Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свалянето на торенти

Featured Replies

Здравейте.

Вкъщи имам безжичен интернет с модем Thomson. Всичко си му е наред, но когато стане въпрос за сваляне на торенти започва да протестира. Най много да стигне до 30kb/s. Без значение дали свалям от Zamunda, Arena, Demonoid, Pirate Bay... все едно и също.

Eто шотчета от Speedtest.net:

426085209.png 426085703.png

... и от BitComet:

36061016.png

Пробвах с изключена антивирусна, без Firewall, също така и с uTorrent - няма ефект.

Използвах наскоро същия безжичен интернет, на същия доставчик, но на друго място и там си сваляше торенти с 1MB/s.

Лошото е, че не мога да ида в офиса и да се оплача, защото не съм в България и тук свалянето на филми и музика не е много позволено.

Чакам съвети. Мерси предварително.

Няма идея от какво може да е, но пробвай след като почне да набира скорост торент клиента ограничи seed/peers до 10 нпр, като запазиш тези с най-добра скорост - имам съмнение, че има ограничение на сесиите (интернет конекциите).

П.С. на горната картинка теглиш файла от 38 източника (28 от тях притежаващи го на 100%)

Редактирано от Enei (преглед на промените)

Отвори порт за директна връзка на торент клиента в рутъра.

Препоръчвам ти utorrent, доста по-лек е

Най-вероятно имаш пуснат шейпър за P2P трафика. Отвори си примерно 80-ти порт и пробвай как е.

А това как да го разбирам ?

Лошото е, че не мога да ида в офиса и да се оплача, защото не съм в България и тук свалянето на филми и музика не е много позволено............

Защо всички са останали с впечатлението, че в България съдържанието разпространяващо се чрез P2P протоколи е абсолютно законно ???

• Автор
Няма идея от какво може да е, но пробвай след като почне да набира скорост торент клиента ограничи seed/peers до 10 нпр, като запазиш тези с най-добра скорост - имам съмнение, че има ограничение на сесиите (интернет конекциите).

П.С. на горната картинка теглиш файла от 38 източника (28 от тях притежаващи го на 100%)

Сийда го ограничих, но скоростта не се вдига. sad.gif

Отвори порт за директна връзка на торент клиента в рутъра.

Препоръчвам ти utorrent, доста по-лек е

Как да го отворя този порт?

А uTorrent още с началното прозорче ми казва, че порта, който ползва е затворен :cheers:

Най-вероятно имаш пуснат шейпър за P2P трафика. Отвори си примерно 80-ти порт и пробвай как е.

А това как да го разбирам ?

Защо всички са останали с впечатлението, че в България съдържанието разпространяващо се чрез P2P протоколи е абсолютно законно ???

Ако можеш да ми обясниш как да го направя това... Ако става дума за Listen Port, направих го на 80 и скоростта не се вдига.

А това второто го разбирай така: доставчикът ми в България би ми помогнал да си реша проблема с торентите. Доставчикът ми тук би ми бил шута.

И моля да ми простите невежеството, но за пръв път сe сблъсквам с рутери, портове и т.н. sad.gif

Редактирано от Yonex (преглед на промените)

Ако можеш да ми обясниш как да го направя това...

Трябва да влезнеш в настройките на рутера си (кабелния ти модем) и да си пренасочиш желания порт към IP адреса на който ти е компютъра. Ако модема е в режим "бридж" реалния ти IP адрес се присвоява от мрежовата ти карта на компютъра, и можеш да бъдеш достъпван по всеки един порт.

• Автор
Ама вие Гугъл го нямате за нищо

Виж какво излиза

http://www.metacafe.com/watch/1223619/how_...nt_downloading/

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/223583

Мерси много за отговорите!

Всичко ясно, само не разбрах откъде го взимам това ISP DNS (55-та секунда). :P

Олеле....

Виж само как се отварят портове

• Автор

Олеле.

Както казах не съм запознат с тези неща, а и никъде не си писал какво да гледам. Все още не мога чета мисли!

Мерси все пак, ще се мъча да се оправя някак си.

Все пак?

Май не четеш - казах, отвори си порт, после ти дадох и видео ?

Аз виновен ли съм, че не си запознат с нещата !

друга възможна причина е т.н. throttling, при които доставчика ти идентифицира p2p трафика и изпраща на клиентите SYN,RST флаг. може да се предотврати само с доста мощен firewall, какъвто не знам да има в windows.

• Автор

Отворих порт от настройките на рутера, написах същия порт в BitComet и uTorrent, няма никаква промяна в скоростта.

А иначе съм с Firewall-а на Kaspersky.

в настройките на µTorrent

на меню "торент"

включи на "Принудително" опцията

за кодиране на протокола

кой ти е интернет доставчика ?

• Автор

Благодаря за включването ;)

Направих го, скоростта се вдигна с 15кб и вече достига невероятните 35. sad.gif

А доставчика ми е UPC, нета се води Chello.

Редактирано от Yonex (преглед на промените)

Благодаря за включването :P

Направих го, скоростта се вдигна с 15кб и вече достига невероятните 35. sad.gif

А доставчика ми е UPC, нета се води Chello.

препоръчвам ти да го смениш, а и като казвах мощен firewall, какъвто не знам да има под windows, обхващах и всичките залъгалки на firewall вкл. Касперски

• Автор

Аzureus с малко настройки върши работа:

speedi.png

А доставчика, който както се оказа ограничава торент трафика, не мога да го сменя, защото имам договор.

Благодаря на писалите в темата.

Поздрави. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.