Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows проблем с дяловете...

Featured Replies

Здравейте :)

Ето го проблема: Цък!

Причината заради, която "System" отива не където му е мястото, не мога да Ви я обясня... Сложно е и ми трябват снимки за да обясня като хората :) Но не сега. Може би някой друг път!

P.s. Не, нямам друг Windows инсталиран в (D:)!!!!!

Редактирано от hitachihdd (преглед на промените)

Здравейте :speak:

Ето го проблема: Цък!

Причината заради, която "System" отива не където му е мястото, не мога да Ви я обясня... Сложно е и ми трябват снимки за да обясня като хората :) Но не сега. Може би някой друг път!

P.s. Не, нямам друг Windows инсталиран в (D:)!!!!!

Ако правилно съм те разбрал искаш System да бъде дял С или какво?

• Автор

Да! Нали където е инсталиран Windows там трябва да пише System? Ако не е така, поправи ме.

А това Boot пък на C преди не съм го имал, т.е. C си беше System, а другите дялове просто Healthy.

Да! Нали където е инсталиран Windows там трябва да пише System? Ако не е така, поправи ме.

А това Boot пък на C преди не съм го имал, т.е. C си беше System, а другите дялове просто Healthy.

Това да не е лаптоп под Виста?! Ако да, то Boot ти съдържа инсталационната виста, а не работещата. Ако папките Windows, Program files са в D, значи че там ти е работещия уиндоус. Тогава с програмка като Акронис диск директор можеш да изтриеш дяла С и да лепнеш парчето съм системния.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор
Това да не е лаптоп под Виста?! Ако да, то Boot ти съдържа инсталационната виста, а не работещата. Ако папките Windows, Program files са в D, значи че там ти е работещия уиндоус. Тогава с програмка като Акронис диск директор можеш да изтриеш дяла С и да лепнеш парчето съм системния.

Не е лаптоп, това си е настолен компютър. Ще се опитам да Ви обясня как се появи този проблем, който пък е свързан с друг проблем...

Ето на какво стана: Почнах да инсталирам Windows XP Pro x86 и когато стигнах до мястото, където трябва да се избере кой дял да се format, или пък да се изтрие целия дял, там виждам, че буквите на дяловете са разменени! Т.е. C си е C, D става E, F става D! А като прекратя инсталацията на Win-a , т.е. не продължавам да изтрия стария и да направя нов, виждам в My Computer, че всичко е НОРМАЛНО. Вкарам ли диска с Win-a и пак стигна ли до това място пак са разменени...

Аз реших да правя инсталация, въпреки проблема с буквите и въпреки, че знам какво ще стане по-нататък(като приключа с инсталацията). Т.е. че на D ще пише "system" , а на C - Boot. От къде знам ли? - ами правил съм и преди инсталация на Win, когато съм видял, че буквите са разменени.

Това за размяната на буквите ми е другия проблем, който е свързан с това "BOOT" и "SYSTEM" Аз буквите си ги оправих от regedit, защото от Computer Management не ставаше. Мислех да правя снимки на BIOS да видите там как са дисковете, да не би там нещо да не е редно и затова да се прецаква всичко, обаче GSM-a ми се развали - бял екран дава негова кожица :)

На Boot дяла са ти файловете необходими за зареждане - boot.ini, ntldr... На системния дял е качен самият Уиндоус. Едното без другото не може. Kaк се е получил съответният номер, не знам. Елегантно решение също нямам на 100%. Може да пробваш да преместиш буутващите файлове от Boot дяла в системния и да форматираш първия, но не е гаранция. Най-сигурно е да откачиш втория диск, да изтриеш дяловете на първия и да ги създадеш наново, като после инсталираш наново ОС-а.

• Автор

И аз знам, че където пише System би трябвало да е Windows, но Windows няма никакъв. Между другото погледни предпоследния ми отговор, може би докато си писал не си видял, че и аз съм пуснал нов отговор :)

Не е лаптоп, това си е настолен компютър. Ще се опитам да Ви обясня как се появи този проблем, който пък е свързан с друг проблем...

Ето на какво стана: Почнах да инсталирам Windows XP Pro x86 и когато стигнах до мястото, където трябва да се избере кой дял да се format, или пък да се изтрие целия дял, там виждам, че буквите на дяловете са разменени! Т.е. C си е C, D става E, F става D! А като прекратя инсталацията на Win-a , т.е. не продължавам да изтрия стария и да направя нов, виждам в My Computer, че всичко е НОРМАЛНО. Вкарам ли диска с Win-a и пак стигна ли до това място пак са разменени...

Аз реших да правя инсталация, въпреки проблема с буквите и въпреки, че знам какво ще стане по-нататък(като приключа с инсталацията). Т.е. че на D ще пише "system" , а на C - Boot. От къде знам ли? - ами правил съм и преди инсталация на Win, когато съм видял, че буквите са разменени.

Това за размяната на буквите ми е другия проблем, който е свързан с това "BOOT" и "SYSTEM" Аз буквите си ги оправих от regedit, защото от Computer Management не ставаше. Мислех да правя снимки на BIOS да видите там как са дисковете, да не би там нещо да не е редно и затова да се прецаква всичко, обаче GSM-a ми се развали - бял екран дава негова кожица :)

За да ти се оправят буквите след като почнеш да инсталираш и стигнеш до мястото, където се трие дяла с уиндоуса, триеш го, после го криейтваш и сега вместо инстал, даваш F3, т.е. го рестартираш и пак бутваш от СД-то до същото място. Сега компа си е подредил устройствата, като първо задава хардовете, после вече в уиндоуса, и СД-тата. Ако след рестарта новия партишън не е С, а друга буква, значи при предишната инсталация дисковете не са били подредени.

• Автор

Да, това го знам, pataran. Мерси все пак.

Целта ми е да запазя информацията на другите дялове, а да изтрия само /C: Преди време като съм го правил не съм имал проблеми. Знам, че най-добре е да се изтрие абсолютно всичко, но какво да се прави като нямам друг магнитен носител, на който да съхранявам данните. sad.gif

• Автор
За разместването на буквите потърси информация за това, как Windows просвоява drive letters за устройствата (при системи с повече от един диск) - C: първи дял на 1-вия HD, D: първи дял на 2-рия HD, Е: втори дял на 1-вия HD...

Виж и това: Какво представляват системните дялове и дяловете за начално стартиране?"

Благодаря за информацията, прочетох я.

Ето при кой дял какво има: http://store.picbg.net/pubpic/1E/E4/071f6d06e8b61ee4.PNG

P.s. Трябва на живо да се покаже проблема за да се разбере на 100%, това ще го направя след 2008г. от където си взех компютъра.

• Автор

Ще го откача, ще стигна до мястото където ми иска да трия и ако пак има проблем ще си го закача обратно. Тогава пък буквите може да са разменени по друг начин ;) Има цели 3 букви, ще се разменят както им кефне biggrin.gif

EDIT: Когато стигна до вече познатото ви място, то буквите пак са разменени. Дяла (C:), където е Windows го е кръстило (D:), следователно дял (D:) е (C:)!

Егати проблема и чудото.

Ще го откача, ще стигна до мястото където ми иска да трия и ако пак има проблем ще си го закача обратно. Тогава пък буквите може да са разменени по друг начин :P Има цели 3 букви, ще се разменят както им кефне biggrin.gif

EDIT: Когато стигна до вече познатото ви място, то буквите пак са разменени. Дяла (C:), където е Windows го е кръстило (D:), следователно дял (D:) е (C:)!

Егати проблема и чудото.

Имам една щура идея, която ако я приложиш ще си запазиш информацията и ще си оправиш буквите. Явно на по-малкия дял имаш само ОС. Изтриваш този дял при инсталацията и пак криейтваш партишъна. Рестартираш с F3 и гледаш буквите. Ако по-големия дял е станал С, то инсталваш Уиндоуса там и така до влизане в Работещ Уиндоус. Сега имаш Уиндоус плюс други папки на С. Част от тях около 170 Gb мяташ на втория диск. Свободното пространство от С го режеш с Акронис и го лепиш за по-малкия дял. Той става около 220 Gb. Мяташ там другите папки от С.

Пак режеш от С до необходимата големина, която искаш да остане С, и пак лепиш на D. Сега връщаш папките от втория диск на D и евентуално оснаналите от С. Така всичко е разместено, Уиндоуса ти е на С, папките цели и буквите оправени.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Абе аз знам как да го оправя, но го оправям за един път и за следващия път пак е така biggrin.gif Това става като изтрия целия твърд диск, който е разделен на две и create-вам дял нали за Win-a... После буквите пак са разменени, обаче могат да се разменят и не пише System и Boot не където не трябва.

А моята цел е: Да не се налага да трия целия диск, понеже имам информация и тази информация трябва да се прехвърля постояно - преди и след инсталацията на Windows :rolleyes:

P.s. Най-вероятно решение няма да се намери.

Чел съм,че Acronis Disk Director Suite променял дяловете без загуба на информация,но не съм го пробвал и не знам до колко е ефективен.Така,че ако искаш се поразрови из интернет и прочети за тази програма.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.