Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един сложен(поне за мен) въпрос?Дали е възможно?

Featured Replies

Да речем , че имам уеб сайт , и има няколко цени в долари , който представят цените от друг сайт , обаче курса на долара се сменя всеки ден , а аз искам цените да са в левове , но да не си играя всеки ден да ги променям според курса на долара.Има ли начин всеки ден цените от долари автоматично да се конвертират в левове според курса на долара на някоя банка? Не съм много сигурен дали темата е за този раздел , но не знам в кой да я пусна и за това се извинявам.Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.

• Автор
Как получаваш цените от другия сайт?

Аз ако знаех... и това е част от въпроса ;)

• Автор
Аз ако знаех... и това е част от въпроса :rolleyes:

Опа , мислех ,че питаш за курса на долара.Цените са си определени спокойно , просто съм ги написал на сайта си

Опа , мислех ,че питаш за курса на долара.Цените са си определени спокойно , просто съм ги написал на сайта си

Пиши ги в долари и отдолу текст :По дневния курс на еди коя си банка"

• Автор
Пиши ги в долари и отдолу текст :По дневния курс на еди коя си банка"

И това е идея , ако това , което искам няма да стане sad.gif Ама ако искам да имам някаква печалба, ще искам тя да е в левове , а не в долари и за това ми е трудно.Понеже ако сметна печалбата по курса на долара 1.5 а след 3 дена курса стане 1.3 ще трябва пак да променям цените , а това си е доста играчка.

Редактирано от n4n1 (преглед на промените)

И това е идея , ако това , което искам няма да стане sad.gif Ама ако искам да имам някаква печалба, ще искам тя да е в левове , а не в долари и за това ми е трудно.Понеже ако сметна печалбата по курса на долара 1.5 а след 3 дена курса стане 1.3 ще трябва пак да променям цените , а това си е доста играчка.

Можеш да си спретнеш нещо на php и база данни, но това не ми е силата :ph34r:

Малко изкопирано оттук-оттам:

<?php

$cnt = 0;

$html_in_site = file_get_contents('http://www.bnb.bg/bnb/rates.nsf/vWebRatesByMonthBG/$First');

$string = preg_replace('/<tr><td>/', "\n", strip_tags($html_in_site, '<tr>,<td>'));

$string = preg_replace('/<\/td><td>|<\/td><td align=right>|<\/td>/', "\t", $string);

$lines = preg_split("/\n/", $string);

foreach ($lines as $line){

if (!preg_match('/^ |<|^$|^a\{|^\*|^Източник|^Позовава/', $line)){

if (preg_match('/^Щат/', $line)){

$expl = preg_split("/\t/", $line);

$rate = $expl[3];

}

}

}

$price_usd=2;

echo $rate."<br />";

echo $price_usd*$rate;

?>

Има доста сайтове на който курса на долара го има като rss (xml) може да го вземаш от там rss четец на принципа на новините. И всичко това в едно php скриптче и си готов :P

• Автор
Има доста сайтове на който курса на долара го има като rss (xml) може да го вземаш от там rss четец на принципа на новините. И всичко това в едно php скриптче и си готов :ph34r:

Е някой ако ми каже как да го направя ще съм благодарен

• Автор
Два поста по-нагоре ти показах.

Да ама сайта ми е на HTML не на PHP

• Автор
Може би е настъпило времето да хвърлиш един поглед и на PHP ?

Може би да , но нямам времето нито възможността в момента да го направя.Сайта ми вече е готов и нямам намерение да го преправям точно сега , иначе не се съмнявам че PHP e По-добре :)

HTML-a не е динамичен, следователно ако е само той, няма да ти върши работа.

Бих те насочил към JavaScript, но нямам никаква идея как ще стане това което искаш.

какъв ти е проблема като е html преименуваш index.html на index.php

и след това някаде над таблицата кадето ще ти трябва курса на долара вмъкваш едно php потърси има 1000 сайта с уроци по php там има готови xml парсъри, които четат от xml /rss-a/ който банката качва например и после няколко поста по-нагоре човека ти е написал как да разделич цената 3 реда код :computer8:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.