Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделяне на кабелна тв

Featured Replies

Здравейте,

с комшията на село решихме да си споделяме кабелната телевизия. Ето я схемата:

post-111729-1234364395_thumb.jpg

Бих искал да ми кажете, дали това което съм замислил е възможно на практика, какъв сплитер и/или усилвател ще е необходимо да закупя.

Мерси предварително.

Редактирано от moon_shadow (преглед на промените)

Ако ти е цифрова телевизията ... забрави ! Без приемник няма да стане ! А като виждам на рисунката си сложел модем / предполагам че е интернет / , така че ще ти трябват филтри ! А те не се продават навсякаде ! Ако мислиш че няма да те надушат колегите :lol6: ! За 5 лв. на месец такава щуротия !

П.П. Гледам че си от моя регион , я кажи на коя кабелна мрежа мислиш да го правиш :help wanted: ?

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Автор

На скат- аналогова телевизия.

За 5 лв. на месец такава щуротия !

Не е за петте лв, а проблема е, че вилата я използвам само лятото и то само за събота и неделя. Затова смятам,че е безмислено да плащам цяла година кабелна тв. :lol6:

Че е възможно ... възможно е ! Ама 50 метра въздушно трасе ... мислиш ли че няма да се вижда ? То не е от едната стая в другата ... А и този модем дето си го нарисувал ... към телевизорите / приемниците се слагат едни филтри , който спират шума от тях , незнам каде ще ги намериш ! Не знаеш точно какъв сигнал пристига до вас ... ще ти стигне ли да го пренесеш на такова растояние !

По добре говори с някой от колегите от Скат и се разберете ! Иначе ще стане фал , да не смееш да извикаш някой на авария ... ;) !

• Автор

Трасето ще е подземно- няма да се вижда.

А и този модем дето си го нарисувал ... към телевизорите / приемниците се слагат едни филтри
- в момента няма никакви филтри, а интернета върви.

Не знаеш точно какъв сигнал пристига до вас ... ще ти стигне ли да го пренесеш на такова растояние !
- С усилвател няма ли да стане?

Говорил съм с Скат, искат да сключа едногодишен договор- такса 12лв. и това условие не ме удоблетворява ;)

Има усилватели с регулиране на усилването до 30 dB. и два изхода,които са около 12-15 лв. и ще ти реши проблема кардинално.

• Автор
Има усилватели с регулиране на усилването до 30 dB. и два изхода,които са около 12-15 лв. и ще ти реши проблема кардинално.

Ще ти бъда много благодарен ако ми кажеш марка и модел. :ph34r:

и къде ще трябва да го сложа този усилвател? Преди или след това: post-111729-1234371567_thumb.jpg

Има друг път...(то сигурно за това един истински такъв усилвател струва от 200 лева нагоре) От тея ментета после да не се чудиш защо ти е лоша картината angry.gif (а и усилването им въобще не е 30 db недей гледа какво пише на тях) :ph34r:

А и ако тоя модем е за интернет от кабелната (ако интернета е по същия кабел от които е и кабелната то усилвателя трябва да има "обратен канал" за интернета)

и къде ще трябва да го сложа този усилвател? Преди или след това: post-111729-1234371567_thumb.jpg

Усилвател се слага при определено входно ниво на сигнала - не се слага ей тъй където ти падне.

[b приемниците се слагат едни филтри , който спират шума от тях , незнам каде ще ги намериш

Тоя "филтър" е за да не пропуска ток... а не шумове (шумове ако има няма как да се оправят)

послепис: Какво е входното ниво в комшията ти?

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Сложи един единичен ТАР след OUT-a на ТАР-а който отива към модема . От там OUT-a на новия към модема , а затихването/търси такъв к по - малко такова / към другия телевизор / този кайто ще е в другата къща / . Погледни какво ще излезе на телевизора . При добър сигнал може и да не ти се наложи усилвател . Ако се наложи отиваш в САТ-сом / зад х-л " Космос " , ще искаш най евтиният усилвател за аналогова кабелна телевизия ... незнам каква е цената сега НО преди беше 30-40 лв. Усилвателя го слагаш след затихването на па този ТАР който сложи за модема и си го коригираш ръчно / как ще стани без уред не ми е ясно /

Воала !

• Автор
Сложи един единичен ТАР след OUT-a на ТАР-а който отива към модема .

А нещо такова няма ли да свърши по-добре работа 4 WAY F-SPLITTER KONIG

Сложи един единичен ТАР след OUT-a на ТАР-а който отива към модема . От там OUT-a на новия към модема , а затихването/търси такъв к по - малко такова / към другия телевизор / този кайто ще е в другата къща / . Погледни какво ще излезе на телевизора . При добър сигнал може и да не ти се наложи усилвател . Ако се наложи отиваш в САТ-сом / зад х-л " Космос " , ще искаш най евтиният усилвател за аналогова кабелна телевизия ... незнам каква е цената сега НО преди беше 30-40 лв. Усилвателя го слагаш след затихването на па този ТАР който сложи за модема и си го коригираш ръчно / как ще стани без уред не ми е ясно /

Воала !

:angry: Слага един двоен сплитер преди тоя "елемент" който е показал cool.gif От него от единия му изход свързва тоя TAP който е показал а другия изход на сплитера пуска за "другата къща". Това е най-доброто което може да се направи. (сплитера затихва приблизително 4 db)

Ако е нужен усилвател за неговата къща си слага за него си cool.gif

А нещо такова няма ли да свърши по-добре работа 4 WAY F-SPLITTER KONIG

8 лева ohmy.gif баси сплитера ! И не четворен ! Следвай съветите на SUN_CITY ...

а така няма ли да е по добре:

post-111729-1234373423_thumb.jpg

Този усилвател дето си го нарисувал е за другата къща ! Нали във тази си е добре сигнала ?

а така няма ли да е по добре:

post-111729-1234373423_thumb.jpg

Ами по-принцип да (стига входния сигнал за усилвателя да е нужния за усилвател). Трябва ти уред за да измериш а и за да настроиш усилвателя и да сметнеш какъв TAP точно ще ти е нужен (с колко db затихване) cool.gif

послепис: Първо пробвай по начина който съм споменал в предния си пост

• Автор

Така и ще направя. Само се чудя дали по този начин няма да влоша сигнала в 1вата къща и да прецакам интернета?

Ще ти бъда много благодарен ако ми кажеш марка и модел. :speak:

Този усилвател се свързва на изход Tap1 или Tap2 (към този,който е с по-малко затихване).Единия изход-директно за теб,другият за ТВ приемниците на комшията ти.За Бургас не мога да кажа от къде може да купиш.Това,което е написал SUN_CITY (Костадин) не е точно така тъй-като няма в предвид тези 50 м. коасиален кабел.Дори един магистрален усилвател за КТВ не струва толкова (200 лв.),а тези които се продават в магазините са дву или тристъпални и имат достатъчно усилване при условие,че има Интернет и сигнала е с достатъчно ниво.

Така и ще направя. Само се чудя дали по този начин няма да влоша сигнала в 1вата къща и да прецакам интернета?

Както казах двойния сплитер затихва 4 db... Та ако картината в момента е "добре" в 1-вата къща (без снежинки) няма да се развали осезаемо (има дори и едни жълти сплитерчета - те почти не затихват обаче развалят ли се и затихват чак мамата си тракат)

послепис: Без да знам точните нива на сигнала няма как да ти обясня какво точно да направиш.

Това,което е написал SUN_CITY (Костадин) не е точно така тъй-като няма в предвид тези 50 м. коасиален кабел.Дори един магистрален усилвател за КТВ не струва толкова (200 лв.)

50 m с "абонатен кабел" 6-ца - ще затихне приблизително 7-10 db (колкото евентуално е TAP-a в къща 1) Следователно ще е идентичен сигнала в къща 1 и къща 2

Колкото до усилвателите - явно не си запознат с цените и видовете усилватели (не ми се спори)

Воала !

Аз с две такива 9dd42f273de0c0dd.JPG съм пуснал кабелна тв на 3 телевизора на сравнително голямо разстояние.Няма никакво влошаване във сигнала.Предполагам, че и 4-ти да вържа няма да е проблем. :angry: Мисля,че само две такива разклонителчета и достатъчно дълъг кабел, ще ти свърщат работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.