Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп

Featured Replies

Трчбва ми лаптоп за работа с програми като autoCAD 3Ds MAX сащо и за игрички от време на време, като разполагам с до 1200 и се чудя между 2 модела ако може да ми помогнете в избора :speak:

парвия Lenovo 3000 N500 NS76NBM /http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2142 мисля че видеото не е вградено но не сам сигурен

и тук вапроса ми е има ли голяма разлика в производителността на pentium dual core t3600 2.16Ghz и core 2 duo t5850 2Ghz

Другия модела е Lenovo 3000 N200 0769AN7 като този е и с много по ниска цена все пак е стар модел

рових се и намерих някакви тестове и то тук в форума но нз тази GeForce dali e 9300M G ili 9300M GS като уж 9300М G e по добра

Редактирано от en4ev87 (преглед на промените)

Трчбва ми лаптоп за работа с програми като autoCAD 3Ds MAX сащо и за игрички от време на време, като разполагам с до 1200 и се чудя между 2 модела ако може да ми помогнете в избора :sobbing:

парвия Lenovo 3000 N500 NS76NBM /http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2142 мисля че видеото не е вградено но не сам сигурен

и тук вапроса ми е има ли голяма разлика в производителността на pentium dual core t3600 2.16Ghz и core 2 duo t5850 2Ghz

Другия модела е Lenovo 3000 N200 0769AN7 като този е и с много по ниска цена все пак е стар модел

рових се и намерих някакви тестове и то тук в форума но нз тази GeForce dali e 9300M G ili 9300M GS като уж 9300М G e по добра

Здравей аз ползвам същите програми и съм ASUS X51RL .Работи перфектно а е по-ефтин.http://ardes.bg/laptop/laptop biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Всепак става въпрос за работа а и е криза.

Трчбва ми лаптоп за работа с програми като autoCAD 3Ds MAX сащо и за игрички от време на време, като разполагам с до 1200 и се чудя между 2 модела ако може да ми помогнете в избора :)

Не искам да убия мечтата ти да бъдеш капитан на кораб, но в лаптоп и "програми като autoCAD 3Ds MAX" има толкова истина, колкото баба ми да роди. Явно само си чул за тях. Идеята на мобилните е да бъдат мобилни, а това значи икономични на енергопотребление. При тях всичко е по-бавно в всяка една архитектура.

Например, днес гледах поведение на десктоп с 6 (шест) ядрен процесор как рендира в Cimatron, a неотдавна заради 3Ds MAX изхвърлихме двуядрен палтоп и преминахме на четири-ядрен десктоп. Така времето за рендирането на една задача от една нощ стана 20 минути.

поздрави

• Автор

Ще си ползвам тази тема да не пускам нова, спрях се на ACER EX5630G-583G25Mn http://www.bul-market.com/bg/ezine/show/ac...3g25mn-15-4.php

видеото е доволно за лаптоп а и за тази цена, в този диапазон до 1200 лв и малко отгоре де ;) нещо по добро ако може някои да предложи ?

а и ми е ясно че неможе да се сравнява производителността на настолен с преносим. Трябва ми за чертане и визуализация на мебели, като гледам и един athlon 3000+ с вградено видео се справя доло горе :rolleyes:

Ще си ползвам тази тема да не пускам нова, спрях се на ACER EX5630G-583G25Mn http://www.bul-market.com/bg/ezine/show/ac...3g25mn-15-4.php

видеото е доволно за лаптоп а и за тази цена, в този диапазон до 1200 лв и малко отгоре де ;) нещо по добро ако може някои да предложи ?

а и ми е ясно че неможе да се сравнява производителността на настолен с преносим. Трябва ми за чертане и визуализация на мебели, като гледам и един athlon 3000+ с вградено видео се справя доло горе :rolleyes:

Мисля, че има грешка в конфигурацията, която си дал като линк и по-конкретно с видеото.

http://www.vario.bg/index.php?productID=3091

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1674

• Автор
Мисля, че има грешка в конфигурацията, която си дал като линк и по-конкретно с видеото.

http://www.vario.bg/index.php?productID=3091

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1674

ми нз но точно в тоя саит ги има и 2те конфигурации като разликата е сано във видеото, е и в цената :)http://www.vario.bg/index.php?searchstring...mp;x=27&y=9

Редактирано от en4ev87 (преглед на промените)

Виж според мен трябва да обърнеш внимание на дисплея и резолюцията, която поддържа щом ще чертаеш на бъдещия ти лаптоп. Стандартите са четири- WXGA (1280x800),WXGA+(1440x900),WSXGA+(1680x1050) и WUXGA (1920x1200). Последния вариант ще е най-удачен за теб според задачите, които ще изпълняваш. Най-добре определи бюджетът си, намери си оптималния вариант процесор-видео по възможност и с такъв дисплей WUXGA, въпреки че обикновено са доста скъпи подобни конфигурации.

Търся професионален съвет за този модел Лаптоп.

Лаптоп Fujitsu-Siemens AMILO Pa 3553 CCE:SEE-110137-008

• процесор: AMD Turion X2 ZM-82 (2.2GHz, 2MB L2 Cache)
  • памет: 3GB DDR2 800MHz
  • твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA
  • дисплей: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280x800
  • видео карта: ATI Hybrid CrossFireX technology с отделна и вградена видео карта (ATI Mobility Radeon HD 3470 с 256MB собствена памет + ATI Radeon HD 3200 с до 1984MB споделена памет)
  • оптично устройство: DVD записващо устройство
  • мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller
  • безжични комуникации: Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N
  • звукова карта: HD Audio поддръжка
  • високоговорители: 2x built-in speakers
  • аудио портове: 1x line in shared with microphone in, 1x headphone out shared with S/PDIF
  • камера: Integrated Camera
  • специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори
  • четец на карти: 15-in-1 card reader (SD, miniSD, MicroSD, SDHC, MS, MS-Duo
    MMC, RS-MMC, MMC-Micro, MSPRO, MS-PRO Duo, MS-Pro HG, MS-Pro HG Duo, M2
    xD picture card)
  • детайли: 1x eSATA, IEEE1394, 1x ExpressCard slot (34/54), 3xUSB 2.0
  • операционна система: NO OS
  • батерия: 8-cell Li-Ion Battery 2.5 h
  • тегло: 2.8 kg

Изцяло за музика мисля да го ползвам,е разбира се и някой филм да изгледам.

Или това е по-добро?

* процесор: Intel Core 2 Duo P7350 (2.0GHz, 3MB L2 cache, 1066MHz FSB)

* памет: 2GB DDR2 800MHz (2x 1GB)

* твърд диск: 250GB, 5400rpm SATA

* дисплей: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280x800

* видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет

* оптично устройство: DVD записващо устройство

* мрежова карта: 10/100 Ethernet controller

* безжични комуникации: Wireless LAN 802.11b/Draft-N

* звукова карта: HD Audio поддръжка

* високоговорители: 2x built-in speakers

* аудио портове: 1x line in, 1x microphone in, 1x line out / headphone out combined with S/PDIF out

* камера: Integrated Camera

* четец на карти: 15-in-1 card reader (SD, miniSD, MicroSD, SDHC, MS, MS-Duo

xD picture card)

* детайли: DVI-I, 1x eSATA, ExpressCard slot (34/54mm), 3x USB 2.0

* операционна система: Windows Vista Home Premium

* батерия: 6-cell Li-Ion Battery 2:00 h

* тегло: 2.9 kg

Чакам вашите съвети.........

С уважение: karademirev

Ако е за игри се откажи от Lenovo-то,аз съм с N500 и игрите,които са най-нови не тръгват(поради простата причина,че видео картата е слабичка) sad.gif ,но по старичките от година и полувина ще ти вървят cool.gif ,лаптопчето е пушка,за сега с него съм нямал никакви проблеми ползвам го от 2 месеца,така че взимай няма да сгрешиш в покупката! :rolleyes:

Редактирано от Spidi (преглед на промените)

Търся професионален съвет за този модел Лаптоп.

Лаптоп Fujitsu-Siemens AMILO Pa 3553 CCE:SEE-110137-008

• процесор: AMD Turion X2 ZM-82 (2.2GHz, 2MB L2 Cache)
  • памет: 3GB DDR2 800MHz
  • твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA
  • дисплей: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280x800
  • видео карта: ATI Hybrid CrossFireX technology с отделна и вградена видео карта (ATI Mobility Radeon HD 3470 с 256MB собствена памет + ATI Radeon HD 3200 с до 1984MB споделена памет)
  • оптично устройство: DVD записващо устройство
  • мрежова карта: 10/100/1000 Ethernet controller
  • безжични комуникации: Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N
  • звукова карта: HD Audio поддръжка
  • високоговорители: 2x built-in speakers
  • аудио портове: 1x line in shared with microphone in, 1x headphone out shared with S/PDIF
  • камера: Integrated Camera
  • специални портове: HDMI изход за лесно аудио и видео свързване с новите LCD/Plasma телевизори
  • четец на карти: 15-in-1 card reader (SD, miniSD, MicroSD, SDHC, MS, MS-Duo
    xD picture card)
  • детайли: 1x eSATA, IEEE1394, 1x ExpressCard slot (34/54), 3xUSB 2.0
  • операционна система: NO OS
  • батерия: 8-cell Li-Ion Battery 2.5 h
  • тегло: 2.8 kg

Изцяло за музика мисля да го ползвам,е разбира се и някой филм да изгледам.

Или това е по-добро?

* процесор: Intel Core 2 Duo P7350 (2.0GHz, 3MB L2 cache, 1066MHz FSB)

* памет: 2GB DDR2 800MHz (2x 1GB)

* твърд диск: 250GB, 5400rpm SATA

* дисплей: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280x800

* видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет

* оптично устройство: DVD записващо устройство

* мрежова карта: 10/100 Ethernet controller

* безжични комуникации: Wireless LAN 802.11b/Draft-N

* звукова карта: HD Audio поддръжка

* високоговорители: 2x built-in speakers

* аудио портове: 1x line in, 1x microphone in, 1x line out / headphone out combined with S/PDIF out

* камера: Integrated Camera

* четец на карти: 15-in-1 card reader (SD, miniSD, MicroSD, SDHC, MS, MS-Duo

xD picture card)

* детайли: DVI-I, 1x eSATA, ExpressCard slot (34/54mm), 3x USB 2.0

* операционна система: Windows Vista Home Premium

* батерия: 6-cell Li-Ion Battery 2:00 h

* тегло: 2.9 kg

Чакам вашите съвети.........

С уважение: karademirev

:) Здравей!Мисля,че ти трябва това:

Acer Aspire 5730Z/AS5735Z-344G32Mn/ от 979 до 999.00лв.

CPU: Intel® Pentium® Dual Core T3400 (2.16GHz, 667 MHz FSB, 1 MB L2), Mobile Intel® GL40 Express Chipset with integrated 3D graphics Intel® GMA 4500M

RAM: DDR II 4GB (2x2GB)

Display: 15.6" WXGA (HD), high-brightness (220-nit) Acer CrystalBrite™ TFT LCD, high-def 1366 x 768 pixel resolution

HDD: 320GB SATA

Optical drive: DVD+RW SuperMulti (tray) load

no FDD, 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD), 3 x USB 2.0 ports, 0.3MP OrbiCAM, BT, ExpressCard™/54, Two built-in Acer 3DSonic stereo speakers, External display (VGA) port; Headphones/ speaker /line-out port; Microphone /line-in jack; (RJ-11) port; DC-in jack for AC adapter, Ethernet, 56K, 802.11 b/g/n, 6-cell LiIon - 2.2-hour battery life, Acer QuicCharge™ technology: 80% charge in 1 hour, 2.70 kg, Linux/ 1 year International Travelers Warranty /Гаранция-2 години за физически лица/

С такъв съм и работи перфектно! A в сравнение с Лаптоп Fujitsu-Siemens AMILO Pa 3553 CCE:SEE-110137-008 .Да-Сименса е марков ,но доста по-скъп.А целта е да върши нужната работа.cool.gif:baby:

Редактирано от Ross63 (преглед на промените)

Благодаря за помощта на всички, ще заложа на lenovo :yanim:

Няма да съжаляваш за Леновото ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.