Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Panasonic DMC-LS80 или Canon PowerShot A470

Featured Replies

Помогнете ми в избора

Canon -a е по добре от Panasonic, ако имаш възможност сравни снимките от двата и ще видиш разликата. Но вземи Canon със стабилизатор ще ти от голяма полза.

Canon -a е по добре от Panasonic, ако имаш възможност сравни снимките от двата и ще видиш разликата. Но вземи Canon със стабилизатор ще ти от голяма полза.

И с какво е по-добър?Интересно изказване правиш,при положение че при конкретните модели точно Панасоника има оптична стабилизация? cool.gif

Определено Canon, качеството си е качество, ще останеш доволен, снимал съм с такъв :wors:

• Автор

Имам ограничен финансов ресурс.И тези двата влизат в него

Редактирано от gepi (преглед на промените)

И с какво е по-добър?Интересно изказване правиш,при положение че при конкретните модели точно Панасоника има оптична стабилизация? cool.gif

Разликта идва в издържливостта и в поддръжката.

Имам ограничен финансов ресурс.И тези двата влизат в него

Панасоника е по-добрият от двата апарата.Ако цените им са еднакви вземи него.Ако искаш да се хвалиш че снимаш с Канон-вземи си Канона.Купи си една СД карта и отиди в магазина.Помоли да ти разрешат за снимаш с двата апарата и си сравни снимките в къщи,на твоя компютър.Вземи си тоя който прави по -добри според теб снимки. cool.gif

Разликта идва в издържливостта и в поддръжката.

дрън-дрън ярина...не съм чул добри отзиви за сервиза на Канон в България.

Определено Canon, качеството си е качество, ще останеш доволен, снимал съм с такъв :P

С точно същия модел, за който пита човека ли си снимал?

Редактирано от Нео (преглед на промените)

• Автор

В многото сайтове които прочетох за Панасоника казват че има бавен старт и бавно снима и освен това е шумен.Между другото и за мен той в момента е на първо място но тези работи ме смущават. Не съм много запознат с този вид техника.

Панасоника е по-добрият от двата апарата.Ако цените им са еднакви вземи него.Ако искаш да се хвалиш че снимаш с Канон-вземи си Канона.Купи си една СД карта и отиди в магазина.Помоли да ти разрешат за снимаш с двата апарата и си сравни снимките в къщи,на твоя компютър.Вземи си тоя който прави по -добри според теб снимки. cool.gif

дрън-дрън ярина...не съм чул добри отзиви за сервиза на Канон в България.

С точно същия модел, за който пита човека ли си снимал?

Да точно с този модел, както и с много други. Немога да знам какви са сервизите в страната, така, че немога да коментирам, но докато е в гаранция искат неискат си оправят бакиите. Замисли се когато излеза от гаранция, дали някой ще му намери каквото и да е за Панасоник, да ти кажа доста си е друдно, докато за Канон, поне има части!

Надявам се Ярината да сме я оправили ;)

В многото сайтове които прочетох за Панасоника казват че има бавен старт и бавно снима и освен това е шумен.Между другото и за мен той в момента е на първо място но тези работи ме смущават. Не съм много запознат с този вид техника.

Както ти казах,най-добре е сам да си прецениш,като пробваш собственоръчно и двата апарата.Шумят всички апарати от този клас.За бавния старт къде си го прочел?Силно се съмнявам да е вярно ,все пак модела е от началото на годината.

Да точно с този модел, както и с много други. Немога да знам какви са сервизите в страната, така, че немога да коментирам, но докато е в гаранция искат неискат си оправят бакиите. Замисли се когато излеза от гаранция, дали някой ще му намери каквото и да е за Панасоник, да ти кажа доста си е друдно, докато за Канон, поне има части!

Надявам се Ярината да сме я оправили ;)

Не мисля че има разлика,все пак като му изтече гаранцията,най-вероятно ще си е взел нов апарат.За 2 години тая техника ще си е изпяла песента. cool.gif

• Автор
Както ти казах,най-добре е сам да си прецениш,като пробваш собственоръчно и двата апарата.Шумят всички апарати от този клас.За бавния старт къде си го прочел?Силно се съмнявам да е вярно ,все пак модела е от началото на годината.

Не мисля че има разлика,все пак като му изтече гаранцията,най-вероятно ще си е взел нов апарат.За 2 години тая техника ще си е изпяла песента. cool.gif

Примерно cameras.co.uk и

http://reviews.cnet.com/digital-cameras/pa...ml?tag=txt;page

и др.

Примерно cameras.co.uk и

http://reviews.cnet.com/digital-cameras/pa...ml?tag=txt;page

и др.

Не мисля че толкова огромна разликата.между 2 и 3 секунди за първоначалното стартиране и между 1,4 и 2.2 секунди между отделните снимки.Ако толкова се притесняваш да не изпуснеш важен кадър,просто го слагаш да снима непрекъснато и там панасоника отнася конкуренцията с 1,5 кадъра в секунда ....каноните и до 1 кадър не успяват бда го докарат.Между другото Самсунга дето е в класацията също е добро предложение-има 5 кратен оптичен зуум и по голяма матрица от останалите.Също и ИСО 50 ,което ще ти позволи да снимаш с по-малко шум при хубаво осветление.

• Автор
Не мисля че толкова огромна разликата.между 2 и 3 секунди за първоначалното стартиране и между 1,4 и 2.2 секунди между отделните снимки.Ако толкова се притесняваш да не изпуснеш важен кадър,просто го слагаш да снима непрекъснато и там панасоника отнася конкуренцията с 1,5 кадъра в секунда ....каноните и до 1 кадър не успяват бда го докарат.Между другото Самсунга дето е в класацията също е добро предложение-има 5 кратен оптичен зуум и по голяма матрица от останалите.Също и ИСО 50 ,което ще ти позволи да снимаш с по-малко шум при хубаво осветление.

Не знам все си мисля и аз че няма толково голямо значение.А относно Самсунг май имам алергия към тях стария беше такъв.

Не съм много запознат с този вид техника.

?

Не знам все си мисля и аз че няма толково голямо значение.А относно Самсунг май имам алергия към тях стария беше такъв.

Как да разбирам това?Не си запознат с тоя вид техника ,а си имал вече Самсунг?Колко време си го имал,какво е станало с него,а и кой точно модел е бил?Не че е много важно,но ми стана интересно.Поне карта памет би трябвало да имаш,взимай я и отивай да пробваш апаратите които си си харесал. cool.gif

Редактирано от Нео (преглед на промените)

gepi, сравняваш най-евтините модели на двете марки, от това, което се продава в момента. Не очаквай супер качество и от двата. Фен съм на марката Panasonic, и смятам, че правят много добри апарати. За съжаление LS80 не е един от тях. Имах го доскоро, продадох го, и го смених с Canon. Апарат, който на дневна светлина (дори и не много силна) прави такава снимка: http://picbg.net/u/29353/20666/234453.jpg , не си заслужава. Не че Canon A470 e кой знае какво, но е по-добрия избор за тези пари.

Най-добре послушай Neo, изпробвай двата апарата в някой магазин, ако можеш, прегледай снимките на компютъра, и си реши. Разбирам, че финансите ти са ограничени, но не си заслужава като мен да купиш нещо, което няма да ти харесва, и след няколко месеца да искаш да го сменяш.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

• Автор

suggs благодаря за снимката.Нео стария ми фотоапарат е с по малко мегапиксела от телефона ми( Самсунг диджимакс 150) .Стар , е а под това че не разбирам имам предвид че неми е ясно кое е най-доброто в момента на пазара и кое има предимства , марка и функции.

вземи си един от онези руските смена 8 май бяха и си 6.:cheers: .. шегичка де... взимай canon-a и това е!Съвет! :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.