Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся: Всевъзможни интересни прогарми за Ubuntu !

Featured Replies

Каквито интересни програми знаете може да ги споделете също така ми трябва IRC Client да не е Mirc и всичко това за Ubuntu cool.gif

Благодаря ви !

За убунту (и всякакъв друг линукс) можеш да ползваш xchat за IRC. Също pidgin го поддържа, а има и addon за firefox.

За интересните програми ще трябва да конкретизираш малко.

• Автор

xchat не става братле , пък и съм с някаква мега нова версия на Убунту и скайпа не ми кара.... дайте някакъв съвет да подкарам скайп и ирц , х-чат не става..

xchat не става братле , пък и съм с някаква мега нова версия на Убунту и скайпа не ми кара.... дайте някакъв съвет да подкарам скайп и ирц , х-чат не става..

Има тема за Убунти. търси статична версия на скайп

• Автор

с линкове нещо , можеш ли да помогнеш ?

с линкове нещо , можеш ли да помогнеш ?

Ето ти репозитори за Дебиан: http://packages.debian.org/stable/ доколкото знам вътре има над 20000 програми (или даже доста повече), поне кажи някаква област :)

• Автор

Добре де .. а за скайпа .. иначе това ще ми свърши работа :)

Добре де .. а за скайпа .. иначе това ще ми свърши работа :rolleyes:

http://www.google.bg/url?sa=t&source=w...O2QIR5MFxXCvHHQ

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Много ти благодаря .. имаше някакъв бъг с кирилицата ,това работи и последен въпрос , как се казваше програмата с която може да пускаш Уиндоус приложения ?

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Много ти благодаря .. имаше някакъв бъг с кирилицата ,това работи и последен въпрос , как се казваше програмата с която може да пускаш Уиндоус приложения ?

wine

• Автор

цапнемо с тва чудо как се работи и къде да влезна за да го отворя.. Влизам в папката на Уине -> Тулс -> Уине Уиндоус Програм Лоуадър и не се отваря ?

цапнемо с тва чудо как се работи и къде да влезна за да го отворя.. Влизам в папката на Уине -> Тулс -> Уине Уиндоус Програм Лоуадър и не се отваря ?

Ако искаш графичен инструмент по-добре инсталирай Windows във виртуална машина. Иначе ще трябва да се бориш с командната линия или да си намериш CrossOver Office

не а и едва ли с крос ще мога да пусна Скайп

Дадох ти линк към статично свързаната версия, тя би трябвало да работи на всякакъв линукс

• Автор

Човече не мога да инсталирам други програми освен тия които си ми са с Ubuntu-ту. Инсталирах го с последната версия на Wubi като тръгна да инсталирам нещо или исписва някаква грешка l369 или нещо от сорта.. или разархивирам го .. на десктопа влизам в папката и цъкам на иконката.. пробвах на Скайп даже на всяка една .. и всички или се отваряха с текстовия редактор или не се изобщо.. и дава че незнае какво да "find: Какво правим ?

Човече не мога да инсталирам други програми освен тия които си ми са с Ubuntu-ту. Инсталирах го с последната версия на Wubi като тръгна да инсталирам нещо или исписва някаква грешка l369 или нещо от сорта.. или разархивирам го .. на десктопа влизам в папката и цъкам на иконката.. пробвах на Скайп даже на всяка една .. и всички или се отваряха с текстовия редактор или не се изобщо.. и дава че незнае какво да "find: Какво правим ?

Може да ползваш и това упътване за инсталиране на програми , въпреки че линковете на capnemo са чудесни .

http://wiki.vladimirkolev.com/doku.php/ins...grams.in.ubuntu

Може да ползваш и това упътване за инсталиране на програми , въпреки че линковете на capnemo са чудесни .

http://wiki.vladimirkolev.com/doku.php/ins...grams.in.ubuntu

В горния линк нещата са описани доста добре и то на бъгарски. Само искам да отправя забележка към автора на страницата (ако някой го познава) - някои от определенията показват недобро познаване на основни неща от UNIX/Linux света, като например описанието, дадено на tar командата

LIS, ако желаеш да инсталираш програми, които не присъстват в хранилищата или просто желаеш да разполагаш винаги с най-новите им версии (били те и все още нестабилни), начинът е да добавиш допълнителни пакетни хранилища - Repositories. За да бъда максимално полезен, ще ти дам списък на няколко "интересни" от използваните от мен хранилища:

Интерес може би ще представляват за теб хранилищата за Skype, Opera, SMPlayer, Miro, PlayOnLinux, PlayDeb.net, Blueman.

П.С: PlayOnLinux е графичен интерфейс за вече споменатият Wine, но напълно отворен (за разлика от фаворита CrossOver Linux/Games);Blueman е най-добрият блутуут мениджър за Гном, а в PlayDeb.net винаги са достъпни най-новите версии на типичните линукски игри (някои включени в хранилките на Убунту, а други не). Хранилищата са подписани и е силно препоръчително заедно с тях да импортираш и съответните им ключове. Списъкът на доста хранилища за Убунту, заедно с ключовете за тях, можеш да изтеглиш от

тук. Желателно е да изключиш или изобщо не въвеждаш, тези които не и няма да използваш !!!

Пич в убунту най лесно е да се инсталират програми през терминала:

sudo apt-get install пакета

Друг начин е от изходзен код. За тази цел ще ти трябва архив на програмата. Разархивираш, отиваш през терминала в директорията, която си разархивирал и изпълняваш командите:

./configure

make

sudo make install

За да инсталираш от изходен код ти трябва пакета nuild-essential.

Друг и най удобен начин за начинаещ потребител е пакетния мениджъп sunaptic Просто пишеш името на пакета, маркираш за инсталиране и инсталираш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.