Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос за камера JVC

Featured Replies

Здравейте!

Имам възможност да си взема камера Panasonic от Япония на много изгодна цена. Камерата е JVC GZ-HD7.

Виж модела

Въпросът ми е тъй като камерата е NTSC ще имам ли проблеми след това със декодирането на записа?

Моля някой запознат да ме просветли.

Редактирано от Schekich (преглед на промените)

А в каква компресия записва на харда? Ако е МПЕГ2 с Вегас се обръща от НТСЦ към ПАЛ без проблем.

Извинявай, ама ... за тази камера на Panasonic ли става дума? ohmy.gifbiggrin.gif

Пич, без да съм специалист, но на тази марката й е JVC! :О

• Автор

Извинете ме!!!

Марката е JVC както ме е коригирал колегата!

Не знам дали записва ф MPEG 2 формат.

Камерата е същата от линка само че превена за японския пазар и менютата са само на японски и английски и е система NTSC.

Не знам дали ще имам проблеми с това в България.

Така... Намерих упътване за JVC GZ-HD7 , записът е в MPEG-2 TS формат , така че би трябвало да може да се конвертира в PAL . А и въпреки, че сме в България, аудио-видео техниката, която ползваме, е замислена най-често в Япония и Корея (и произведена в Китай, естествено), така че доста уреди поддържат и NTSC система. Би трябвало да можеш да я ползваш тук.

Всичко това го пиша обаче за камера марка JVC . A тази, която си показал, е марка Victor (и аз не забелязах отначало). За пръв път виждам тази марка, и предполагам, че е аналог на JVC, но за японския пазар. Дали има разлика с JVC - не мога да кажа. Не разбирам японски.

Така... Намерих упътване за JVC GZ-HD7 , записът е в MPEG-2 TS формат , така че би трябвало да може да се конвертира в PAL . А и въпреки, че сме в България, аудио-видео техниката, която ползваме, е замислена най-често в Япония и Корея (и произведена в Китай, естествено), така че доста уреди поддържат и NTSC система. Би трябвало да можеш да я ползваш тук.

Всичко това го пиша обаче за камера марка JVC . A тази, която си показал, е марка Victor (и аз не забелязах отначало). За пръв път виждам тази марка, и предполагам, че е аналог на JVC, но за японския пазар. Дали има разлика с JVC - не мога да кажа. Не разбирам японски.

Ох, JVC означава Japan Victor Company

А и друго ми направи впечатление -1080i не е истински HD формат....трябва да е 1080p....suggs,не се ли майтапеше с тоя си пост?

А и друго ми направи впечатление -1080i не е истински HD формат....трябва да е 1080p....suggs,не се ли майтапеше с тоя си пост?

Не, защо... Знам много добре, че Victor Company of Japan призвеждат JVC, но за марка Victor не бях чувал. И ме можах да намеря никаква информация в нета.

Victor Company of Japan или JVC е основа 1927г. През 60-те години е погълната от Matsushita, която вече съществува днес под единствено име Panasonic.

NTSC е американски стандарт. В САЩ и Япония той се води NTSC 4.43. Има и по-лош вариант NTSC 3.5. Този формат изостава като качество от PAL.

Всяко прекодиране от един формат в друг води до загуба на качество. Тези два фактора ще ме накарат, да не купя камера в NTSC стандарт.

Лично мнение.

поздрави

• 3 седмици по-късно...

И двете марки Panasonic и JVC са производство на Matsushita Co., Япония, която от своя страна успешно се конкурира със SONY вече от много години...

:headphones:

Пич, без да съм специалист, но на тази марката й е JVC! :О

Ако ще гледаш записаното с камерата на компютър, няма значение какъв стандарт е. Ако ще го гледаш на телевизор, той трябва да е NTSC. Телавизорите които се продават в България са PAL/SECAM (дори когато са произведени в Китай ;) ). Не ти препоръчвам да конвертираш от NTSC на PAL, по-добре си вземи PAL камера.

Мисля че JVC вече не е собственост на Матсушита.

Погълната от MATSUSHITA и PANASONIC и JVC били едно ohmy.gif . Тва пък откаде го измислихте. Знам за JVC KENWOOD HOLDING от 1.10.2008г. Като и двете производства си остават напълно независими

Погълната от MATSUSHITA и PANASONIC и JVC били едно ohmy.gif . Тва пък откаде го измислихте. Знам за JVC KENWOOD HOLDING от 1.10.2008г. Като и двете производства си остават напълно независими

Преди това JVC беше собственост на Matsushita. Това не означава, че Panasonic и JVC са едно, естествено.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.