Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вградена видеокарта

Featured Replies

Здравейте.

Това е конф. на компютъра ми. Той е чисто нов. Разпитвала съм и са ми казали, че е добър.

NVIDIA GeForce 7100/nForce 630i

CPU Intel Core Duo E2200, LGA755, 2.2GHz, 1MB L2 Cache

MB ASUS P5N73-CM / GF7100/ LGA775

RAM Kingston 1GB DDR2 800

RAM Kingston 2GB DDR 800

HDD Seagate 500 GB SATA2 7200 32MB

Проблемът е следния. Видеокартата ми е вградена и когато пусна Word(и инсъртна картинка) или Photoshop, или понякога NVIDIA Control Panel-а ми се появяват разни смущения. Целия екран става на хоризонтални ресни. Когато дам скрол се влошава. Единствено се оправя ако ида на десктопа и дам рефреш. Но после при най-малкото разместване на страницата, в word примерно, пак се появяват тези ресни.

Един приятел казва, че когато си с вградена видеокарта и претовариш компютъра се получават такива проблеми, но за това му нямам пълно довере и разпитах повечко. Казаха ми да преинсталирам драивърите. Направих го, но проблема си остана. Казаха ми също да ида от BIOS-а в Chipset и там - Frame Buffering или нещо такова и да го дам на максимална стойност. И това направих и не помогна. Сега се ровя във форомите и видях една програма ATITool. Пуснах я и вече два часа не открива нищо. Още не съм отваряла компютъра за да видя дали няма някакви проблеми с картата обаче не ми се вярва чисто нова карта да прави проблеми още от първия ден.

Компютъра ми дойде с инсталиран Windows и някои програми и тъй като този, който го е инсталирал е професионалист си мисля, че няма нужда да си губя времето с нова преинсталация.

В безизходица съм, така че много ви моля, дайте някой друг съвет защото се уморих да търся из форумите.

Благодаря ви предварително.

Здравей и добре дошла във форума.

Искам да провериш нещо: влез в device manager и провери дали има устройства с въпросителни, удивителни, хиксчета на тях. За целта my computer, десен бутон, properties, hardware, device manager.

Ако нямаш лепенка го отвори и погледни дали се върти перката на процесора. Тази на захранването също.

П.П. ние професионалистите обикновено инсталираме на конвейер, така че се случва да оплетем нещо някъде. Все пак като правиш 4-5 инсталции едновременно и бърникаш някакъв проблем според законите на Мърфи си длъжен да допуснеш грешка :rolleyes:

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Значи, отворих компютъра и там има 1 вентилатор, който ми се струва че е на видеокартата. Той си работи без проблем.

А на device manager не видях нищо нередно. Има въпросче на USB камерата и удивителна на Network Security Miniport, ама това не би трябвало да влияе на картата нали?

Междудругото този ATITool като провери всичко сам ли спира?

В безизходица съм, така че много ви моля, дайте някой друг съвет защото се уморих да търся из форумите.

Първата грешка вече си я направила - като за бюджетна конфигурация машинката можеше да е доста по-добра за стандартите към момента като избор на чаркалъци. Втората грешчица е калпавата инсталация на Уин/драйвери/софт. Първата коства сравнително доста парички но втората евентуално можеш и сама да оправиш. Вземи и си инсталирай едно читаво копие на Уин-а и на целия необходим софтуер. Без никакви жълти петънца в мениджъра, това е признак на не-професионализъм. Т.н. професионалистисти винаги проверяват някои нещица преди да вземат 25-30 лева на клиента за инсталация/преинсталация и най-важното от тях не е направено.

И предай много поздраи на твоя приятел за мнението му за вградените видеа. Времената не са такива, каквито бяха преди 2-3 години. Можеш и да му направиш един лек клок на тоя 2200 след инсталацията, заслужава си. И просто си преинсталирай компа и лека и успешна седмица от мен :clap:

• Автор

Ами благодаря много, ще преинсталирам утре и ще кажа какво се е случило. Само едно не разбрах за видеокартата, дето викаш да му предам поздрави на моя приятел, вярно ли е тва дето ми го е казал или не?

Пак благодаря и ще пииша утре какво се е случило. :)

Ако монитора има цифров ( dvi) вход ,включи го през него .

Успех cool.gif

Значи, отворих компютъра и там има 1 вентилатор, който ми се струва че е на видеокартата. Той си работи без проблем.

А на device manager не видях нищо нередно. Има въпросче на USB камерата и удивителна на Network Security Miniport, ама това не би трябвало да влияе на картата нали?

Междудругото този ATITool като провери всичко сам ли спира?

Няма как да е на видео картата този вентилатор, нали разбираш, най-вероятно е на процесора.

P5N7A-VM_Small.jpg

Това ти е дъното и видео картата е вградена в него, никъде няма вентилатор.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Въпросните ресни, които ти се появяват на екрана се наричат артефакти. Получават се от неправилно функционираща видеокарта, най-често проблем с графичната памет. Като начало пусни Furmark > Stability Test и слагаш тикчето пред Xtreme Burning Mode. Ако видеокартата има проблеми, и 2 минути да държиш теста, ще си покаже. Прекъсва се с ESC. комбинацията от 2 + 1ГБ РАМ също не ми вдъхва особено доверие. Нея я тествай с memtest. Според мен просто си случила на дефектно дъно. Случва се, особено като се има в предвид как се отнасят към стоката склададжиите в МОСТ.

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

• Автор

Здравейте! Преинсталирах компютъра и за сега нямам никакви оплаквания. Много ви благодаря за съветите, научих доста неща. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.