Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB портовете не работят - след преинсталация на ХР

Featured Replies

Здравейте, ще се радвам ако някой откликне и даде решение на проблема ми, а той е следния: Преди седмица си преинсталирах Уиндоус ХР (по точно го заместих - Repair). Инста;лацията я направих успешно и съм доволна от новия си Уиндоус. Но ето го и проблема - каквото и да вклуча в usb портовете то не се открива от компютъра, в това число и мишка. Когато влезнах в Дивайс мениджъра юсбитата са си там, разрешени са и пише че са си работещи...драйверите са си инсталирани...и не мога да проумея какъв е проблема за да не може една една мишка да открие...

Новият ми Ун е ХР 2002 Про с български езиков пакет, естетсвено нелегален ;) но все пак оригинален, и няма оплаквания от ползвалите го. С СП 2 бях и проблема си го имаше, сложих СП3...пак същото...

Знам че при една пълна преинсталация проблема ми ще е минало, но се надявам че има и друго решение и няма да се стигне до там. Ще чакам с нетърпение отговорите ви cool.gif

Ако махна бг езиков пакет възможно ли е това да е решението...? Ако да, как да го премахна?

• Автор

мхм, драйвъри за чипсет......

[/qО

Първо,извинявам се но драйвери за чипсет...как да ккажа...ми нямам си представа какво са :) Но като оставим тази дреболия настрани, моля те кажи ми от къде да си ги дръпна, щом с тях ще ми проработят портовете biggrin.gif

не е сигурно дали ще проработят

малко повече информация за системата?

процесор, дъно, видео карта и т.н. (най-вече дъно) - колкото се може повече

...Когато влезнах в Дивайс мениджъра юсбитата са си там, разрешени са и пише че са си работещи...

Провери пак там дали случайно не е зададено ОС-а да ги изключва, за да пести енергия?!?

• Автор
Провери пак там дали случайно не е зададено ОС-а да ги изключва, за да пести енергия?!?

a къде по точно да я направя тази проверка,ако може по подробно да ми обясниш

• Автор

не е сигурно дали ще проработят

малко повече информация за системата?

процесор, дъно, видео карта и т.н. (най-вече дъно) - колкото се може повече

[/quot

Procesor: Intel Pentium Dual T2330 1600Mhz , model Familie 6 Modell 15 Stufe 13

Дънна платка: AsusTek Computer Inc, model X51RL, 32bit

Имам няколкко въпроса: 1. Не съм много на ясно точно какво са драйвери за чипсети и с какво са по различни от драйверите на оригиналния компактдиск 2.Може ли да ми дадеш линк на драйверите за чипсети, кооито са ми нужни за моя комп. 3.Необходимо ли е да деинсталирам всички драйвери за да сложа тези за чипсетите.

Ще ти бъда много благодарна, ако бъдеш по подробен, тъй като за първи път се сблъсквам подобен проблем.

Procesor: Intel Pentium Dual T2330 1600Mhz , model Familie 6 Modell 15 Stufe 13

Дънна платка: AsusTek Computer Inc, model X51RL, 32bit

Имам няколкко въпроса: 1. Не съм много на ясно точно какво са драйвери за чипсети и с какво са по различни от драйверите на оригиналния компактдиск 2.Може ли да ми дадеш линк на драйверите за чипсети, кооито са ми нужни за моя комп. 3.Необходимо ли е да деинсталирам всички драйвери за да сложа тези за чипсетите.

Ще ти бъда много благодарна, ако бъдеш по подробен, тъй като за първи път се сблъсквам подобен проблем.

1. указват на ОС как правилно да конфигурира различни утсройства, като USB например в твоя случай

2. http://downloadmirror.intel.com/16962/eng/...1.0.1007_PV.exe - стартираш, YES където е необходимо и рестартираш ако поиска

3. не. когато се преинсталира Уиндоус след стартиране първо се слагат тези драйвъри и едва след това всички останали

4. 1274849_t.jpg

от тук провери дали случайно портовете не се изключват (десен клик на USB Root Hub-> Properties-> последният таб; може да се ориентираш по снимката)

един бонус материал:

Function Keys:

Fn+F1 Suspend switch

Fn+F2 WLAN switch

Fn+F3 Access to the E-mail

Fn+F4 Access to the Internet

Fn+F5 Brightness down

Fn+F6 Brightness up

Fn+F7 LCD on/off

Fn+F8 LCD/CRT switch display

Fn+F9 TouchPad Lock

Fn+F10 Volume on/mute

Fn+F11 Volume down

Fn+F12 Volume up

Fn+Ins Numeric Key Pad on/off

Fn+Del Scroll Lock on/off

Fn+Space Power 4Gear eXtreme

Fn+C Splendid

Просто трябва да ги разрешиш от биоса

• Автор

Aquaris, За съжаление този лаптоп е с чипсет ATI Radeon Xpress 1100, тъй че за този чипсет няма отделен пакет с драйвери. Затова когато се опитах да инсталирам тези, които ми даде с линка, ми да даде автоматично грешка. Освен това, в БИОС нямам опция с която да забраня или разреша юсбитата.

Май за съжаление трябва да мина на план Б - преинстал........защото пробвах какво ли не...но без резултат :)sad.gif И все пак благодаря на всички !!!! Ако имате други идеи - не е късно laugh.gif

ах правилно много съм заспала патка и аз

а това с usb-тата веднага след repair-а на Уинодус ли се появи...

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

да, веднага, ХР-то беше от зартата, бяха само добри коментари....нямам идея аз ли я сбърках някъде..или уиндоуса е бил сбъркан :)

надявам се че е същия тракер който в момента е спрян, понеже за пръв път го чувам

по-скоро и двете и по-точно: уиндоусите по тракерите са много съмнителна работа (освен 2-3) а system repair-а не е изненадващо ако направи някоя подобна помия

• Автор

ОК, изпрати ми ЛС от къде да си дръпна ХР, по възможност с бг пакет.

• Автор

Хайде някой да ми обясни как да изтрия юсб-тата в Сейф моде, тъй като това е май последното което ми остава да пробвам преди преинстала. После когато влезна в нормален режим ще се въстановят ли автоматично?

• Автор

Колеги, бях сигурна и убедена, че има някакво решшение тези юсб-та да проработят отново. Оказах се права и с много търсене успях да го открия, и то бе определено най простото.....А именно Деинстал на юсб-тата в Дивайс менеджера и рестарт на компа. Сега вече открива и мишки и телефони и всичко!!! Сега съм verry verry happy laugh.gif:rolleyes::ass: Ето няколко линка, които ще са полезни на всички, които имат проблем с юсбитата си:

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...p;highlight=usb

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...p;highlight=usb

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.