Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за RAM памет

Featured Replies

Смятам да си слагам още 1 или 2 GB рам ( зависимост от цената ) Сега съм с 2x512MB DDR2 и имам още 2 свободни слота. Прави ми впечатление че слотовете в които са двете 512-ки са жълти а другите два са оранжеви. Какво ще рече това? Има ли значение цвета на слота? И още нещо. Ако примерно си зема още 1GB, как е най-добре - 2x512 да станат 4x512 или 1x1GB (така ще имам свободен слот за още памет ) Последния въпрос за тези оранжеви слотове пак паметта трябва да е DDR2 нали?

Смятам да си слагам още 1 или 2 GB рам ( зависимост от цената ) Сега съм с 2x512MB DDR2 и имам още 2 свободни слота. Прави ми впечатление че слотовете в които са двете 512-ки са жълти а другите два са оранжеви. Какво ще рече това? Има ли значение цвета на слота? И още нещо. Ако примерно си зема още 1GB, как е най-добре - 2x512 да станат 4x512 или 1x1GB (така ще имам свободен слот за още памет ) Последния въпрос за тези оранжеви слотове пак паметта трябва да е DDR2 нали?

Много добре ще бъде, ако кажеш точно какво е дъното.

Няма значение цвета в твоя случай . Ще има значение ако слотовете са различни примерно някое хибридно дъно поддържащо DDR2 и DDR3 памет , но така като гледам ти не си притежател на такова , понеже най-малкото нямаше да си с такава памет 2х512 . По въпроса кое е по добре дали 4х512MB или 2х1GB . Аз съм за 2х1GB понеже процесора ще работи по-добре с две памети , отколкото с четири + това ти остава възможността по нататък да добавиш още памет ако ти е нужна , единствение недостатък е , че ще трябва да си продадеш твоята памет , а далеч няма да вземеш парите които си дал за нея . Ако не гониш висока производителност с двуканални режими и така нататък може да си запазиш твоите 2х512 и да вземеш или една цяла плочка 1 GB или 2х512MB , ако дъното ти поддържа DDR400 няма смисъл да си играеш с ъпгрейд поне според мен , ако е DDR2 тогава може . На последно място няма да е зле да погледнеш какво точно поддържа дъното ти . Има DDR400 дъна които не поддържат повече от 512 MB на един слот и сумарно повече от 2 GB .

• Автор
Няма значение цвета в твоя случай . Ще има значение ако слотовете са различни примерно някое хибридно дъно поддържащо DDR2 и DDR3 памет , но така като гледам ти не си притежател на такова , понеже най-малкото нямаше да си с такава памет 2х512 . По въпроса кое е по добре дали 4х512MB или 2х1GB . Аз съм за 2х1GB понеже процесора ще работи по-добре с две памети , отколкото с четири + това ти остава възможността по нататък да добавиш още памет ако ти е нужна , единствение недостатък е , че ще трябва да си продадеш твоята памет , а далеч няма да вземеш парите които си дал за нея . Ако не гониш висока производителност с двуканални режими и така нататък може да си запазиш твоите 2х512 и да вземеш или една цяла плочка 1 GB или 2х512MB , ако дъното ти поддържа DDR400 няма смисъл да си играеш с ъпгрейд поне според мен , ако е DDR2 тогава може . На последно място няма да е зле да погледнеш какво точно поддържа дъното ти . Има DDR400 дъна които не поддържат повече от 512 MB на един слот и сумарно повече от 2 GB .

Как да видя?

ПП Рамеца на дъното ми е DDR2 (така мисля) Едната плочка работи на 667MHz другата май беше на 800MHz

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Ами на-общо и двете памети работят на честотата на по-бавната. И какво ако не е тайна ohmy.gif ти е дъното:ще получиш много точни съвети кава памет да му добавяш.

• Автор

Компа ми е HP Compaq DC5750 Microtower с дъно 0A64h

Два по два слотовете с еднакви цветове са за dual chanel-a.Т.е твоята рам сега работи в двуканален режим.За мен най-добре за 2гб рам е 2х1.Иначе ако сложиш още 1плочка 1гигабайт няма да можеш да се възползваш от двуканалния....

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

Значи ако сложа още 1 плочка от 1GB другите две по 512 няма да работят?

Ще работят, но по-бавно, отколкото сега. Впрочем не е сигурно, че те и сега не работят в такъв (едноканален) режим. Пусни например CPU-z и на таба Memory виж горе, вдясно, на Channels какво пише.

• Автор
Ще работят, но по-бавно, отколкото сега. Впрочем не е сигурно, че те и сега не работят в такъв (едноканален) режим. Пусни например CPU-z и на таба Memory виж горе, вдясно, на Channels какво пише.

Паметта ми е Двуканална

Как да видя?

ПП Рамеца на дъното ми е DDR2 (така мисля) Едната плочка работи на 667MHz другата май беше на 800MHz

Рамта ще видиш с Еверест, но съм виждал подобни компютри с две различни рамчета и при игрите често гърми...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор
В такъв случай според мен е най-добре още 2х512 MB да сложиш.

Значи последно да зема 2x512MB да станат 4x512MB?!

Ако няма къде да си продадеш твоите и да вземеш 2х1GB изгодно примерно А-DATA , си вземи още 2х512MB . 2х1GB според мен ще са по бързи от 4х512MB , ти си решавай какво ще правиш .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.