Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълнили ли сте с мастило принтер Canon от нови

Featured Replies

Става въпрос за принтер Canon PIXMA MP540.На касетката има чип,които следи за състоянието на мастилото (колко милиилтра са останали).Доста умело замислено от страна на Canon,защоно след като мастилото в касетката свърши чипа не позволява да се пълни на ново и се налага да се купи нова касетка.Неоригинални все още няма,оригиналните струват по 20 лева на цвят и изглежда скоро ще трябва да дам 60 лева на три цвята .Принтера съв го купил преди около месец.Очертава се да вливам в оригиналните касетки на Canon по 60 лева на месец само за син,червен и жълт цвят.Ами черното?Оставам на страна тази доходоносна политика на Canon.

Намерих малко информация за това как да се напълни касетката с мастило,което излиза по-евтино от това да си купиш оригинална такава.Касетките,които ползва моя принтер Canon PIXMA MP540 са от модела CLI-521.Оказа се,че те са най-новите от Канон,което е лошо за мен и няма чип ресетъри.Ето сайновете,в които се описва как става пълненето.

http://www.inkbank.com.au/category22_1.htm

http://www.alotofthings.com/viartshop/arti...d=288&page=

http://www.stevesforums.com/forums/view_to...amp;forum_id=40

http://www.oddparts.com/ink/cbc30_31.htm

Утре смятам да си купа пълнители с мастило и да следвам инструкциите от тези сайтове.Дано успея.В първия сайт,който съм дал,малко по-надоло се вижда моя тип касетки CLI-521.Пише с червени букви new и е обяснено как да се изключи мониторинга на статуса и как след това ще може да се ползва касетката без да се дава голяма сума на месец.Червеното при мен вече е критично намаляло.Даже си имам една удивитлена,под която пише да си приготвя нова касетка.Но преди да дам 20лв. за едно червено предпочитам да взема мастило от 15лв. с пълнители за трите цвята,които могат да се ползват за пълнене два пъти за всяка касетка,тъй като касетката съдържа 9mm разтвор а пълнителя 20mm!

Съветвам тези,които ще си купуват принтер хубаво да помислят какъв принтер ще взимат после да не останат очаровани от цените на новите оригинални касетки,които Канон ни задължават да си купим.

Има ли хора,които са пълнели и могат да ме съветват нещо,за да не се прецакам?Благодаря.

• 2 месеца по-късно...

Работи ли изключването на предупреждението за малко мастило при този модел? Пробвал ли си?

Планирам да си купя такъв тъй като MP520 вече няма по магазините. sad.gif

Става въпрос за принтер Canon PIXMA MP540.На касетката има чип,които следи за състоянието на мастилото (колко милиилтра са останали).Доста умело замислено от страна на Canon,защоно след като мастилото в касетката свърши чипа не позволява да се пълни на ново и се налага да се купи нова касетка.Неоригинални все още няма,оригиналните струват по 20 лева на цвят и изглежда скоро ще трябва да дам 60 лева на три цвята .Принтера съв го купил преди около месец.Очертава се да вливам в оригиналните касетки на Canon по 60 лева на месец само за син,червен и жълт цвят.Ами черното?Оставам на страна тази доходоносна политика на Canon.

Намерих малко информация за това как да се напълни касетката с мастило,което излиза по-евтино от това да си купиш оригинална такава.Касетките,които ползва моя принтер Canon PIXMA MP540 са от модела CLI-521.Оказа се,че те са най-новите от Канон,което е лошо за мен и няма чип ресетъри.Ето сайновете,в които се описва как става пълненето.

http://www.inkbank.com.au/category22_1.htm

http://www.alotofthings.com/viartshop/arti...d=288&page=

http://www.stevesforums.com/forums/view_to...amp;forum_id=40

http://www.oddparts.com/ink/cbc30_31.htm

Утре смятам да си купа пълнители с мастило и да следвам инструкциите от тези сайтове.Дано успея.В първия сайт,който съм дал,малко по-надоло се вижда моя тип касетки CLI-521.Пише с червени букви new и е обяснено как да се изключи мониторинга на статуса и как след това ще може да се ползва касетката без да се дава голяма сума на месец.Червеното при мен вече е критично намаляло.Даже си имам една удивитлена,под която пише да си приготвя нова касетка.Но преди да дам 20лв. за едно червено предпочитам да взема мастило от 15лв. с пълнители за трите цвята,които могат да се ползват за пълнене два пъти за всяка касетка,тъй като касетката съдържа 9mm разтвор а пълнителя 20mm!

Съветвам тези,които ще си купуват принтер хубаво да помислят какъв принтер ще взимат после да не останат очаровани от цените на новите оригинални касетки,които Канон ни задължават да си купим.

Има ли хора,които са пълнели и могат да ме съветват нещо,за да не се прецакам?Благодаря.

Просто пълниш преди да е свършило мастилото, при мен за сега работи, пълнил съм черното два пъти.Всеки път като печатам ми излиза предупреждение че мастилото свършва но за сега продължава да си печата.

Изключи статус монитора. Еднократно се задържа бутона Resume за около 10-12 секунди - на цвят.

Успех !

Доста отдавна имаще тук тема за избора на принтер. Там това беше доста обсъждано. В твоя случай не знам да не е било по-изгодно да си взел цветен лазерен. Освен ако не го ползваш само като фотопринтер. Ама това вече е друга бира. cool.gif

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Да ви споделя и моя опит с CANON MP540 - имам го от 6-7 месеца и го ползвам основно за снимки.

Знам, че икономически не е изгодно, но е удоволствие сам да си направиш снимките на любимите ти хора.

За съжаление има два разочароващи момента:

- този принтер (въпреки рекламите) ХАРЧИ МАСТИЛО КАТО ЛАМЯ :lol6:

- няма фото хартия на CANON по магазините(Ст.З) - само малки опаковки или за HP ( a с HP хартия е зле)

Хах, добър ден :speak: И аз вече смених целия пакет на касетките за 40л. Пълна глупост. Мастилото си свършва само (нищо, че принтирам само черен текст, то и червеното свършва). После е голяма шашма да се оправи. Постоянно ми излизат съобщения, че мастилото е свършило (а то е пълно на мах) и трябва да задържа рестарт бутона над 5 секунди за да принтира, въпреки това съобщение. Голяма играчка си е и аз лично бих ходил в компютърна зала да ми ги принтират за 7 ст'инки, отколкото да харчиш по 100лв на година за боя и глупости sad.gif

• 7 месеца по-късно...

Изключи статус монитора. Еднократно се задържа бутона Resume за около 10-12 секунди - на цвят.

Успех !

Купуваш си черно и отделно трите цвята от http://www.enicomp.com/. В шишенца по 125мл, 250мл, 500мл. За по сигурно им се обаждаш по телефона и ги питаш дали имат мастило за твоите глави. Пробиваш главите и пълниш. След това правиш това което е описал Sofronii и принтера ще започне да печата, като лампите за статус на главите ще продължат да мигат. Така съм от 3 години с MP160 и досега съм с оригиналните глави, а пълненето ми излиза около 2 левана глава.

Ето ти клип за твоите глави, ако знаеш френски още по добре!

Редактирано от izen (преглед на промените)

Става ли при Canon Pixma MP240? Имам две мастилници - за черно и за цветно. Взех си черно мастило, защото моето свърши, но къде точно да пробия мастилницата? Безопасно ли е това?

Става ли при Canon Pixma MP240? Имам две мастилници - за черно и за цветно. Взех си черно мастило, защото моето свърши, но къде точно да пробия мастилницата? Безопасно ли е това?

В този клип е описано за мп160 но сигурно става и за твоя. Смяната е със рефил комплект, но той не ти е необходим, достатъчно е да пробиеш където е указано с диаметър иглата на спринцовката, да вкараш иглата до дъно и бавно да напълниш е мастило като внимаваш да не прелееш.Ако се случи изтегляш със спринцовката малко мастило. След това върху салфетка или тоалетна хартия тампонираш отдолу дюзите за излишно мастило. Внимаваш да не запушиш отвора който си пробил, там трябва да влиза въздух.В пластмасата отгоре има канал като змиевидна спирала.Като залепиш отгоре лепенката или напр. хартиен скоч, не трябва да запушваш края на спиралата. Преди да свалиш оригиналната лепенка разгледай добре или бележи докъде е залепена.

Гледах го това, но там се показва за цветната глава, а явно там е малко по-различно.

http://www.refillinstructions.com/Canon/C31.htm - намерих тази страница. Махнах етикетчето, както е описано там, и наистина има малка дупчица, която обаче е нужно да се разшири малко. Утре ще опитам със спринцовка. Само че защо трябва да се остави открита дупката? Като преди това етикета е бил върху нея..

Гледах го това, но там се показва за цветната глава, а явно там е малко по-различно.

http://www.refillinstructions.com/Canon/C31.htm - намерих тази страница. Махнах етикетчето, както е описано там, и наистина има малка дупчица, която обаче е нужно да се разшири малко. Утре ще опитам със спринцовка. Само че защо трябва да се остави открита дупката? Като преди това етикета е бил върху нея..

Етикетът се лепи както е бил върху дупката, но от дупката надолу тръгва спирала и излиза извън етикета и свършва като непробита дупка.По канала под етикета влиза въздух,което е важно защото ако запушиш дупката мастилницата ще се вакумира и ще спре да печати. Същевременно ако отвора остане директно отворен (без лепенката) мастилото ще съхне по бързо.Затова и достъпът на въздух е намален чрез спиралата, която е под лепенката, а долния и край е след лепенката за да влиза този въздух. Може и без лепенка, ако ти се струва сложно.

Виж и другите клипове които съм добавил.

Разбрах, утре ще опитам да го направя.

Разбрах, утре ще опитам да го направя.

OK Успех :whist:

Хе, стана, май :). Пробих и сложих 4 мл. , добре ли е така? Само че нали не трябва да се оставя напълно празна главата, а като принтирам няма как да разбера, че е свършило наистина мастилото, защото предупреждението е лъжливо. Как се справяте вие с този проблем?

Хе, стана, май :). Пробих и сложих 4 мл. , добре ли е така? Само че нали не трябва да се оставя напълно празна главата, а като принтирам няма как да разбера, че е свършило наистина мастилото, защото предупреждението е лъжливо. Как се справяте вие с този проблем?

Виж колко мл. ти е обема на главата, но и да сложиш повече няма страшно- ще тампонираш по-дълго върху салфетката, докато започне да цапа минимално. Иначе в принтера има обикновено кече в което изтича излишното мастило, казват му памперс на жаргон.Не е препоръчително да изтича в памперса, защото като се препълни много трудно се сменява.Затова слагай малко по малко мастило или издърпвай със спринцовката обратно, когато започне да тече през дюзата.

Никакъв проблем няма да се изпразни главата напълно, стига веднага да я напълниш, защото ако поседи по дълго може да засъхне и запече дюзата. Проблем евентуално може да възникне ако се изпразни напълно със брояча на мастилото и принтера да спре да печата. Тогава задържаш бутона Resume за около 10 секунди, при мен е оранжев кръг с триъгълник в него.

Проблем евентуално може да възникне ако се изпразни напълно със брояча на мастилото и принтера да спре да печата.

С брояча на мастилото? Т.е. не е желателно все пак да остава напълно празно. Дори да презаредя веднага.

С брояча на мастилото? Т.е. не е желателно все пак да остава напълно празно. Дори да презаредя веднага.

Няма страшно това ти предстои при всички случаи.Принтерът ти ще реши първо за черната, после за цветната че са изпразнени и ще спре да печати.Лампите за главите ще започнат да мигат. Пълниш ги и после му правиш рисета.

Сега видях че друг с мп540 е питал и са му отговорили доста подробно. А и ти е "градски" ;) :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132628&st=0

Виж дали при теб има "resume" или "cancel" бутон.

За да започне отново да печати задържаш бутона "cancel" или "resume" за 10 секунди и това е всичко което трябва да се направи. Това изключва предупреждението за дадена мастилница, но останалите ги следи и като свърши следващия цвят трябва да го направиш отново"

• 4 седмици по-късно...

Какво значи този жълто светещ индикатор горе? Презаредих с мастило щом се появи, но не се маха. Също, в прозорчето по-горе изписва последователно E , 1 , 6. Какво е това?

Намерих отговора в ръководството:

E, 1, 6

Мастилото е свършило.

Мастилото е свършило.

Сменете касетата с мастило и затворете сканиращия модул (капак).

Ако в момента се печата и искате да продължите, натискайте бутона Stop/Reset (Стоп/Нулиране) поне 5 секунди с инсталирана касета с мастило. След това печатането може да продължи при свършило мастило.

Функцията за определяне на нивото на оставащото мастило ще бъде изключена.

Сменете празната касета с мастило незабавно след печатането. Качеството на резултата от отпечатването няма да бъде задоволително, ако печатането продължи със свършило мастило.

С Ресет бутона се получи.

post-1714-1267518682,11_thumb.jpg

post-1714-1267518704,54_thumb.jpg

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.