Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Окислен power jack на Inspiron 6400

Featured Replies

Здравейте колеги,

вчера имах нещастието да ми се случи следната случка - излежавам се аз на леглото и си слушам музика и по едно време лаптопа изпука и видях, че дисплея му светна. Погледнах го и нищо му нямаше, нито миришеше на изгоряло или нещо от сорта и си помислих, че може и да ми се е причуло. По едно време обаче музиката спря и гледам, че лаптопа е изгасен. Включвам го и ми излиза съобщението, че батерията не е достатъчно заредена и лаптопа ще се изгаси. Видях, че лампичката на зарядното не свети и в първия момент си помислих, че може зарядното ми да е дало фира. Изключих зарядното и го включих в друг контакт без да включвам към него лаптопа и лампичката му светна... Закачих му лаптопа и LED'а пак изгасна. Взе вече да ми просветва, че явно проблема е някъде в лаптопа и по-точно около power jack'a. Разглобих целия лаптоп със Service manual'а под ръка. Оказа се, че има разни мърсотии и/или окисления по дъното покрай жака и ги почистих с клечици за уши. Пробвах пак да включа лаптопа, но пак веднага щом вържа зарядното и лампичката на него изгасва и лаптопа кара на батерия. Като се позагледах малко в power jack'а и като че ли мернах в него окисления (поне доколкото съм запознат, понеже не съм много в час с електротехниката по принцип).

За момента като гледам има 2 варианта - единия е да си поръчам нов power jack от ebay и да си го запоя, a другия вариант е ако мога да изчистя окисите (ако те са причината) от този по някакъв начин. Въпроса ми е - някой има ли представа дали и как мога да почистя въпросната букса. Като се ровех из Google'а попадах на някакви теми за чистене на окиси от букси с някакви контактни спрейове, но не съм запознат, така че ще съм ви благодарен ако ми дадете някакъв съвет :angry: Мерси предварително.

Поздрави,

Марто

P.S. Друга причина, която ме навежда на мисълта, че става дума за окисления е, че пред няколко седмици ми се случи един неприятен инцидент, при който лаптопа се беше понамокрил, в резултат на което го сушах в продължение на няколко дена и най-накрая се съживи милия, но явно е останала тук таме влага.

Написаното пост скриптум е в основата на проблема ти, освен случайно да успеят в някой сервиз да го оправят, няма друг начин.

• Автор

Ами тя причината е горе-долу ясна, въпроса е дали има как да се почисти тая букса с някакъв спрей или нещо такова? Ако се наложи и на сервиз ще го водя, а в краен случай нова букса + запояване...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.