Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файл във Windows даващ инфо за устройствата в PC?

Featured Replies

Има ли файл във Windows даващ инфо за устройствата/характеристиките на компютъра и по специално CD/DVD ROM-a и ако да - кой е той? Благодаря предварително.

Обяснение:

Зная как да проверя характеристиките на компютъра си.

Интересува ме дали мога да разбера параметрите на компютър с който имам връзка, да речем през p2p програма като сваля някой файл от компа му, който съдържа тази информация.

В DC++ има много потребители, които споделят всички свои файлове. Ако има такъв файл то тогава мога да открия и потребител със същите показатели като моите, и да вляза във връзка с него, от което имам нужда.

Редактирано от lambri (преглед на промените)

десен бутан в/у my computer>properties>hardware>devise manager

или

start menu>all programs>accessories>system tools>SYSTEM INFORMATION

ако ти е на БГ компа:

старт меню>всички програми>принадлежности>системни инструменти>системна информация

или

Еverest програма за цялостна диагностика на PC-то

Vista Menager,Asampoo-to,много са.Меmager-a като че ли най -добре скива какво има и какво не на компа!!!!

• Автор

Извинете ме. Не съм обяснил правилно. Аз зная как да проверя характеристиките на компютъра си.

Интересува ме дали мога да разбера параметрите на компютър с който имам връзка, да речем през p2p програма като сваля някой файл от компа му.

В DC++ има много потребители, които споделят всички свои файлове. Ако има такъв файл то тогава мога да открия и потребител със същите показатели като моите, и да вляза във връзка с него, от което имам нужда.

Искаш да разбереш параметрите на компютъра с който искаш да се свържиш така ли.

Извинете ме. Не съм обяснил правилно. Аз зная как да проверя характеристиките на компютъра си.

Интересува ме дали мога да разбера параметрите на компютър с който имам връзка, да речем през p2p програма като сваля някой файл от компа му.

Mожеш да накараш собственика на машината да ти експорнте инфото което може да види с Еверест да кажем и да ти го прати /или сподели/

Приятел, нищо няма да стане така.

Не ти е необходим допълнителен драйвер за DVD-то.

Ако с няколко различни програми не успяваш да записваш дискове на него, а само можеш да четеш е за коша.

И аз имам подобен въпрос, но на мен ми трябва (ако има) файл на "Event Viewer".

По-точно: трябва ми файл от който да разбера кога е включвана и изключвана другата ми машина. В нея влизам \\192.168.0.2\C$. Пробвах с Еverest ,но той показва само за моята машина. Та "Event Viewer" прави ли някъде файл, който мога да взема но от другия комп.Не искам да ползвам програми за отдалечен достъп. И на двата компа имам пълни права.

И аз имам подобен въпрос, но на мен ми трябва (ако има) файл на "Event Viewer".

По-точно: трябва ми файл от който да разбера кога е включвана и изключвана другата ми машина. В нея влизам \\192.168.0.2\C$. Пробвах с Еverest ,но той показва само за моята машина. Та "Event Viewer" прави ли някъде файл, който мога да взема но от другия комп.Не искам да ползвам програми за отдалечен достъп. И на двата компа имам пълни права.

Ако имаш достъп по мрежата до другия компютър, можеш да прегледаш неговия лог през Computer management конзолата.

Десен бутон на My Computer - Manage - Action - Connect to another computer

computer-mgmt-connect-another.jpg

• Автор

Благодаря за отзивчивостта, но това не отговаря на въпроса ми. Има ли файл съдържащ Инфо за Устройствата на компютъра.

Идеята е:

Сред множество от потребители (да речем 100 000) които споделят с мен своите файлове, да се открие някой който има определен модел устройство.

lambri колко пъти и колко хора трябва да ти кажат, че така няма да стане та да се усетиш?

ако не стане с ъпдейт да на firmware, устройството заминава за коша.....->

вместо да се мъчиш като грешен дявол, досега щеше да намериш 50-ина лв. и да си вземеш ново устройство

• Автор
lambri колко пъти и колко хора трябва да ти кажат, че така няма да стане та да се усетиш?

ако не стане с ъпдейт да на firmware, устройството заминава за коша.....->

вместо да се мъчиш като грешен дявол, досега щеше да намериш 50-ина лв. и да си вземеш ново устройство

Това е най-лесното!

е тогава какви са тия фантастични схеми дето ги мислиш?

• Автор
е тогава какви са тия фантастични схеми дето ги мислиш?

Check that out!

C:\WINDOWS\setuplog.txt

В този файл, а и в други се пази инфо за CD/DVD устройството на компа.

Свалям хиляди такива файлове от DC++

Със EditPlus или някоя друга програма претърсвам всички файлове които съм свалил за съвпадение на модела CD/DVD ROM-a, който ми е необходим.

Ако намеря такова - виждам кой файл е и каква е неговата големина, защото обикновено два такива файла с еднаква големина няма.

Връщам се в DC++, във отдел свалени файлове откривам файла със същата големина и виждам съответно потребителя, от който е изтеглен.

Влизам във връзка със потребителя, който има такова устройство, което търся.

Проблема, който възниква сега обаче е, че DC++ (или поне ApexDC++, която ползвам) не може да свали два файла с еднакво име или го презаписва, вместо да го преименува.

ти пак не разбра че тоя номер няма да стане

независимо как и с каква програма ще се опиташ да изтеглиш файла

или виж на сайта на производителя за firmware или се примири че нищо няма да стане.......

понеже си твърдоглав и ще продължиш да опитваш: сваляй файловете на различни места

ти в момента търсиш игла в купа сено

ние на китайски ли пишем незнам, обаче ти не вдяваш

• Автор

Пробвал съм с Firmware-a, но не става.

Някой друг може ли да помогне.

Check that out!

C:\WINDOWS\setuplog.txt

В този файл, а и в други се пази инфо за CD/DVD устройството на компа.

Свалям хиляди такива файлове от DC++

Със EditPlus или някоя друга програма претърсвам всички файлове които съм свалил за съвпадение на модела CD/DVD ROM-a, който ми е необходим.

Ако намеря такова - виждам кой файл е и каква е неговата големина, защото обикновено два такива файла с еднаква големина няма.

Връщам се в DC++, във отдел свалени файлове откривам файла със същата големина и виждам съответно потребителя, от който е изтеглен.

Влизам във връзка със потребителя, който има такова устройство, което търся.

Проблема, който възниква сега обаче е, че DC++ (или поне ApexDC++, която ползвам) не може да свали два файла с еднакво име или го презаписва, вместо да го преименува.

В този файл се пази информация събрана при процеса на инсталация. Това е в случай, че инсталацията на системата може да бъде прекъсната по някаква причина.

Нали се сещаш, че след време дадено устройство може да е подменено.

Ако все още става въпрос за драйвери за DVD - те са част от Windows. Това, че в списъка с драйвери не пише DVD а CD не означава, че няма драйвери.

Щом в Device manager няма удивителни, с устройството всичко би трябвало да е наред като софтуер.

най-лесно може да се убедиш, като пробваш с друго устройство. Не знам, може да си пробвал вече.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор
В този файл се пази информация събрана при процеса на инсталация. Това е в случай, че инсталацията на системата може да бъде прекъсната по някаква причина.

Нали се сещаш, че след време дадено устройство може да е подменено.

Ако все още става въпрос за драйвери за DVD - те са част от Windows. Това, че в списъка с драйвери не пише DVD а CD не означава, че няма драйвери.

Щом в Device manager няма удивителни, с устройството всичко би трябвало да е наред като софтуер.

най-лесно може да се убедиш, като пробваш с друго устройство. Не знам, може да си пробвал вече.

Шанса някой да си подмени устройството според мен е много малък.

А проблема с драйверите не е само мой. Тук има и други със същия проблем, а има и още. Иначе не мога да си обясня как след преинстала изведнъж DVD-Rom-a ще спре да работи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.