Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли DVD плеъри, които четат DVD филми от USB флаш памет?

Featured Replies

Напоследък чух, че имало някакви ДВД плеъри, които четат от флашка.Интересува ме тези плеъри четат ли ДВД филм(DVD5 - DVD9) от флашката, понеже ми писна да записвам и трия постоянно DVD-RW диска, пък и отнема доста време, а след определено време и самия диск се прецаква. Та ако има такъв плеър, препоръчайте ми някое моделче...ако има нещо в Техномаркет дайте някой линк. :speak:

И между другото гледам,че има някакви плеъри с HDMI (720p, 1080i, 1080p).Какво по-точно се разбира под това 1080p, не ми се вярва плеър за 100лв. на чете HD?!?

Благодаря предварително за вниманието.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Тези плеъри действително имат usb порт към който можеш да вържеш flash-ка. Но за да гледаш DVD-та без да използваш оптични носители - трябва да си поиграеш да ги конвертираш до divx/mp4 AVI.

Също така има плеъри с HDMI out, през който можеш да пуснеш филмите на 720p резолюция на телевизора или 1080p със "upscale" (един вид мащабиране). Обаче няма DVD плеъри (на тази цена), които да пускат BlueRay/HD-DVD носители! Просто изкарват по-висока резолюция към телевизора (ако ти го поддържа).

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор
Тези плеъри действително имат usb порт към който можеш да вържеш flash-ка. Но за да гледаш DVD-та без да използваш оптични носители - трябва да си поиграеш да ги конвертираш до divx/mp4 AVI.

Също така има плеъри с HDMI out, през който можеш да пуснеш филмите на 720p резолюция на телевизора или 1080p със "upscale" (един вид мащабиране). Обаче няма DVD плеъри (на тази цена), които да пускат BlueRay/HD-DVD носители! Просто изкарват по-висока резолюция към телевизора (ако ти го поддържа).

жа

Демек да го разбирам, че няма такова животно, което през USB порт да разпознава "VIDEO_TS" и "AUDIO_TS" папките на един DVD филм... Жалко, щеше да е много удобно да нахвърлям 4-те GB на една флашка и само да я бучка в плеъра. :rolleyes:Пък това за HDMI интерфейса явно представлява само някакво разтегляне на картината(поларизация). :rolleyes:

@dixi въпроса му беше за DVD плеър, тези които си посочил са си мултимедийни сървъри и като им гледам цената - по-добре да си сглоби HTPC за тези пари.

@juslen не знам дали е възможно, но ако почакаш - след няколко дни ще купя едно подобно "домашно кино" на Samsung и ще проверя дали може да стане номера...

Edit: предполагам повечето плеъри могат да пуснат филм с резолюция до 720р, без да му орязват качеството.

Edit: предполагам повечето плеъри могат да пуснат филм с резолюция до 720р, без да му орязват качеството.

Всъщност не могат. Само до 720х576.

Плеърите от посочената тема струват колкото един приличен двд плеър или макс 2 пъти повече, но могат да плейват всичко до 1080р включително.

Като гледам колко ДВД-та се качват вече определено е по-добре да инвестираш в бъдещето. Разбира се, ако има на какво да гледаш HD файлове де.

Плеърите от посочената тема струват колкото един приличен двд плеър или макс 2 пъти повече, но могат да плейват всичко до 1080р включително.

По-скоро 4 пъти повече. Един нормален dvd плеър (без колонки) с usb вход и hdmi изход струва около 100 лв, а има и "кучи марки" и за по 60-80 лв, което не е сериозна инвестиция в момента. Човека искаше да гледа DVD-та - това му е достатъчно. И без друго тяхната резолюция не е над 720р. След време, когато навлезнат масово HD носителите и устройствата - тогава може да си го смени, а не да се окаже че форматите не са съвместими или дори да вземе да се развали дотогава... cool.gif

Лично аз като имам избор между 1080р филм и DVD - избирам второто. Защото не ми допада да претеглям 20 гб заради 2 часа филм, а пък и по родните видеотеки не е пълно с HD версии...

Edit: под "навлезнат масово" имам в предвид цената на повечето по-известни марки да стане много по-достъпна и видеотеките да предлагат варианти с такива носители на разумни цени...

По-скоро 4 пъти повече. Един нормален dvd плеър (без колонки) с usb вход и hdmi изход струва около 100 лв, а има и "кучи марки" и за по 60-80 лв, което не е сериозна инвестиция в момента.

Явно имаме съвсем различни разбирания за добър ДВД плеър. Аз не мога да коментирам нищо, което претежава всеки един недостатък на технологията - red push, chroma upsampling error и тн. Цените на що-годе приличните плеъри са към 200 лева и нагоре.

Предложили са му HD плеър защото тай сам е попитал за HD резолюции. Няма да е първия, който ще пита - абе, купих си ДВД плеър с HDMI, на който пише 1080р, а не мога да пусна нищо от интернет с висока резолюция.

• Автор
По-скоро 4 пъти повече. Един нормален dvd плеър (без колонки) с usb вход и hdmi изход струва около 100 лв, а има и "кучи марки" и за по 60-80 лв, което не е сериозна инвестиция в момента. Човека искаше да гледа DVD-та - това му е достатъчно. И без друго тяхната резолюция не е над 720р. След време, когато навлезнат масово HD носителите и устройствата - тогава може да си го смени, а не да се окаже че форматите не са съвместими или дори да вземе да се развали дотогава... cool.gif

Лично аз като имам избор между 1080р филм и DVD - избирам второто. Защото не ми допада да претеглям 20 гб заради 2 часа филм, а пък и по родните видеотеки не е пълно с HD версии...

Edit: под "навлезнат масово" имам в предвид цената на повечето по-известни марки да стане много по-достъпна и видеотеките да предлагат варианти с такива носители на разумни цени...

По принцип аз предпочитам 1080p, както и 720p пред DVD,но за гледане на компа.Иначе ще трябва доста сериозна инвестиция за гледане на HD на друго място. Все още не съм минал на тая вълна, ще поизчакам да паднат цените на устройствата, пък и както ти каза, все още блу-рейките не са навлезли толкова масово по видеотеки и т.н. То не се знае дали изобщо ще има видеотеки, предвид сегашното пиратство. :P За целта ще ми е необходима една стабилна плазма от порядъка на 42", Blu-Ray/HD DVD плейър и записвачка за компа...Трябва доооста да се бръкна в джоба.Пък и в момента по торент сайтовете се качават сравнително малко оригинални Blu-Ray/HD DVD дискове с рез. 1080p.Доста лоша инвестиция би било това. Засега ще си юркам DVD-тата на кинескопния телевизор...пък когато му дойде времето... biggrin.gif

П.П. Ако откриеш нещо ново по въпроса с флашката и ДВД филмите, свиркай. ;)

Явно имаме съвсем различни разбирания за добър ДВД плеър. Аз не мога да коментирам нищо, което претежава всеки един недостатък на технологията - red push, chroma upsampling error и тн. Цените на що-годе приличните плеъри са към 200 лева и нагоре.

Предложили са му HD плеър защото тай сам е попитал за HD резолюции. Няма да е първия, който ще пита - абе, купих си ДВД плеър с HDMI, на който пише 1080р, а не мога да пусна нищо от интернет с висока резолюция.

Принципно ми стана интересно ква ли е поредната цигания на китайчетата, а именно да правят ДВД плейъри с HDMI интерфейс и няква кирлива интерполация на картината.Не, че съм тръгнал да взимам Blu-Ray/HD DVD плейър с марката "Sang"(Neo, Elite) за 60лв. laugh.gifbiggrin.gif

Щом още не си инвестирал в HD Ready дисплей наистина посочените плеъри не са за теб.

Те ще ти свършат работа когато си купиш такъв защото тогава ще имаш същия проблем - да записваш всичко на Блу-рей за да го гледаш, а с тях гледаш директно от хард диска им това, което си свалил. Включително и риповете.

За съжаление и аз не съм срещал ДВД, което да пуска това което искаш ти. Аз едно време въртях здраво на дискове. По-незначителните филми на DVD-RW, а тези които си струват на DVD-R за колекцията. Накрая и аз започнах да се изнервям, че на RW се пишат бавно и започнах да ползвам само DVD-R. Все пак бяха по 50 ст. и се записват за 9-10 мин.

Бих казал, че подценяваш FullHD (ready) LCD телевизорите. Дори DVD-то да има кофти upscale (който може да се изключи), този тип телевизори обикновено се справят много добре с "компенсирането".

Прилични плеъри на Panasonic, Philips, Sony, Samsung, LG и т.н. има и за 100-130-на лв - справка: сайтът на Техномаркет. Останалото е въпрос на "екстри" като HDMI, usb (bluetooth и wi-fi при системите) и т.н.

Принципно ми стана интересно ква ли е поредната цигания на китайчетата, а именно да правят ДВД плейъри с HDMI интерфейс и няква кирлива интерполация на картината.Не, че съм тръгнал да взимам Blu-Ray/HD DVD плейър с марката "Sang"(Neo, Elite) за 60лв
След като и Sony си произвеждат голяма част от продукцията при тях - мисля че е малко пресилено да слагаш всичко китайско под един корен. Имам забавни спомени от преди няколко години когато един Samsung за 800 лв (система) не можа да пусне divx филм или да пуска субтитри като хората, докато едно SOGO за 70 лв (без колонки) ги пускаше идеално...
Бих казал, че подценяваш FullHD (ready) LCD телевизорите. Дори DVD-то да има кофти upscale (който може да се изключи), този тип телевизори обикновено се справят много добре с "компенсирането".

Прилични плеъри на Panasonic, Philips, Sony, Samsung, LG и т.н. има и за 100-130-на лв - справка: сайтът на Техномаркет. Останалото е въпрос на "екстри" като HDMI, usb (bluetooth и wi-fi при системите) и т.н.

Всъщност телевизорите, които съм виждал да се справят "компенсирането" са предимно в топ класа на всяка марка. Дори и там има чести проблеми в образа. Дори и да имат добро скалиране тоав не е достатъчно. За да изглежда добре картината на един SD сигнал то трябва и друга доста важна обработка - деинтерлейсинг, шумоподтискане и тн. При телевизорите от средния и ниския клас тези процеси на изключително ниско ниво. Много често изобщо не засичат правилно съдържанието и скипват половината от резолюцията, вкарват назъбвания и моаре в образа и се губят детайли. Абсолютно същото правят плеърите от линка, който си посочил. Може би първия, който поне малко се справя със задачата е Sony NS78 /NS708/ на цена от 170-190 лева.

Купих Samsung HT-Z310R система (само че е матово черна) и наистина имам някои забележки относно deinterlace и upscaling-a (не са на ниво), но като цяло съм много доволен, т.к. я взех повече за да слушам на нея отколкото да гледам. Дори не съм купил кабел за HDMI (ест. в комплекта няма), тъй-като composite изходите за сега са ми достатъчни за SD филмите/сериалите, които гледам. То май това е най-важното, когато човек си избира система за домашно кино - да си я подбере според нуждите - за какви източници и качество конкретно ще я ползва.

За HD филми в момента от РС-то няма по-добро! Убедих се в това - видеокартата ми (ATi HD 3470) с подходящите кодеци изкарва перфектен образ през DVI2HDMI (на 1920х1080) и от там нататък surround sound със SPDIF (или bluetooth) към уредбата. При условие, че за целта ще върши работа и едно РС за 200 лв - не виждам дилема. Вярно няма да е естетически красиво и удобно, но качеството и свободата...

Сега, относно другите въпроси - системата ми скъса нервите докато намеря usb-то (скрито под едно капаче!) и нацеля кода на bluetooth-a (0000 мамка им biggrin.gif ), но съм приятно изненадан от качеството на звука (добри колонки и много добър буфер) и удобството на bth. Даже успях да пусна 5.1 през него, но има малко закъснение от половин секунда, което дразни само в игрите, тъй-като за филмите лесно може да се настрои AC3 Filter-а да избързва със звука. Пробвах един DVD филм и тръгна от usb директно, но го разпознава като отделни mpg2 vob файлове (т.е. без менюта и т.н.) Възможно е да е от филма, който беше свален от Интернет, а не копиран директно от оригинално DVD. При всички случаи трябва да се тества още, но мисля че ще си работи добре.

MKV (с h.264) естествено не тръгва, но както писах погоре - не ми и трябва да гледам HD през нея. Може понататък да си поиграя с AVIVO и да конвертирам нещо до mpg4 .AVI да видя дали наистина има особена разлика от два метра разстояние на този телевизор. При XVID/DIVX филми явно не се пускат филтри, защото ако са на ниска резолюция, от много близо може да се различат "квадратите" (понякога и "линиите" от липсата на deinterlace), а и субтитрите излизат много нагоре и са малко трудно четливи (добре че не ги ползвам по принцип :)).

В менютата има едно с някакъв DivX код, който май е за регистрация на DivX pro. Засега не съм издирил в ръководството за какво точно е.

Дали си струваше парите? Да, определено. Звука е добър, мога да слушам музика от 5 различни източника и да гледам divx сериали от usb. За друго не ми и трябва...

Моята оценка е: звук - 8/10, видео - 6/10, divx - 7/10, екстри - 9/10, външен вид - 8/10, общо: 8/10

Edit: след като открих начин да настройвам субтитрите - оценката ми за този плеър се промени...

• Автор
Пробвах един DVD филм и тръгна от usb директно, но го разпознава като отделни mpg2 vob файлове (т.е. без менюта и т.н.) Възможно е да е от филма, който беше свален от Интернет, а не копиран директно от оригинално DVD.

А субтитри дали тръгват? Понеже при ДВД-тата стои малко по-сложно въпроса, и щом не разпознава добре цялостно ДВД-то с менюта и т.н. е малко съмнително да подкара субтитрите.

Между другото и аз обичам да си гледам сериалите на плейъра. Как се справя плейъра ти с изкарването на субтитири от divx? Понеже аз ползвам едно LG и субтитрите излизат доста малки като размер.

А субтитри дали тръгват? Понеже при ДВД-тата стои малко по-сложно въпроса, и щом не разпознава добре цялостно ДВД-то с менюта и т.н. е малко съмнително да подкара субтитрите.

Между другото и аз обичам да си гледам сериалите на плейъра. Как се справя плейъра ти с изкарването на субтитири от divx? Понеже аз ползвам едно LG и субтитрите излизат доста малки като размер.

Нямам време да ги тествам сега, но от това което знам за .VOB файловете - те съдържат субтитрите. Проблема е, ако плеъра ти иска да има и .IFO файлове, които не са нищо повече от информационни (нещо като .CUE при .BIN-овете). Т.е. зависи си от плеъра, но предполагам тези с usb порт не са претенциозни. Относно divx-овете - субтитрите са ужасни (гаден шрифт, с нормален размер, но без сянка и се показват в долната чертвърт на филма, а не под него). Но не ми се иска да го флашвам (защото само така ще се оправи) за да не ми замине гаранцията. То всъщност това му е единствения проблем, който за щастие не ми пречи т.к. не ми трябват субтитри (освен ако филма не е на език различен от английския). :wors:

EDIT: Оправих се с проблема с divx субтитрите. По принцип divx кодека/формата (а става и с xvid/mp4) позволява вграждането на субтитри (като bmp добавка). Напипах AVIAddXSubs, която се оказа идеална за целта (бърза и безплатна). Цялата процедура отнема около 2-3 минути и .srt файла (за съжаление .sub трябва да бъде конвертиран до .srt с някоя програмка като Submagic) бива "вграждан" в .avi-то. Тествах на две DVD системи (през usb и през презаписваемо DVD) и се показват еднакво - така, както съм ги задал с програмката! За да се покажат на РС обаче, трябва да се пусне с официалния divx player или с някой който поддържа тази спецификация...

ADD: Ограничението за Divx резолюцията му е 800х800...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.