Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Драйвери за HP Pavilion dv5-1111en Entertainment Noteb

Featured Replies

HP Pavilion dv5-1111en Entertainment Notebook PC За Windows XP

Просто Няма как да му го сложа XP. sad.gif

За IDE Controlera ли,за SATA ли и аз вече незнам,но няма.Помагайте ако знаете!

HP Pavilion dv5-1000 Entertainment Notebook PC series

Добавям и репортчето на Everesta за да видите какви са му чарковете.

Дано някой ми каже ка да успея да му сложа Windows XP, защото немога да повярвам, че компютър са такива параметри може да работи само и единствено с Widows Vista

P.S. Искам да му инсталирам специализиран Софтуер за Автомобили, но той работи само с Windows XP.

HP_Pavilion_dv5_1111en_Entertainment_Notebook_PC.doc

Редактирано от KIS (преглед на промените)

Дано някой ми каже ка да успея да му сложа Windows XP, защото немога да повярвам, че компютър са такива параметри може да работи само и единствено с Widows Vista

P.S. Искам да му инсталирам специализиран Софтуер за Автомобили, но той работи само с Windows XP.

За съжаление засега НР не е пуснал драйвери за ХР за серията Павилион dv5. Можеш да инсталираш ХР, но за какво ти е без никакви драйвери?

Аз го имам от два месеца и рових навсякъде, инсталирах ХР, но само за картинката... Е, Неро-то, например, работи и без драйвери. УТЕХА!!! Засега ще ползваш само Виста-та, за съжаление....

Редактирано от sikzo (преглед на промените)

можеш първо да видиш с everest какъв е chipseta, videoto,sound card, lan евентуално. въобще всичко което иска драйвъри, след това да отидеш на сайтовете на производителите на chipset, video и тн.(не на hp) и от там да свали6 драивърите за xp.

пробвай надиавам се да успееш.

• Автор
можеш първо да видиш с everest какъв е chipseta, videoto,sound card, lan евентуално. въобще всичко което иска драйвъри, след това да отидеш на сайтовете на производителите на chipset, video и тн.(не на hp) и от там да свали6 драивърите за xp.

пробвай надиавам се да успееш.

А ти може ли да асимилираш моят пост в тази тема и да погледнеш прикачения файл и тогава да ми се изказваш експертно неориентирано без правилни отговори? biggrin.gif

Редактирано от KIS (преглед на промените)

до колкото знам hp не произвежда нито видео карти, нито чипсети,нито аудио карти,нито пък lan карти. те просто един асемблатор пък било то и най-големия. като такива е разбираемо защо правят примоция на broken OS и защо няма драйвъри за xp на техния сайт.

от друга страна пък amd/ati това не ги интересува и имат драйвъри за xp. може и да не си намериш драйвър за четеца на пръстови отпечатъци например, но загубата няма да е голяма.

сещам се и за още един компромисен вариант. щом толкова държиш на програмата за автомобили, качи си xp-то на виртулна оперативна система. казват,че VMware била най-добрата, microsort също имат windows/windows такава(безплатна).

• 2 месеца по-късно...

Как изобщо успя да инсталираш XP на тоя лаптоп?! Аз имам три различни инсталационни версии на XP и нито една от тях не иска да се инсталира. Излиза някакъв син екран и с това приключва всичко. Направо ми убива желанието да му инсталирам XP.

Може да се сложи Windows, само ти трябват малко повече познания. И какво разбираш под "не мога да инсталирам Windows"???

Не ти се показва диска в стъпката, където избираш партишъна? Методи:

- В BIOS виж дали имаш IDE емулация за SATA диска и ако имаш я пусни.

- Трябва да използваш външно флопи и с F6 да зареждаш драйвера за SATA диска.

- Може да използваш nLite, за да си интегрираш драйверите в самия диск на Windows (най-удачен метод, ползвал съм го сумати пъти!)

Информацията ти от Everest не ме грее никак, защото почти всеки драйвер може да си го намериш от сайта на производителя, ако на сайта на HP няма поддръжка на XP. Например звука ако ти е Realtek Audio Codek, може да го изтеглиш от realtek.com.tw и т.н.

Може да се сложи Windows, само ти трябват малко повече познания. И какво разбираш под "не мога да инсталирам Windows"???

Не ти се показва диска в стъпката, където избираш партишъна? Методи:

- В BIOS виж дали имаш IDE емулация за SATA диска и ако имаш я пусни.

- Трябва да използваш външно флопи и с F6 да зареждаш драйвера за SATA диска.

- Може да използваш nLite, за да си интегрираш драйверите в самия диск на Windows (най-удачен метод, ползвал съм го сумати пъти!)

Информацията ти от Everest не ме грее никак, защото почти всеки драйвер може да си го намериш от сайта на производителя, ако на сайта на HP няма поддръжка на XP. Например звука ако ти е Realtek Audio Codek, може да го изтеглиш от realtek.com.tw и т.н.

Първата ми работа беше да погледна в BIOS - няма емулация за IDE.

Нямам външно флопи. Знам как да вградя драйвери в инсталационен диск с Windows, но не знам кои драйвери - на сайта на AMD ми е объркано (не че на сайта на Intel не ми е, ама на AMD ми е по-объркано biggrin.gif).

Цъквам на Support&Drivers, цъквам долу на Chipsets/Motherboards, цъквам AMD 780G и ми излизат само някакви драйвери за видео карти. (Ето още една причина да не продавам AMD компютри и лаптопи на хората).

С другите драйвери ще се оправя, ако успея въобще да стигна до там.

Редактирано от wysiwyg (преглед на промените)

Първата ми работа беше да погледна в BIOS - няма емулация за IDE.

Нямам външно флопи. Знам как да вградя драйвери в инсталационен диск с Windows, но не знам кои драйвери - на сайта на AMD ми е объркано (не че на сайта на Intel не ми е, ама на AMD ми е по-объркано biggrin.gif).

Цъквам на Support&Drivers, цъквам долу на Chipsets/Motherboards, цъквам AMD 780G и ми излизат само някакви драйвери за видео карти. (Ето още една причина да не продавам AMD компютри и лаптопи на хората).

С другите драйвери ще се оправя, ако успея въобще да стигна до там.

Ето ти драйверите, само че нещо трябва да се бутне още, защото на дискетата като ги сложиш трябва да има TXTSETUP.OEM файл. Иначе XP не ги зарежда!

http://4storing.com/jbpzm/292fbaebd03a1580...96c8cc933d.html

Пробвай дали nLite може да ти интегрира по този начин както са. Трябва да посочиш, че са text mode драйветите! Иначе няма смисъл!!!

П.С.: Вътре са 32-битовите и 64-битовите драйвери. Ползвай само тези, които са за твоята версия на XP!

Редактирано от firewolf (преглед на промените)

Ето ти драйверите, само че нещо трябва да се бутне още, защото на дискетата като ги сложиш трябва да има TXTSETUP.OEM файл. Иначе XP не ги зарежда!

http://4storing.com/jbpzm/292fbaebd03a1580...96c8cc933d.html

Пробвай дали nLite може да ти интегрира по този начин както са. Трябва да посочиш, че са text mode драйветите! Иначе няма смисъл!!!

П.С.: Вътре са 32-битовите и 64-битовите драйвери. Ползвай само тези, които са за твоята версия на XP!

Това май са Vista 32/64-bit драйверите, а на мен ми трябват такива, но за XP. Изкопах тези http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-68363.html и ги вградих в един XP SP3 диск, но откривам друг проблем - пускам да зареди от диска, цъквам копче докато пише "Press any key to boot from CD...", обаче вместо да се появи синият екран, на който зарежда драйвери, стои черен екран и нищо не се случва, като го изчакам известно време - 2-3 минути, ако натисна някое копче, лаптопа се рестартира.

Тия драйвери, които съм дал, трябва да стават за XP. Не би трябвало да има проблем. А това дето диска не стартира не е от драйвера. Най-вероятно проблема е в самия диск, или не е направен както трябва или е нещо друго, примерно гадна подложка или висока скорост на запис... При всички положения трябва да ти покаже синия екран на инсталацията!!! Тези драйвери се зареждат към края на стартирането на инсталатора.

Тия драйвери, които съм дал, трябва да стават за XP. Не би трябвало да има проблем. А това дето диска не стартира не е от драйвера. Най-вероятно проблема е в самия диск, или не е направен както трябва или е нещо друго, примерно гадна подложка или висока скорост на запис... При всички положения трябва да ти покаже синия екран на инсталацията!!! Тези драйвери се зареждат към края на стартирането на инсталатора.

Пробвах 5 различни диска - 2 презаписваеми (Princo & Verbatim) и 3 CD-R (Verbatim, Princo & HP). Записвах ги с три различни записвачки. Определено проблема не е от дисковете, от записвачките или от скоростта на запис :P. Тоя лаптоп е една ужасна пръчка и съветвам всички, четящи това съобщение - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ AMD лаптопи.

Пробвах 5 различни диска - 2 презаписваеми (Princo & Verbatim) и 3 CD-R (Verbatim, Princo & HP). Записвах ги с три различни записвачки. Определено проблема не е от дисковете, от записвачките или от скоростта на запис :P. Тоя лаптоп е една ужасна пръчка и съветвам всички, четящи това съобщение - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ AMD лаптопи.

Това са си глупости. Подкарвал съм една камара AMD-та по този начин. Ако интегрираният драйвер е неправилен, setup-а ще си зареди и като стигне до там, където се избира на кой диск да се инсталира, ще има празен списък! Има нещо гнило в твоя случай...

Това са си глупости. Подкарвал съм една камара AMD-та по този начин. Ако интегрираният драйвер е неправилен, setup-а ще си зареди и като стигне до там, където се избира на кой диск да се инсталира, ще има празен списък! Има нещо гнило в твоя случай...

Най-накрая стана с драйвер, свален от тук http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...amp;FileID=3742

Отново обаче си стоях на черен екран, докато не ми излезе екрана на който разделям хард диска. Може да е проблем от видео картата на точно този модел, някаква несъвместимост или подобна простотия. Но за 6 часа четене, накрая проработи.

• 4 седмици по-късно...
Най-накрая стана с драйвер, свален от тук http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...amp;FileID=3742

Отново обаче си стоях на черен екран, докато не ми излезе екрана на който разделям хард диска. Може да е проблем от видео картата на точно този модел, някаква несъвместимост или подобна простотия. Но за 6 часа четене, накрая проработи.

тук пишем на кирилица!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.