Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов компютър

Featured Replies

Здравейте надявам се да ударите едно рамо за избора на един компютър. Понеже не съм във Бг. и задачата става още по трудна...

Извинявам се за Норвежкия . Но за тези които разбират от съкращенията мисля че няма да има проблем :P

Това е единия> Acer Aspire X3200

Spesifikasjoner: eXtra Small Form Factor

Mål 100(W) x 330(D) x 265(H)

CPU : AMD Athlon 64 4850e

Minne : 4096 ( 4 x 1024MB ) DDR 667/800

Harddisk : 640 GB 7200 RPM SATA harddisk

Grafikkort : nVidia® GeForce® 9300GE 256MB/1663MB-DVI-VGA-HD dedikert grafikk kort + nVidia® GeForce® 8200 256MB integrert grafikk kort = nVvidia®

GeForce 9400 (Hybrid SLI Enabled GF9300GE + GF8200)

Chip-set : nVidia

Optisk Enhet : Blu Ray Leser / DVD RW - DVD Brenner og DVD Leser

Lydkort : Hi-definition audio (5.1), SPDIF, Dolby sound NB! Høytalere følger ikke med

Kortplasser : 1 x 1X PCIE, 1 x 16X PCIE

Eksterne porter : HDMI, eSATA, 9 USB porter(5 forran og 4 bak), 2 PS/2 porter , 8 USB porter, 8 i 1 minnekortleser

Kommunikasjon : 1394 Firewire

Harddisk kontroller : 1 PATA / 4 SATA

Nettverkskort/Modem : Innebygget nettverkskort 10/100/1000 Gigabit LAN , Wlan

Tastatur : Kablet kyboard & optisk mus

Programvare : Windows VISTA Home Premium (Norsk), Antivirus Trial versjon (60 dager fri bruk), Works 8.5, Adobe® Reader® 7.0, Acer Arcade Live, NTI CD/DVD-Maker™ Gold, Acer Empowering Technology

Garanti : 1 års garanti (ikke på batteri)

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=101272

А това е другият> HP Pavilion a6633

CPU : AMD Phenom™ prosessor 8600 NVIDIA® nForce™430-brikkesett

Minne : 4 GB DDR2-SDRAM 4 DIMM-sokler

Нarddisk : 500 GB SATA 3G -harddisk (7200 rpm)

Grafikk : NVIDIA® GeForce™ 9500 GS with PureVideo® HD technology(DVI/VGA port, HDMI port), 512 MB dedikert minne, inntil 2303 MB totalt tilgjengelig grafikkminne allokert av Windows Vista®

Optisk enhet : Blu-ray-spiller og SuperMulti DVD-brenner med LightScribe-teknologi Lag disketiketter av høy kvalitet direkte fra PCen med LightScribe: Bare brenn, vend, brenn.

Lydkort : High Definition Audio 7.1 2 lydporter foran, 6 analoge lydporter bak og 1 digital lydport bak

Eksterne porter :

2 eksterne rom for optiske stasjoner, 2 interne

harddiskrom, 1 Pocket Media Drive-rom

1 PCI-Express 16x

1 PCI (1 ledig) og 2 PCI-Express 1x (2 ledig)

6 USB 2.0-porter (2 foran)

1 FireWire®-IEEE-1394-port(bak)

Kommunikasjon : 15-i-1 minnekortleser

Nettverk : Ethernet 10/100BT

Formfaktor/størrelse : Standard Miditower

Strømforsyning : Ikke oppgitt fra produsent

Operativsystem : : Windows Vista Home Premium 64-bit Edition (Norsk, Dansk, Svensk, Engelsk)

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=99170

Поне за мен и двата са почти еднакви сас малки разлики. Ще се радвам ако ми дадете поне малки насоки за избор.

За какво ще се използва компютъра и държиш ли да е марков, или може и да ти сглобят конфигурация по твой избор? Иначе HP-то е по-добрата машина. Това Hybrid SLI в машината на Acer е голяма глупост и няма никаква полза от него, да не говорим пък, че HP-то е с 3-ядрен процесор, а Acer-a с 2-ядрен.

• Автор

Ще се използва за домашна употреба нищо по специално и марката няма никакво значение. Избрал сам ги заради поносимата цена и двата са по 1300 лева.. Направих едно проучжане на паззара и тези бяга най добре спрямо Рам и Харддиск и вапросната нВидиа... която ми е позата марка а и по форумите се хвали доста.Всички други сакращения са ми във магла и затова се допитам до вас ;) Ако си бях във БГ. щях да жляза във пържото сервизче и да ми спретнат една конфигорация докато тука нещатата не стоят така Най малкото ще ми земат за услугата почти толкожа колкото струват частите... хората тук си ценят работата и уменията

Що се отнася до буквара... неможе човек да знае всичко.А и мисля че не трябва

Що се отнася до буквара... неможе човек да знае всичко.А и мисля че не трябва

Първо по-важното. Firefox има чудесен addon за проверка на правописа, макар и да не знае всички думи - можеш да го свалиш от тук. Стига да имаш желание да се научиш, де. А и неграмотното писане говори за пренебрежително отношение към форума и неговите участници и някои може да откажат да ти помогнат заради това. Редактирах ти някои груби правописни грешки в заглавието и първият пост, и ще те помоля да се постараеш да пишеш по-грамотно натам. Така ще покажеш уважение към хората които се опитват да ти помогнат, съответно ще получиш и по-добри съвети за проблемите ти. :yanim:

Ще се използва за домашна употреба нищо по специално и марката няма никакво значение. Избрал сам ги заради поносимата цена и двата са по 1300 лева.. Направих едно проучжане на паззара и тези бяга най добре спрямо Рам и Харддиск и вапросната нВидиа... която ми е позата марка а и по форумите се хвали доста.Всички други сакращения са ми във магла и затова се допитам до вас :clap: Ако си бях във БГ. щях да жляза във пържото сервизче и да ми спретнат една конфигорация докато тука нещатата не стоят така Най малкото ще ми земат за услугата почти толкожа колкото струват частите... хората тук си ценят работата и уменията .

Понятието "домашна употреба" е доста разтегливо. За някой това е сърфиране в нета, слушане на музика и гледане на филми, за друг ще е 10 часа як гейминг на най-новият 3D шутър, за трети конвертиране и записване на клипчета снимани с домашната камера и т.н. Та каква точно е твоята "домашна употреба" и до колко пари си готов да дадеш за компютър?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.