Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Rq:Как да си пусна търсачка за FTP-то ми?

Featured Replies

Имам пуснат ФТП сървър на личния ми компютър (за целта използвам BulletProof FTP Server 2.4.0.31) иска ми се обаче да направя търсачка, за по-лесен достъп до нещата които съм събрал. Въпроса ми е как мога да направя това (някаква заготовка на уеб сайт, която лесно да успея да конфигурирам и настроя - с интуитивен интерфейс, или програма която да направи това, така че да се осъществява автоматично индексиране на файловете в директорията отредена за ФТП и генериране на линкове към наличните файлове и директории). Надявам се ако някой има опит или може да предложи нещо по този въпрос да се отзове и да сподели своя опит. Не мога да се похваля с особено високи познания точно в тази сфера и се надявам да има лесно и достъпно решение на поставената ми питанка!

Благодаря предварително на тези които ще се отзоват!

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Никой ли не може да ми предложи решение на поставената задачка, за операционна система Windows (XP)?

Освен FTP имаш ли пуснат WEB сървър ? Ако е IIS може да се направи нещо на ASP което да търси в папката, дори и без предварително индексиране.

• Автор

Не не съм пуснал за момента WEB, реших да го направя само ако успея да намеря начин да направя търсачка. IIS не е инсталиран и стартиран, тъй като преди време го ползвах за пускане на FTP и WEB, но опциите и възможностите за FTP не ми допаднаха (директорията за ъплоуд с пълни права оставаше невидима и беше достъпна само при изписването на ръка на линка в адресната лента), поради тази и други причини се спрях на BulletProof FTP Server.

За FTP-то е отделена специална директория на хард диска и всичко видимо в ФТП-то е именно в нея (ако това по някакъв начин улеснява нещата), на практика ми трябва мониторинг само на въпросната директория от хард диска, генериране на пътеки и поставянето на името на хоста в линка, за всички файлове и директории от посочената главна директория нататък.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Щом искаш да извеждаш резултатите от търсенето на уеб страница ти трябва някакъв уеб сървър. Мога да помогна за ASP базирана търсачка.

• Автор

Давам си сметка, че трябва да пусна WEB Service, не съм се спрял на софтуера с който да го направя (дали през IIS или с друг софтуер от рода на Fastream NETFile FTP/Web Server), познанията ми в Web Дизайн са доста скромни и ограничени, правил съм си сайт на Microsoft Frontpage, но основно благодарение на асоциирането с Word и някой твърде елементарни неща Web Дизайна. Затова се опитвам да намеря някакво компромисно и изискващо не особено големи познания решение, като не държа на интерфейс, а на функционалност и улеснение при свалянето от FTP-то (не на човек да му се налага да прерови всички директори, за да открие това което търси или да установи, че то липсва).

Затова и търся някакъв вид "заготовка" нещо готово, което лесно мога да модифицирам за да върши работа.

• Автор

PHP, mySQL не са ми много ясни, преди време бях попаднал на следното нещо:

ftpSearch

но не успях да направя нищо, познанията ми не достигат за да го преборя, въпреки, че явно не е толкова сложно.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.