Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трансфер на сайт

Featured Replies

Не намерих подходящ раздел, за това пиша тук:

Тъй като месечния трафик на сайта ми достига 12-20 GB, реших да направя нещо, за да го намаля малко. В почти всички страници съм използвал Lightbox за снимките, а те са над 500. За всяка снимка трябва да посочвам два линка - на млаката картинка, който се вижда и на голямата, която се показва след клик. Сещам се за три вариянта:

1. Качвам една снимка на сайта и на двете места пиша нейния адрес, като за малката просто задавам по-малки размери.

2. Качвам две снимки - малка и голяма.

3. Качвам голямата, задавам нейния адрес да се показва при клик, а за малката давам линк към оригиналната снимка от Общомедия (от там ги вземам).

При кой случай трафика ще бъде най-малък и ще има ли осезаемо разлика?

Работата е там, че се замислям за нов хостинг с по-добри храктеристики като цяло, но трафик 21GB, докато сегашния ми е 50GB.

3, защото тогава караш потребителя да тегли и от външен сайт

след това е 2 като разликата няма да е много голяма

• Автор

И на мен ми изглеждаше логично да е 3, но нещо много бавно зарежда страницата ри този вариянт. Дали проблема не е в това, че снимките който зареждам то Общомдия и им задавам височине, например 80, са доста големи над 2000px едната страна? Доста бавно зарежда и замръзва от време на време - цък. Иначе другите страници зареждат безпроблемно.

И на мен ми изглеждаше логично да е 3, но нещо много бавно зарежда страницата ри този вариянт. Дали проблема не е в това, че снимките който зареждам то Общомдия и им задавам височине, например 80, са доста големи над 2000px едната страна? Доста бавно зарежда и замръзва от време на време - цък. Иначе другите страници зареждат безпроблемно.

Ти написа че зареждаш малки снимки от там. Независимо че ги показваш малки се теглят големи. Направи си малки и големи при теб. И не играй с размера в html, а при оразмеряване на снимките!

• Автор

Зареждам големи снимки. Имах предвид, че ги свивам чрез HTML. Ще пробвам така. :huh:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.