Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесора ми го показва като друг.

Featured Replies

Здравейте. Процесора ми е AMD Sempron +2200 а след като почиствана на компа при което се налижи да сваля процесора. Добре всичко е OK, но слд това случайно забелязвам, че вече ми го отчита като AMD Athlon на 895MHz. Някакакви идей на какво може да се дължи това?

Предполагам че със ресет на биоса проблема ще се реши, сложи ли нова паста на процесора?

П.П. Аз като си чистя компютъра, не свалям процесора. ;)

Редактирано от handcream (преглед на промените)

• Автор

Ако под паста имаш предвид онова което беше залепено на радиатора просто я поразмърдах и размчках че, точно където е чипа там почти небеше останало. Това мога да кажа а за рестарта ще го направя по-късно или след малко ;)

Според мене процесора работи на FSB 100MHz - 9х100 = 900, докато трябва да е 9х166 = 1500MHz колкото е реалната честота на 2200+.

Не ти зная дъното, някой имат джъмпер на дъното "100MHz - AUTO", на други честотата може да се сменя от BIOS-а. Трябва да погледнеш в книжката на дъното как се сменя FSB честотата при тебе.

• Автор

Това ми е дъно Biostar M7NCD Ultra. Оправих го промених го от BIOS настройките, беше зададено на 100MHZ а ся е на 166, а сега само да попитам какво ще стане ако го направя на 200, че гледам имаше и 200?

Редактирано от metalax (преглед на промените)

Овърклок на процесора ще стане biggrin.gif Ако нямаш добро охлаждане можеш да си изпържиш процесора.Also на тази честота може да не постигнеш стабилност или дори и да не иска да ти запали компютъра.В такъв случай вадиш батерията от дъното,чакаш 5-10мин,вкарваш я и си пускаш компа biggrin.gif

Това ми е дъно Biostar M7NCD Ultra. Оправих го промених го от BIOS настройките, беше зададено на 100MHZ а ся е на 166, а сега само да попитам какво ще стане ако го направя на 200, че гледам имаше и 200?

Тук е описано всичко!

Ако не знаеш какво правиш, по-добре не го прави. :angry:

• Автор

Благодаря за информацията сега незнам колко ми е добро охлаждането но ето снимка на машината от вътре вие кажете стрували си да си играя с BIOS настройките или не.

post-33860-1236024869_thumb.jpg

Благодаря за информацията сега незнам колко ми е добро охлаждането но ето снимка на машината от вътре вие кажете стрували си да си играя с BIOS настройките или не.

Категорично НЕ!

Охлаждането ти е боксово, ти не си се занимавал досега със клок, всеки процесор различно се клоква, един грее повече, друг по-малко, един иска повече ток друг по-малко и тк. нт.

И накрая, дори и да му вдигнеш честотата с 200-250 МГх, едва ли ще има някаква разлика.

П.П. Не че има някакав връзка, но май доколкото се вижда на снимката, захранването ти не струва.

• Автор

Добре няма да правя никакви глупости тогава ще си кротувам с толкова и това е за 200мхц не си заслужава да си тормозя компа все пак скоро ще се разкра бараката благодаря ви за отзивите а за захранването неструва но снимката е стара но в момента държи следното

1 DVD/RW

1 CD/R

1 Sata2 HDD Seagate

1 HDD ATA WDC WD400JB-00FSA0

Останалото си се вижда. :angry:

Мисля,че handcream нямаше предвид капацитета а качеството.Иначе на този процесор няма смисъл от клок нищо няма да се забележи като разлика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.