Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nokia 5800 или Sasung i900 Omnia

52 гласували потребители

1. 1. Samsung Omnia или Nokia 5800

• Samsung Omnia
      32%
      14
    • Nokia 5800
      67%
      29

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте. Реших да си сменя телефона и се колебая между Nokia 5800 и Samsung Omnia. До сега не съм имал смартфон така че ще бъда благодарен ако дадете съвет.

По принцип Нокиа винаги е по хубава,но между омния и 5800 ми е трудно да ти кажа.Само ти казвам,че ако си вземеш Омниа няма да имаш ядове,защото баща ми има такъв и е много доволен,а за 5800,според мен много му е тесен екрана biggrin.gif !Но ти си решавай :help: ! Айде късмет ;) !

Един приятел в класа имаше Омния и в крайна сметка я смени с друг телефон.

Имаше проблеми, главно свързани с производителността.

• Автор
Един приятел в класа имаше Омния и в крайна сметка я смени с друг телефон.

Имаше проблеми, главно свързани с производителността.

Мерси. Ще помисля

Май ще е добре някой да се аргументира и да поразсъждава малко върху моделите, а не да изстрелва модела, който на него му харесва ей така в пространството, колкото да каже нещо.

Ако някой ме попита ей така Самсунг или Нокиа, не се иска питане ще, че кажа Нокиа. Харесват ми техните продукти и мисля, че са много добри и качествени, но в така разиграната ситуация се замислям. До сега само веднъж и то за кратко съм пипал телефон с Winбоуз и съм доста любопитен към такива устройства. Омнииката изглежда доста добре, батерията също изглежда добре поне на хартия (телефона не съм го пипал за съжаление). Ама тоз диспей хич не ми допада - само 65 000 цвята и странна резолюция. Камерката не знам как се представя, принципно към камери на Самсунг съм малко резервиран, но трябва също и да кажа, че последните модели нямам идея как снимат. От друга страна Нокиата има малко по-слаба батерия, за която не е ясно как се държи в действителност, но пък има по-добър дисплей. Камерата обаче пък е с по-ниска резолюция. Symbian-а е нова версия и тепърва за него ще се пишат програми и разбираемо сега са малко на дефицит. Аз лично ако бях изправен пред тоя избор нямаше да избера Нокиата, клоня към Самсунга (от чисто любопитство), но не бих го взел категорично. По-скоро сериозно бих се замислил за Innov8.

Айде добавям анкета, че и на мен ми е интересно сравнението.

Кажете ако искате да добавя още модели.

"Първия" телефон със тъчскрийн на Нокиа. Нарочно е в кавички защото имат още 2-3 опита от преди години.

Надявам се да са го направили както трябва....

Samsung-a не ми хареса.

При Нокиа, по принцип Wireless-a e по-бързо достъпен и няма кой знае какви проблеми с оправията из менютата...

Ако имам повече пъти допир с двата телефона може да си променя мнението, ама на този етап Нокиа-ата е телефона.

Камерата на Омниа-та не струва така или иначе, така че това не е база за сравнение ;)

Знаех си, че Nokia-та ще 'спечели' :)

Тук въпроса не е Samsung срещу Nokia, а 5800 срещу i900..

Има доста Самсунги, които са по-добри от конкурентите си от Нокиа в същия ценови и потребителски, клас. Факт е и обратното, разбира се.

Нищо лично!!! :P

Ама тоз диспей хич не ми допада - само 65 000 цвята и странна резолюция.

Windows Mobile не поддържа повече от 65000 цвята засега.

До скоро подобен проблем имаше и с резолюциите на екраните :speak:

Редактирано от S-U-F-F-E-R (преглед на промените)

Тук въпроса не е Samsung срещу Nokia, а 5800 срещу i900..

Има доста Самсунги, които са по-добри от конкурентите си от Нокиа в същия ценови и потребителски, клас. Факт е и обратното, разбира се.

Нищо лично!!! :P

Да де... грешно се изразих - под Nokia-та, разбирам дадения модел на команията. Далеч съм да сравнявам марките като цяло :speak:

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

Аз лично не бих ги сравнявал двата. Все пак омнията превъзхожда по много показатели нокията, а и самата ценова разлика е осезаема. Основните минуси на нокията са по-лошите процесор и памет, по-малка камера, по-дебел, висока цена за възможностите си, скучен. Все още няма достатъчно специализиран софтуер, който да работи за него. Самият софтуер е бъгав (възможно е да е пооправен с по-новите фърмуери). Особено неподходящ е, ако ще го ползваш за сърфиране из интернет, тъй като браузърът много често забива. Омнията от друга страна пък е джъчкана с куп приложенийца, ползата от които не е много сигурна. Все пак получаваш windows mobile 6.1, по-тънък телефон и 5 мега пиксела. Ако си имал нокия до сега, то 5800 ще ти се види просто като еволюция, а не като революция. Така както е между впрочем и с всички телефони на компанията през последните няколко години. Все пак това може да се промени с N97, но докато се появи има още време.

Редактирано от Whiskey (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

аз до сега винаги съм ползвала NOKIA. миналият август съпругът ми подари OMNIA.

В началото бях резервирана, но ми трябваше навигацията и започнах да го ползвам. Определено е дамски телефон, като цяло притежава доста "джаджи" и за сега съм довона от него.

Някой попита за камерата - опредедобра е за щракане на моментни снимки. Клипчетата също са добри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.