Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харда на лаптоп мистериозно изчезна. Помощ моля!

Featured Replies

Здравейте,

днес ми се случи нещо странно и поне за мен доста неприятно sad.gif

Преди два дена ми донесоха от чужбината чисто нов лаптоп ASUS X50GL. Получих го заедно с инсталиран на него Уиндоус Виста. В последствие забелязах, че ми отчита харда като 80 ГБ а трябва да бъде 250 :conf: Инсталирах си Партишън Мениджъра за да пробвам с него да оправя нещата амаа..... тц, нищо не става а и забелязах, че този 80ГБ дял от диска е във FAT а не в NTFS sad.gif Реших направо да го преинсталирам та да ми е мирна главата. По време на инсталацията в момента когато ме пита каде да инсталира Уиндоуса пробвах да му дам да форматира "скрития" дял, но пак НЕ sad.gif Единствената активна опция ми беше дилиит. Викам си ще изтрия този дял и след това както "баба си знае" ще го създам на ново. Така и направих амааа..... след избирането на опцията Дилийт този дял просто изчезна sad.gif В момента в който дадох и формат на Ц-то и той изчезна :mad: Ровичках като изоглавен из биоса, пробвах с няколко видове ОС, обърнах чичко Гугъл с главата на долу ама разрешение на проблема така и не открих sad.gif в момента когато тръгвам да инсталитам Уиндоуса ми показва, този празен екран:

o55fef.jpg

Единствените активни опции са Refresh и Load :mad: Като избера Load ми иска драйвери, пробвах със всички дискове които вървяха с лаптопа, теглих от нета какво ли не за да пробвам, но не и не :mad: А същевременно си намира диск С:

qyuvev.jpg

Пробвах да видя какво ще стане ако му дам Repair на уиндоуса, изпробвах през последните няколко часа всички видове опции, сканирания...и т.н. и все резултат никакъв sad.gif A ako през Repair му дам пак Load даже си ми и изписва големината на харда

dd2usl.jpg

При рестарт на компютъра ако му задам да се буутва през Харда още на втората секунда ми изписва "BOOTMGR is missing, Press Ctrl+Alt+Del to restart" Търсих из нета и на тази тема, пробвах разни те таквиз неща: http://cyberst0rm.blogspot.com/2007/04/how...missing-in.html ама файда никаква :mad:

В общи линии това е огромния ми проблем, ще съм Ви мноого благодарен ако ми помогнете.

Благодаря предварително!!!

защо първо не си оправиш диска с някой външен софт като acronis и после да продължиш с инсталацията

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Направих си бутващ Hirens Boot CD, в него го има и Acronis, но при зареждането на каквото и да било все стигам само до тук sad.gif

ATAPICD.SYS Loading....

vdmgqw.jpg

A само с Acronis излиза ето това sad.gif

2n6d6xu.jpg

Редактирано от yasoo (преглед на промените)

• Автор

За съжаление биоса е толкова "постен" няма кажи речи нищо в него sad.gif така и не намерих такава опция

1. Намирате си G Parted Live CD.

2. Буутвате от CD/DVD устройството.

3. Правите си дялове каквито ви душа иска, но за Уиндоуса - праймъри с достатъчна големина - поне 20 ГБ.

4. Инсталирате Уиндоуса. Успех !

Този комп няма ли рековери диск със него или опция за рековери през биос от скрит рековери партишан

ако е нов трябва да има и двете или поне едното

• Автор

Ще пробвам и с G Parted Live CD дано стане :P

Към него вървят 2 диска но такова нещо няма в тях sad.gif само драйвери и програмки разни.

Има скрит партишън който се води ВООТ (Х) но в него не намирам нищо което да ми свърши работа, няма и рековери sad.gif

А и нямам идея дори да го имаше как да го стартирам

Редактирано от yasoo (преглед на промените)

Ще пробвам и с G Parted Live CD дано стане :grimace:

Към него вървят 2 диска но такова нещо няма в тях sad.gif само драйвери и програмки разни.

Има скрит партишън който се води ВООТ (Х) но в него не намирам нищо което да ми свърши работа, няма и рековери sad.gif

А и нямам идея дори да го имаше как да го стартирам

Сега ...

пробваи да бутнеш от тези дискове дето каза че вървели с него невъзможно е да нямаш рековери диск трябва да е някои от тях пробваи , аз лично и на двата си asus-a имам рековери сиск а единия даже има и система за рековери диск към диск с рековери партишан

• Автор
Сега ...

пробваи да бутнеш от тези дискове дето каза че вървели с него невъзможно е да нямаш рековери диск трябва да е някои от тях пробваи , аз лично и на двата си asus-a имам рековери сиск а единия даже има и система за рековери диск към диск с рековери партишан

Пробвах и през тях да буутна и то не веднъж, но файда никаква sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.