Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Slackware - графичните среди отказват да тръгнат

Featured Replies

Здравейте :lol6:

Реших да пробвам новия Slack и бих шута на Debian.Инсталирам всичко ок, пускам един xorgsetup, настройвам си всичко, пиша startx и вместо KDE, ми излизат разни неща от Debian, ама размазани.Трия папката .kde, преинсталирам, но ефектът е същия.Инсталирам дебиан отново, слагам си kde на дебиан, всичко работи.Отново пробвам slack, но старата версия (12.1) - пак същата работа.Отново преинсталирам, пробвам Slamd64 (с 64 битов процесор съм) - отново така.Слагам Kubuntu 8.04 - тръгва си от раз.

Видео картата ми е GeForce 7300 GT

А преди съм си слагал многократно Slack и нямах никакви проблеми...

Така прави с всички графични среди, които са заложени в него

благодаря, че ми оправи настроението за деня, без дори да се налага да влизам в Windows секцията на форума..

:eek:

• Автор

Естествено, че съм ги форматирал.

Sanddaemon, радвам се, че съм те направил щастлив, но ще те помоля следващия път да не пишеш безсмислици в темата, когато някой (независимо дали аз или Койчо от Койнар с куцото магаре) пуска тема, че има нужда от помощ :P

Такааа Значи за какво иде реч .... проблема е , че има някакъв специфичен проблем с Х сървъра след като беше нацепен на парчета от 12.0 ..... получава се при някои машини - всичко изглежда добре до момента , в който се опитва да зареди някакво модулче ( не от ядрото ) и всичко замръзва .... неприятно .... най лесният начин за "запалване " на системата е , като се върнеш на Х от 11.0 ..... в най общия случай се ходи в секция /Х и от там се упгрейдва ( демек назад) мисля че около 4 файла ...за по сигурно ( ако ти се занимава) се преинсталира всичко там и проблема отпада ...... не знам защо се получава така - нека "враговете" тържествуват :P

п.с Виждам тук колегата sanddaemon изпитва голямо удоволствие от проблемите на другите ....това отношение го намирам за неколегиално и непровокирано от нищо . Негово право е да не харесва дистрото Slackware , но намирам, че се заяжда открито с потребителите на тази дистрибуция при това напълно неизвестно за мен защо ...... при условие , че се пише линукс доброжелател не разбирам що за опорочаване на идеята на форума е да тържествува при тази ситуация ..... сори , ама е така .... даже го призовавам да обясни както намери за добре .... не сме се събрали тук да се заяждаме , не е ли така ? поне да ставаше дума за Бозата........ cool.gif

Здравейте :P

пускам един xorgsetup, настройвам си всичко, пиша startx и вместо KDE, ми излизат разни неща от Debian

Осъзнаваш ли колко е ъпсурдно това след форматиране на диск. Или може би ползваш бившия /home на дебиан?

• Автор

Значи дебиан съм го редувал многократно със слак и винаги съм си инсталирал всичко по един и същ начин, като дебиан съм го задавал като за начинаещ - с /home и т.н., че така съм му свикнал.

juve - как се оправя този проблем, че не разбрах съвсем ?

• Автор

Пиша ви от 12.2 biggrin.gif

Как го сложих ли ?

При мен никога няма нищо логично.Първо направих диска от ext3 на ext2.Инсталирах slackware и не тръгна.Онтово го преинсталирах, като първо направих диска отново ext3 и всичко работи.

Обичам Slackware !

Редактирано от SK0RP10N (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.