Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за ТВ Тунер...

Featured Replies

Добре...Предстои ми да задам ужасно тъп въпрос така че се пригответе!Съжалявам за наистина тъпия въпрос но понятие си нямам как се работи с ТВТунер. Може ли да ми обясните... значи как се приема тоя сигнал от телевизийте за компа? Смисъл кабел от кабелна или цифрова ли се пъха някъде или...де да знам... И ако се пъхат някакви кабели какви трябва да са те? Знам че има някакви кабели в пакета като ти го продадат,но не знам за какво са.(Да поясня че още нямам тунер. Ще си купувам) Четох някъде че се купували някви си антени глупусти за по 100 лв... Е, да, ама на мене не ми се дават толко пари примерно за тунера дето съм си избрал 60-70 лв. + още 100лв за някфа си джаджа... Извинявам се пак за глупавите въпроси, но много ми е на мерак за ТВ Тунер и искам да знам с какви разправии ще си имам работа. О и не си мислете че не разбирам от компютри. Просто не съм запознат с неща от тоя род. Иначе за програмки за запис всичко си знам:компресия каква да ми е,резолюция,фреймрейт и разни тем подобни. Само моля ви ми обяснете "Как аджеба се пуска тоя тунер като си го купя?"Благодаря предварително на тоя дето има достатъчно търпение и въздух че да ми се изсмее... sad.gif:rolleyes:sad.gif

Тунера е платка , която се монтира в компютъра или се включва в usb-то.На тази платка има всички необходими входове и букси , за да си включиш кабелната или антена за ефирна телевизия.

В комплекта с тунера има диск , от който инсалираш драйверите и програмата за работа с него.

Допълнително не е нужно да купуваш нищо , дори повечето тунери имат в комплекта поне една антена , за радио или тв.

Успех cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор
Тунера е платка , която се монтира в компютъра или се включва в usb-то.На тази платка има всички необходими входове и букси , за да си включиш кабелната или антена за ефирна телевизия.

В комплекта с тунера има диск , от който инсалираш драйверите и програмата за работа с него.

Допълнително не е нужно да купуваш нищо , дори повечето тунери имат в комплекта поне една антена , за радио или тв.

Успех cool.gif

Олееее... Идея си нямаш колко съм ти балгодарен за бързия отговор! (А и все пак е 01:20 през нощта... laugh.gif )Така се успокоих че... Мерси!

ЕДИТ: А и не знам в кой град живееш но най-вероятно и при теб има сняг... Честит първи сняг!

Редактирано от 260596 (преглед на промените)

• Автор

Добре...Разбрахме за какво иде реч. Сега пък ще ви питам : Кое е по-добре а си взема :PIXEL VIEW TV TUNER+FM HD ULTRA или AVER MEDIA TV Super 007 , PCI analog tuner? И двете ми се струват хубави, само че за едниния има повече коментари. Вие как мислите?

PIXEL VIEW e в графа не копувай ниско качество

за какво са ти аналогови тунери

ако ще взимаш нов тунер поне гледаи да е хибриден

и да поддържа поне цифрова ефирна телевизия DVB-T

ако толкова държиш на аналогов тунер мога да ти офертирам един

Video Shuttle II / FM TV Card

• Автор
PIXEL VIEW e в графа не копувай ниско качество

за какво са ти аналогови тунери

ако ще взимаш нов тунер поне гледаи да е хибриден

и да поддържа поне цифрова ефирна телевизия DVB-T

ако толкова държиш на аналогов тунер мога да ти офертирам един

Video Shuttle II / FM TV Card

Еми щото нямам цифрова laugh.gif А е сега ще проверя горе долу каква му е цената на тоя тунер дето ти ми го показваш и ше преценя....

Оф едно че не мога да намеря цена (един си го продава за 100 лв. което ако е истина аз тоя тунер няма да го вземам) и друго че идея си нямам дали го има в магазините тука в Търново... Вече се отказах от ПлейТВ-то какво ще кажете за АверМедиа-та или GIGABYTE TV TUNER GT-PTV-AF-RH? Ако не друго ще гледам...

Редактирано от 260596 (преглед на промените)

Цифровата ефирна ще е факт след 10 месеца

в София я има от доста време :bighat:

в Русе също има ама румънска :P

Добре...Разбрахме за какво иде реч. Сега пък ще ви питам : Кое е по-добре а си взема :PIXEL VIEW TV TUNER+FM HD ULTRA или AVER MEDIA TV Super 007 , PCI analog tuner? И двете ми се струват хубави, само че за едниния има повече коментари. Вие как мислите?

Вземи си Aver-a , няма да съжаляваш . Ползвах стария модел 4(!) години , и го смених , защото си взех пак същата марка , usb ,за да си го ползвам и на нотбука .

От средния ценови клас са най-добре като цена\качество.

Успех :ph34r:

Е добре тoва че ще я има значи ли че въобще няма да има кабелна...?

само загубените във времето кабелни оператори

ще пускат аналогов сигнал при наличен цифров

привсе на една честота има 4-6 канала с в пъти по-добро качество

(да не кажеме DVD но поне SVCD качество)

на кабелната стандарта за цифрова се казва DVB-C

• Автор

Мерси за поправените грешки. Не знаех, че си общуваме строго делово. Все едно. Вземам си аз АверМедията пък ще му мисля като от Евроком ми спрат кабелната... Все пак 10 месеца-аз за Коледа ще си го вземам + 10 месеца. Ще изчакам 2 месеца без тунер и другата Коледа пак нов тунер само че за цифрова. То 1 тунер, който става и за кабелна и за цифрова ще ми излезе горе долу колкото 2 тунера единия за кабелна, а другия-за цифрова. Мерси за съветите, а пък като дойде това време, че да нямам кабелна ще му мисля...

• 4 седмици по-късно...

моля препоръчайте ми двб-т тунер за телевизор и за комп.
  • Автор

Хора! Отговорете защото май утре ще го купувам. Какви са възможностите за сривове в записа и ако има такива от какво се причиняват и как да го предодвратя?

• Автор

Хм...Мерси искренно за помощта. Явно само ще си отговоря утре сутрин...

• Автор

Някой може ли да ми каже защо по дяволите само на един-единствен канал видеото е такова!?!?

Цък! Моля ви, който знае да каже. Утре ще се опитам да сменя буксата на кабелната да видим какво ще стане...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.