Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Онлайн интернет магазини vs Jeff, Германос и Сие

Featured Replies

Добре!

Предстои ми покупка на телефон във високия ценови клас. Вчера ходих да го видя на живо в Jeff където разбира се консултанта учтиво ми показа това което му посочих, но останах лекичко изненадан, че телефона във витринта им е единственната стока от този вид за продаждба.

Пробвах се в друга известна верига, но как да се изразя - усмивката на консултатнта посърна след диалога

"- За вас ли ще е телефончето?"

"- Да"

"- А така до колко парички сте се ориентирали за да мога да ви предложа нещо?"

"- Аз съм си избрал, но не го виждам тук!"

"- За какво става дума, имаме модели и в склада, които не са изложени"

Казах за какво иде реч, про което отговора беше "мога да ви кажа цената но ще трябва да почакате за доставка"

Т.е. ако искам да взема веднага трябва да купя нещо стояло на витрината и на което целия персонал се е учил да борави с менютата или да чакам два дена за неразопакована кутия.

Тогава се замислих, след като известна верига чака доставка а няма в наличност, какъв е смисъла да поръчам при тях и поразгледах офертите на онлайн магазините. Освен че цената която ми дават там е по-ниска със стойноста на една 16GB micro SD която така или иначе ще купя, ами и доставката им е за 24 часа, а не два дена.

И стигаме до избора на магазин. Кой от всичките които излизат в мобайлбългерия например ще ми препоръчате за да пазаря от него? Има ли някакви специфични клопки или други подобни при покупка от подобни магазини?

Въобще има ли някакво предимство веригите магазини пред онлайн магазините когато става дума за покупка на телефон във високия ценови клас, след като така или иначе и там чакаш "доставка"?

Не знам точно какво имаш предвид под "високия ценови клас", но за мен предимствата на онлайн магазините са цената, спокойствието при разглеждане на стоките, големият асортимент и удобството да пазаруваш без да ставаш от стола.

Наистина и там има срок за доставка, но ако не става въпрос за Vertu, предполагам че е в рамките на нормалното.

В общи линии има само едно предимство да го купиш от оф-лайн магазин. То е малко особено, леко неразбираемо за някои дори.

Ако е работило в магазина в голяма част от случайте си спестяваш рекламацията. Защо?

Защото ако нещо е DOA(dead on arrival), демек пристигне неработещо ти дори няма да го разбереш. Ако е слайдер няма да се нервиш в началото докато се раздвижи панела(личен опит с 6500). Ако е нещо с дисплей, за появата на мъртви пискели е фатално първото включване. Затова е кирия да вземеш монитор от витрината. Това че е работил ако ще и 6 месеца там не е минус. Все пак ти няма да го държиш за красота, нали?

Та, разбра общата идея, нали? Така се избягват основните фабрични дефекти.

Недостатъците са ясни.

Има и още един плюс, като се скапе нещо има човек от плът и кръв на който да викаш в лицето....(често пъти крайно неправилна постъпка, но си има изключения), докато иначе само звъниш телефони и хвърчат мейли.

• Автор
Не знам точно какво имаш предвид под "високия ценови клас", но за мен предимствата на онлайн магазините са цената, спокойствието при разглеждане на стоките, големият асортимент и удобството да пазаруваш без да ставаш от стола.

Наистина и там има срок за доставка, но ако не става въпрос за Vertu, предполагам че е в рамките на нормалното.

Става дума за над 1300 лв. Разликата в офлайн магазина е от порядъка на една 16GB карта и двата дена доставка, докато на онлайн-а ( че "онлайна" стана малко двусмисленно ohmy.gif ) е на другия ден на вратата.

Но пък go6o_kara прав за DoA и евентуално за пикселите. ( фабричните дефекти ) Ще взема да направя още един тур по магазините преди да поръчам - от някъде може да изскочи зайчето.

А иначе препоръки за онлайн - кои са най-коректни или други мнения?

Редактирано от dot (преглед на промените)

Става дума за над 1300 лв. Разликата в офлайн магазина е от порядъка на една 16GB карта и двата дена доставка, докато на онлайн-а ( че "онлайна" стана малко двусмисленно ohmy.gif ) е на другия ден на вратата.

Но пък go6o_kara прав за DoA и евентуално за пикселите. ( фабричните дефекти ) Ще взема да направя още един тур по магазините преди да поръчам - от някъде може да изскочи зайчето.

А иначе препоръки за онлайн - кои са най-коректни или други мнения?

От get.bg досега нямам оплаквания.

От get.bg досега нямам оплаквания.

Аз също пазарувам доста от get.bg и особено GSM телефони (включително и скъпи) и досега съм нямал никакви оплаквания.

П.С. Един Sony Ericsson T300 работи вече 6-та година някъде :-D

До сега съм купил 4 телефона от онлайн магазини като за последния отигох на място, защото офиса им се оказа под носа ми. Освен цените които са 150-200 лева по-евтини( за телефон около 500 лева) си има и нормална гаранция. Искайте да има сервиз във вашия град или наблизо и да няма лого на оператор на телефона. Само да кажа че Jeff и Germanos продават и до ден днешен по-скъпо телефона ми от колкото аз го купих през интернет преди година.

Аз не смея да давам съвети от къде и как. Но за мен лично предпочитам живия контакт с персонала. Покупката на телефон е сериозно нещо и не бих рискувал с онлайн поръчка. Все пак щом си се ориентирал към онлайн покупка мога да ти препоръчам два сайта, които според мен държат най-ниски цени. www.get.bg и www.expresslink.bg. Само с това мога да помогна.

Някой има ли впечатления от brosbg. Мисля да отида до офиса им и да купя LG Viewty.

Мерси за отговора, само това ми трябваше, да се подсигуря и го купувам.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

От офиса им на Оборище последно купих едно LG KG530(май беше). Всичко си е нормално, само дадох близо 150 лева по-малко. Дадоха кутията и ни оставиха да си я отворим, да сложим сим карта и да пробваме всичко. За сервиз носиш телефона в офиса им и те се оправят. За мен е удобно защото офиса им е на 10 мин. пеша от моя.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.