Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да проверя марка и модел на дънната ми платка

Featured Replies

Hi, един малко тъп въпрос, но до сега доста се поизмъчих. Кажете моля как мога да проверя марката и модела на дъното. Искам да си сменя видео картата, но не знам дали дъното ще понесе нова. Старата ми е Nvidia GForge 5800 LE. Искам да сложа поне 6800 Ultra или по- добра. Като открия как да си проверя дъното ще проверя дали е съвместимо с такава видео карта. Иначе CPU e 3.4 Ghz, RAMа е 1 GB. Благодаря предварително

Свали си програмата Everest. Там пише всичко необходимо. Старата ти видео карта е AGP, което значи, че и новата ти трябва да е AGP. А само по процесора могат да се разберат много неща. Акое LGA775, значи имаш дъно от последната генерация с DDR и AGP ... което означава, че можеш преспокойто на зложиш която си поискаш AGP видео карта (дори ATI HD3850) ... Ако е s.478 нещата седят разлино, но пак можеш да сложиш достатъчно добра видео карта и не вярвам каквото и да е дъното да имаш проблеми.

• Автор

Много ти благодаря, малко не съм наясно с тези въпроси, но когато проверя какво ми е дъното, ще пиша пак. Чесно да си призная идеята ми е да подкарам новия Tomb raider :computer8:

Еми ... трябва да успееш. Една HD3650 ще ти дойде добре. И евентуарно още 1GB RAM, но това излиза ~200 лева, а не знам дали имаш такъв бюджет. Виж си дъното и пиши пак, ще измислим нещо.

• Автор

ето какво ми излезе: Дънна платка Biostar P4TSE (Pro) Свойства на FSB шината Тип шина Intel GTL+ Ширина на шината 64 bit Реална честота 200 MHz (QDR) Ефективна честота 800 MHz Пропускателна способност 6400 Мбайта/с Свойства на шината на паметта Тип шина DDR SDRAM Ширина на шината 64 bit Съотношение Памет:Шина 1:1 Реална честота 200 MHz (DDR) Ефективна честота 400 MHz Пропускателна способност 3200 Мбайта/с Свойства на шината на чипсета Тип шина Intel Hub Interface Ширина на шината 8 bit Реална честота 67 MHz (QDR) Ефективна честота 267 MHz Пропускателна способност 267 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Разширителни слотове 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR RAM слотове 4 DIMM Вградени устройства Audio, LAN, IEEE-1394 Форм-фактор ATX Размери на дънната платка 240 mm x 300 mm Чипсет на дънната платка i865PE Трябва ми една от тези видео карти: nVidia GeForce: 6800 Ultra 7600 GT 7900 GTX 7950 8600 GTS 8800 9600 GT 9800 GTX GTX 2xx series Коя може да стане? Лелеее, много ти благодаря, вече се бях отчаяла къде да намеря инфо

Трябва ми една от тези видео карти:

nVidia GeForce:

6800 Ultra

7600 GT

7900 GTX

7950

8600 GTS

8800

9600 GT

9800 GTX

GTX 2xx series

Коя може да стане? Лелеее, много ти благодаря, вече се бях отчаяла къде да намеря инфо

Тези в червено ги забрави, не можеш да намериш такива за AGP слот. От другите също трудно ще намериш, защото почти никъде (поне по магазините в София) не са останали. Все пак можеш да намериш някъде втора ръка. Освен това не виждам смисъл да се взима точно nVidia карта. В момента АТИ имат добри предложения на добри цени. Просто кажи до колко пари и ще ти кажем каква карта да си вземеш.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Супер, много благодаря. Мога да дам около 200-300 лв. Но аз съм във Варна и ще пробвам тук да видя какво могат да ми предложат. Чесно казано, се страхувах, че дъното ми е много старо и че дори и едно ниво по- нагоре няма да може да поеме. Много благодаря за инфото. В изискванията за видео дават още и тези: Amd/Ati Radeon: X1800 X1900 X1950 HD2600/2900 series HD3650/3850 series HD4670/4850 series Аз за това питах за най- скромната възможна, защото не бях сигурна в дъното, а нов комп само за една игра не ми се взима

Ами като гледам машината ... няма смисъл да се взима видео карта над 150 лева, защото процесорът е сокет 478 и вече не е първа младост. Продължавам да твърдя, че HD3650 е оптималният избор. Такава карта струва 156 лева тук. Вчера един приятел купи такава и като изключим един проблем с покрай инсталирането на драйверите, защото CD-то му беше развалено, а обиколният начин ми беше непознат, картата е идеална. Всичко, което играе му върви много добре (освен CS, там се получава някаква аномалия, но май май RAM-а му е малко) и е много доволен. За да подобриш машината ... вземи и още 1GB RAM (грубо 50 лева), но гледай да е на същият производител и със същата честота като наличната. Мост имат много представители във Варна, а и предполагам има достатъчно на брой големи магазини за да намериш въпросните части. Успех!

ПП: Захранването също е важно. Ако можеш да отвориш кутията и да кажеш колко вата е и на кой производител няма да е зле, защото по-новата карта може да доведе до претовармане.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Не знам дали има смисъл от подобни гимнастики. Аз бих ъпгрейтвал изцяло дъно, процесор и памет, като на първо време дъното да е с вградено видео(HD3200 хич не е лоша карта) и на по-късен етап да се купи и дискретен ускорител.

Jetway PA78GT3-DG - 141лв.

X2 4200+ - 87лв. /X2 5000+ BOX - 128лв.

2х1GB DDR2 800 - 45лв.

Общо 273/314лв. което се вписва в бюджета ти, а ще имаш база и за бъдещ ъпгрейт. Просто наливането на пари в толкова морално остаряла система като твоята е безсмислено и неефективно.

Не знам дали има смисъл от подобни гимнастики. Аз бих ъпгрейтвал изцяло дъно, процесор и памет, като на първо време дъното да е с вградено видео(HD3200 хич не е лоша карта) и на по-късен етап да се купи и дискретен ускорител.

Jetway PA78GT3-DG - 141лв.

X2 4200+ - 87лв. /X2 5000+ BOX - 128лв.

2х1GB DDR2 800 - 45лв.

Общо 273/314лв. което се вписва в бюджета ти, а ще имаш база и за бъдещ ъпгрейт. Просто наливането на пари в толкова морално остаряла система като твоята е безсмислено и неефективно.

Мда, може и така. Но пак остава въпроса със захранването. Иначе идеята е добра, защото ако се прададе старата машина ще има пари и за видео карта. Това пък от своя страна означава, че вградена такава става ненужна и може да се вземе друго дъно, чепсет 770 в изпълнение на MSI например. Но ... тука вече решението си е Issy_81.
  • Автор

Хм, на първо време май само ново видео ще си взема. А пък то се е видяло, че след година, година и нещо направо ново PC. Ужас, мислиш си, че си взимаш нещо ново и свръх хубаво, а само след година вече си в дъното на класацията. Ама няма как, като съм се хванала на хорото Публикувано изображение Както и да е, благодаря за съветите и за това, че откликнахте толкова бързо. Порздрави :P

Редактирано от Issy_81 (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

дънна платка :Поле Стойност ID на дънната платка 63-0302-000010-00101111-120106-945G$A0665000_BIOS DATE: 12/01/06 11:00:32 VER: 08.00.10

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.