Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPod touch, Samsung P2 или Nokia N95 8GB

Featured Replies

Здравейте.

Решил съм да си купя един от тези апарати но не знам кой е най добрият избор, и да кажа че държа на качеството на музиката и силата на звука понеже най много ще се използва за слушане на музика.

- Samsung-а го имам и просто е супер но се счупи и сега съм без мп3 плеър и съм болен без него, затова съм подбрал тези апарати. Той се оказа най добрият мп3 плеър който съм имал но замина на вятъра по много гаден начин и бих си го купил отново но ме е страх понеже проблема му е в jack-a на слушалките, а от него се оплакват прекалено много хора и не искам да попадна пак на него.

- Питането ми за нокиата е дали тя ся справя добре със звука сравнявайки е със Samsung P2 или Sony NWZ-S738F, знам че използва слушалки на Нокия и се съмнявам да изкара такъв звук но това търся.

- Имах iPod nano който свиреше супер и имах възможността да сравня 2 такива и единият се оказа дефектен със качеството на музиката. iPod touch дали е така добър колкото ipod nano смисъл дали качеството и силата на звукът е добър или само газарска работа?

Мерси предварително.

Каквото и да си вземеш, може да се окаже че има дефект . Аз бих заложил на iPod touch . Качеството на звука е много добро.

Каквото и да си вземеш, може да се окаже че има дефект . Аз бих заложил на iPod touch . Качеството на звука е много добро.

Я тая логика ме разби. Направо ми освежи деня, да знаеш. :)

Сега по темата.

iPod като цяло има обикновен звук, посредствен, нищо особено. Тouch свири най-лошо от всички iPodи, въпреки, че е най-модерен. Да го избереш заради характеристики или интерфейс ще те разбера, но това да го вземеш заради звука му си е нелогична и необмислена покупка.

Колкото до Нокиата, съжалявам ако на някой няма да му хареса, ама истината е че и W-серията на Сони-Ериксон не може дори да се доближи до истинските Walkman устройства на сони (важи и за P2). То обратното нямаше да нормално, иначе кой би ги купил - всички щяха да са с GSM-и.

За P2, аз съм с него от Май 2008 и си свири, "та дрънка" :) Даже е изпускан на плочки и единствения резултат е, че в горния ляв ъгъл има един черен полукръг с радиус половин мм. Разбира се, никоя техника не е застрахована от дефектна бройка.

Но според мен не си струва да бързаш да си взимаш пак P2, защото на това изложение ще представят новия Samsung P3. Общо взето това са промените:

*aluminum instead of plastic

*mono speaker

*capacities ranging from 4 to 32GB

*support for both Vorbis and FLAC

На върха (засега) са Clip и Fuze на SanDisk Sansa по отношение на звука (Fuze се явява нещо като Clip delux edition - свирнята му е точно като тази на Clip), защото не само има върховно качество на звука (като Sony, Cowon и др.), но и изходния сигнал кум слушалките е много чист, без паразитен шум дори при крайно усилване на звука.

Случая на P2 е, че и на него изхода му е много "чист", въпреки, че качеството не е чак като на Sony или SanDisk. Но все пак трябва да имаш IEMки, струващи колкото някое eeePC, за да усетиш разликата. :)

Въобще, на пазара има много добри предложения, но ако се ограничаваш само между тези 3, то отговора на поставените ти нужди го дава само Samsung P2.

• Автор

Значи няма да бързам да си похарча парите biggrin.gif ще изчакам, през това време ще слушам с една слушалка biggrin.gif Аз тези Clip и SanDisk никога не са ми харесвали. Последно време се оказва че по скъпата техника по бързо се разваля, декември ми се развали телефона(Nokia), мп3(Samsung) и монитора(LG) ;)

Мерси за постовете

Редактирано от DiDokal (преглед на промените)

• Автор

Днеска чудих и си мислих и се опрях до няколко въпроса.

Вече нещо не ми се дават много пари за мп3 плеър така че си мисля да си взема една по евтина, спрях се на SanDisk Sansa Fuze. Чел съм доста и гледам че много я хвалят със качеството на звук, аз не си падам много по тая марка но трябва да се опита от всичко biggrin.gif

До колкото разбрах в едно ревю може да се добави карта до 32гб но колкото е по голяма толкова по бавно. Въпроса ми е дали със всички microSD става така, понеже не всичките са направи ни със една и съща характеристика, например има с по 4мб/с. за четене и писане но също така има и карти с по 19мб/с. четене и 11мб/с. писане. Тоест такава е логиката но ако е така както казват в ревюто те като направят някакви карти с по 100гб значи за да отворим 1 файл ще чакаме 10минути ... или може би аз не съм го разбрал правилно. Чудя се кой ще е по добрият избор 8гб мп3 + 8гб карта памет или 2гб мп3 + 16гб карта памет което ще излезе 20 евро по евтино, но дали наистина с тази 16гб карта ще влачи.

Другият ми въпрос е кои от всички тези слушалки ще изкара най добър звук 1 и 2

Мерси предварително.

SanDisk Sansa Fuze Review:

microSD Slot

The microSD memory will allow you to add an additional 12GB of memory, but will reach 32GB when these sizes become available to purchase. The card will fully integrate with the main memory including photos and video, creating one library. The media library will only refresh the database when the card is first inserted. This was relatively quick with a 2GB card, but I could imagine it to take a minute or so with a full 12GB card. The memory card still shows up separately in both transfer modes on your computer, so you will be able to delegate where your media will go.

Така че няма какво да го мислиш, взимай това, за което имаш пари (в идеалния случай 8GB SanDisk Fuze + 16GB microSD (май само SanDisk имат такъв обем) :grimace: ).

А за слушалките, ти производителя ли ще купуваш? :ass: Кажи какъв ти е бюджета.

• Автор

Бюджета за слушалките ми е около 50 евро, мисля че моделите на тези 2 фирми не надвишават тази сума.

Няма да мога да помогна, защото аз и ти пазаруваме на различни места, цените са различни, а и в България пазара е много беден на внасяни фирми. Мога само да ти кажа къде да попрочетеш, за да направиш информиран избор. И не се ограничавай само до тези фирми, все пак не си в България, че да гледаш само Sennheiser, AKG и Creative (евентуално и Sony).

AnythingButIpod - една тема

AnythingButIpod - друга тема

Head-Fi

HeadRoom

Headphonic

• Автор

Здравейте отново. ;) Днес направих хубава покупка, по точно SanDisk Sansa Fuze 8GB. Това което мога да кажа за нея, по точно да го потвърдя че е супер мп4 плеър. Единственото което не ми харесва е дисплея понеже пикселите са му големи но за тези пари по добро няма на пазара. Купих също така тази карта с която се прeцаках понеже не бях прочел добре че трябва да е microSD или microSDHC :huh: не разбирам от карти какво да се прави. В понеделник ще ида да я върна и понеже нямаше такава SD карта ще си взема някакви слушалки, записах ги всичките модели които имаха и ето ги и тях.

- Sennheiser CX 380 Sport II

- Sennheiser CXL400

- Sennheiser CX400

- Sennheiser CX300

- Sennheiser CX 300-II

- Shure SE102K (В магазина пише че са били за iPone) :huh:

- Alter Lansing UHP 336

- AKG K319

- AKG K330 (Много яки на външен вид) biggrin.gif

- AKG K324 P

- Creative EP 635

- Philips SHE9700 (Тези ги няма в магазина но май може да се поръчат)

Специално за Vegetto много мерси за помощта която изявяваш във всяка моя нова тема, разглеждах и четох по сайтовете които беше дал и просто то я ясно че най най качествените слушалки струват една камара пари. Виждаш че и тука пазара не е кой знае колко голям, тези фирми където ги гледах по сайтовете не съм ги виждал никъде, може би някъде може да ги продават но със поръчка или кой знае.

Ето сега съм изправен пред тези слушалки но не знам на кои да заложа, моля за помощ.

Първо, не си казал цените им, но щом избираш между тях, значи те устройват...

На първо място Shure са страхотна фирма. Ако нямат и обикновен жак (не само за iPod), можеш да си вземеш отделно. Ето малко review-та:

http://www.testseek.co.uk/home_electronics...a64d6f3f29.html

или едно по-конкретно:

http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2...ng-Earphones/p1

А за това, че били за iPod:

the plastic over the 3.5mm jack is cut out to fit a first gen iPhone, in case that's a consideration

Ако са ти прекалено скъпи, виж AKG K324 или някой Sennheiser (разликите са в това как са им прекарани кабелите и какви аксесиари имат, въпреки че от Зенхайзер хвалят примерно CX400 с по-добър взук пт CX300).

Дали да вземеш AKG K324 или Sennheiser CX400 не мога да ти кажа. Въпрос на вкус, разликите не са толкова големи.

EDIT: и все пак това е асортимента само на един магазин, Мадрид е голям град и все ще има и други. :) Виж в линковете които ти дадох различните фирми и виж в сайтовете им дали имат дистрибутори в Мадрид.

Ей на това му викам аз страхотна приставка :)

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново. Днеска си купих слушалките Sennheiser CX 6. Сега проблема ми е слагането :huh: слушалки за една камара пари и после проблема да е слагането, супер гадно се слагат и ме дразни ацки много, сигурно вече си разширих дупките на учите с няколко милиметра ... само да не стане утре като тръгна някаде като направя 2 метра и да ми падат, но също така мисля че е въпрос на свикване, като ми свикнат ушите може и да се оправи biggrin.gif . За звука ми какво да кажа разкошно просто, макар че мисля че и модел от около 70 евро пак щеше да върши същата та работа но не съм сигурен защото не съм имал шанс да пробвам.

Имам и друг проблем :huh: след една седмица ползване на Sansa Fuze съм разоравам от която и страна да я погледна. Пускам е слушам слушам и викам да супер е, пусна Samsung S5 и намирам огромна разлика в басс и високите честоти :brick wall: :brick wall: :brick wall: Близо са Sansa но имат да ядат още хляб. Хаха много идеи ми идват в главата, още мога да я върна.

Edit:

Също така се чуда дали ако ида в магазина на самсунг дали ще ми го вземят за поправка ако аз съм го отварял mp3 самсунг P2.

Разбирасе, че няма да ти го взема. Това е почти винаги първото условие за НЕ признаване на гаранцията, да не се отваря.

И аз съм горд собственик на Фюз-а, но нямам такива впечатления като твоите, вярно нямам Самсунг S5, но това, че някой mp3 плаъер вади по-добър бас, не мисля, че означава по-добър звук. На мен фюз-а ми харесва, защото музиката звучи реално има си от всичко, колкото е записано, а не да си "усилва избирателно". Преди, когато слушах от покет-а, най-много ми харесваше баса, защото беше наистина добър, но като си купих Фюз-а видях, че има цяла група от звуци, които въобще не съм чувал в песните които слушам.

А и да не забравяме, че е един доста евтин плеър, моя го взех само за 70$ с доставката, което за 4GB със слот си е на далавера от всякъде!

А колкото до тапите, защо не пробва с други по-малки накрайници, няма ли три размера в комплекта. Моите имаха 3 и само най-малките ми стават.

Редактирано от PoweR_of_DarK (преглед на промените)

Пробвах айподи и разни други измишльотини и накрая

преди 6-7 месеца си взех /SONY NWZ-A728B /8GB.Според мен балансът цена/качество към днешна дата за този продукт е много добър. Изгубих си слушалките и вместо да си взема оригинални се набутах с боус-http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/headphones/audio_headphones/in_ear_headphones/index.jsp

Вярно че звукът е перфектен но и цената им не е никак малка.Спомням си че съм виждал продукти на боус в елкортеинглес,та ако държиш на качеството!?!?!.Препоръчвам ти обаче пак SONY.Тук са към 20$ ,така че едва ли при вас ще са по-скъпи(не съм фен на Сони и на определени марки не робувам).

• Автор

Не, аз ще го дам за поправка но съм съгласен да си платя. Така Fuze-то е добър плеър но днес погледнах цените на самсунг плеърите и видях че съм се набутал ацки много. Fuze-то само това че може да се сложи мемориа ще победи самсунг, в нищо повече. Че ти какво повече чуваш от високи и ниски, аз че съм със едни евтини слушалки sennheiser CX 6 и не намирам голяма разлика в тези звукове където преди не съм ги чувал може би защото в домашни обстоятелства използвам JBL E60. Ако пуснеш S5 или P2 ще се осереш и ще праснеш Фузе-то в стената само това ще кажа.

За сонито не знам защо в деня в който купувах Samsung P2 звучеше супер, в четвъртъка един приятел си я беше купил и не знам защо звучеше много странно.

Възможностите на Сони за настройки на звука са доста така че не се знае твоят приятел как го е настройвал .Разликата между добри/висококачествени в случая слушалки е огромна,както и при всички останали продукти.Можеш да бъдеш сигурен ,че възприятието на звука е несравнимо.Каквото и да избереш до 1 година ще си му се нарадвал,а до 2 вече ще е история.така че грабвай първото което ти е по сърце и със здраве.Успех

Редактирано от tangi (преглед на промените)

• Автор
Възможностите на Сони за настройки на звука са доста така че не се знае твоят приятел как го е настройвал .Разликата между добри/висококачествени в случая слушалки е огромна,както и при всички останали продукти.Можеш да бъдеш сигурен ,че възприятието на звука е несравнимо.Каквото и да избереш до 1 година ще си му се нарадвал,а до 2 вече ще е история.така че грабвай първото което ти е по сърце и със здраве.Успех

:) Този коментар ме изкефи и си прав с покупката, но вече съм прецакан с fuze-то, можело де се върне до 7 дена а аз си мислех че са 14 и днеска е 9ят ден. В понеделник ще занеса Samsung P2 в магазина да видим какво ще ми кажат за поправка за която ще си платя.

:newspaper: Този коментар ме изкефи и си прав с покупката, но вече съм прецакан с fuze-то, можело де се върне до 7 дена а аз си мислех че са 14 и днеска е 9ят ден. В понеделник ще занеса Samsung P2 в магазина да видим какво ще ми кажат за поправка за която ще си платя.

Еми пускаш го в Ebay и за отрицателно време ще го продадеш, те вървят всекидневно, може даже да му вземеш доста добри пари.

Не съм компетентен, за звука на Самсунг-а, за това не казвам нищо за него. Не мисля, че един слот за MicroSDHC без ограничение на капацитете (поддържа и 32GB карти) е нещо пренебрежимо.

И най-важното, което не трябва да се забравя, че P2 е в съвсем друг ценови клас, а и S5 не е особенно евтин.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.