Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване относно Windows Server 2003

Featured Replies

Здравейте, ситуацията е следната:

1. Сървър под 2003 който е домейн контролер

2. и домейн потребители под XP

Може ли (и как) да се инсталират някакви приложения от сървъра към потребителите без ремоут софтуер?

Блаодаря на отзовалите се :wors:

• Автор

Такаа нволята учи..... :whist:

Използвах това

Create a Group Policy Object

To create a Group Policy object (GPO) with which to distribute the software package:

1. Start the Active Directory Users and Computers snap-in. To do this, click Start, point to Programs, point to Administrative Tools, and then click Active Directory Users and Computers.

2. In the console tree, right-click your domain, and then click Properties.

3. Click the Group Policy tab, and then click New.

4. Type the name that you want to call this policy (for example, Office XP distribution), and then press ENTER.

5. Click Properties, and then click the Security tab.

6. Click to clear the Apply Group Policy check box for the security groups that you want to prevent from having this policy applied. Click to select the Apply Group Policy check box for the groups to which you want to apply this policy. When you are finished, click OK.

след това

Assign a Package

To assign a program to computers that are running Windows 2000 or Windows XP Professional, or to users that are logging on to one of these workstations:

1. Start the Active Directory Users and Computers snap-in. To do this, click Start, point to Programs, point to Administrative Tools, and then click Active Directory Users and Computers.

2. In the console tree, right-click your domain, and then click Properties.

3. Click the Group Policy tab, select the group policy object that you want, and then click Edit.

4. Under Computer Configuration, expand Software Settings.

5. Right-click Software installation, point to New, and then click Package.

6. In the Open dialog box, type the full Universal Naming Convention (UNC) path to the shared folder that contains the MSI package that you want. For example, \\file server\share\file name.msi.

IMPORTANT: Do not browse to the location. Ensure that you use the UNC path to the shared folder.

7. Click Open.

8. Click Assigned, and then click OK. The package is listed in the right pane of the Group Policy window.

9. Close the Group Policy snap-in, click OK, and then quit the Active Directory Users and Computers snap-in. When the client computer starts, the managed software package is automatically installed.

При стартиране на клиент компютър преди появата на "Press Ctrl+Alt+Del" ми показва че се инсталира въпросния пакет. След това в "Control Panel" в "Add Remove Programs" ми показва, че го има.

ПП: Забравих да кажа, че въпросния софтуер е DameWare Mini Remote Control Client Agent Service

След като се опитам да вляза на въпросния компютър чрез сървърната част на DameWare ми казва че няма инсталиран агент.

Та къде бъркам?

Някой ако има идея къде бъркам ще съм му много благодарен!

Източник

Редактирано от tuturutko (преглед на промените)

Такаа нволята учи..... :whist:

Използвах това

след това

При стартиране на клиент компютър преди появата на "Press Ctrl+Alt+Del" ми показва че се инсталира въпросния пакет. След това в "Control Panel" в "Add Remove Programs" ми показва, че го има.

ПП: Забравих да кажа, че въпросния софтуер е DameWare Mini Remote Control Client Agent Service

След като се опитам да вляза на въпросния компютър чрез сървърната част на DameWare ми казва че няма инсталиран агент.

Та къде бъркам?

Някой ако има идея къде бъркам ще съм му много благодарен!

Източник

А стартираш ли агента след инсталация?

• Автор

Обикновено той се стартира сам с Windows, не създава папка в Program Files, Start Menu, а седи само в контрол панела и в сървисите, но и в сървисите го няма, което е най интересното......

Трябва ли *.msi пакетите да бъдат специални или всеки такъв пакет може да бъде инсталиран чрез Active Directory

Обикновено той се стартира сам с Windows, не създава папка в Program Files, Start Menu, а седи само в контрол панела и в сървисите, но и в сървисите го няма, което е най интересното......

Трябва ли *.msi пакетите да бъдат специални или всеки такъв пакет може да бъде инсталиран чрез Active Directory

Да, но в конкретния случай пакета се инсталира след стартиране на машината.

Мисля че става въпрос за стандартни пакети

Сигурен ли си, че policy-то се е apply-нало?

• Автор
Сигурен ли си, че policy-то се е apply-нало?

Да даже съм дал Full Control

Сега сложих друг пакет Microsoft Active Sync и рестартирам двете машини да видя дали е от самия пакет или от мен biggrin.gif

ПП: Леко да вметна Сървъра и клиента са ми виртуални машини на компа но са в една мрежа в един домейн и тнт

Инсталацията на сървъра мина успешно, но тази на клиената за съжаление не.....

Сървър: Microsoft Windows Server 2003 R2 SP2 Enterprise Edition

Клиент: Windows XP pro SP2

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.