Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

URL block s рутер TP-Link TL-WR542G?

Featured Replies

Интересува ме как и къде e url blocking или нещо подобно целта ми е да забраня посещаването на определени сайтове именно използвайки рутера, но не мога да намеря къде из настройките става това.

Firmware Version:

2.11.2 Build 060524 Rel.67292n

Hardware Version:

WR541G/542G v4 00000000

Благодаря предварително.

• Автор

Прегледах внимателно но не виждам никъде url block пробвах с domain filtering но както и да го направя просто не върши работа, започвам да си мисля че този рутер по принцип неможе да прави такива неща.

Така ли е или греша?post-218972-1235567987_thumb.jpg

ПС: ето как изглежа всичко но кактои да го няправя не забранява нищо

Редактирано от statge (преглед на промените)

като не става с урл, става с ИП.

• Автор

По принцип може и така да пробвам но някой сайтове си сменят ip тата като носни кърпи

Благодаря за екстремно бързата помощ! Все пак ако някой знае как това може да стане по url ....

Благодаря получи се странното е че на моя компютър има достъп а при останалите са блокирани което е много странно а и промените се активират много след 30 минути макар че рестартирах рутера и тн уж да пробвам веднага да се рефрешне...

Редактирано от statge (преглед на промените)

Сайтове си сменят IP-тата?

Най-малкот DNS правилата няма да им позволят да си ги сменят толкова често.

Нещо не си се изразил правилно.

Блокни тогава цялият им блок/мрежа/AS ?

• Автор

Тъпия рутер позволява само по 8 записа и при ip и при domein filtering а аз имам да забранявам 20 пъти по толкова да има някакво решение за това без да ми се налага постоянно да ходя от комп на комп ?

Тъпия рутер позволява само по 8 записа и при ip и при domein filtering а аз имам да забранявам 20 пъти по толкова да има някакво решение за това без да ми се налага постоянно да ходя от комп на комп ?

За толкова много записи не е ли по-добре да пуснеш DNS сървър на някоя машина и останалите да се обръщат към нея, и всичко което си ограничил да им го резолва на 127.0.0.1 ?

E DNS-а винаги може да се заобиколи. Рутъра си е решението, не явно не точно този.

Прегледах внимателно но не виждам никъде url block пробвах с domain filtering но както и да го направя просто не върши работа, започвам да си мисля че този рутер по принцип неможе да прави такива неща.

Така ли е или греша?post-218972-1235567987_thumb.jpg

ПС: ето как изглежа всичко но кактои да го няправя не забранява нищо

Не съм работил с такъв рутър "ширпотреба" но не трябва ли ако опишеш .abv.bg да забрани И всичките поддомейни?

• Автор
За толкова много записи не е ли по-добре да пуснеш DNS сървър на някоя машина и останалите да се обръщат към нея, и всичко което си ограничил да им го резолва на 127.0.0.1 ?

Не това ми е специалността .... пък и немога да барам чак толкова мрежата имам права но големи промени не може да се правят

E DNS-а винаги може да се заобиколи. Рутъра си е решението, не явно не точно този.

Не съм работил с такъв рутър "ширпотреба" но не трябва ли ако опишеш .abv.bg да забрани И всичките поддомейни?

Да така е просто тествах. За момента съм направил забраната с hosts файловете но немога постоянно да обикалям всичките компютри за да въвеждам новите записи. Явно това което искам се оказа малко по - сложно отколкото очаквах.

Повтарям - рутъра е за тази цел, защото от там цялта мрежа намира изход извън нея.

С hosts е тъпа работа.

• Автор

В случая той ми позволява само 8 записа освен ако няма друг вариант дори да не е свързан с рутера понеже и аз го смятам за глупаво този hosts.

сменете си ОС на рутера с tomato, openwrt, dt-wrt

там няма такива ограничения. URL блокиране може да става само на високо протоколно ниво, т.е. през http прокси.

рутера има защитна стена на ниско протоколно ниво и може да филтрира по порт, IP, hostname което се обръща в IP.

като искаш магии си сложи един компютър като прокси и си блокирай URL

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.