Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

външен харддиск 3.5" + кутия за лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

смятам да си купя хардиск + кутия и да ги използвам като външен хард/през USB/ на лаптоп Acer Aspire 5610Z

Разгледах няколко предложение по интернет и като че ли се спирам на:

- кутия Drive Cabinet CANYON (CNR-HDD35SA2)

- хард Seagate; 1TB, Barracuda, 7200, SATAII-300, 32MB, 60 months warranty

Какво ще кажете за подобна канфигурация? Как стоят нещата с охлаждането? Ще има ли проблем при 7-8 часова работа? Може ли да ми препоръчате и др. подобни конфигурации с цена до 300лв. Ако може малко повече информация от къде мога да си ги набява /при положение, че съм във Варна/. Ако може на изплащане.

Хардискът ще се използва предимно за съхраняване на мултимедия - филми и музика. Ще има ли проблем да гледам видео от него/дори и full HD/. Ще мога ли да буутнвам и от него ако сеналожи/ако инсталирам ОС там разбира се/ - при положение че компютър има възможност за бутване през usb?

моето лично мнение се разминава малко

аз бих заложил на готов комплект а не на сбирщаин

и бих се насочил към някой от моделите на

western digital а иначе ще може да бутваш от него

стига да можеш да си инсталираш ОС

"Сбирщайна" със сигурност ще му даде по-добър коефицент цена/място/дори и производителност при добър подбор. Това което ще загуби ако не е OEM е надписа "WD" примерно на корпуса. И едните се скапват и другите, така че не виждам смисъл от повече пари за нищо. Естествено има няколко тънки подробности. Дали ще има firewire или/и e-sata. Лаптопа ти няма e-sata, така че търси с firewire.

А за какво са ти такива самоделки. Аз си купих Seagate Free Agent Desk 1 TB за 280 лв от jar и съм адски доволен. Дори софтуера му е супер! :blink:

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Автор
"Сбирщайна" със сигурност ще му даде по-добър коефицент цена/място/дори и производителност при добър подбор. Това което ще загуби ако не е OEM е надписа "WD" примерно на корпуса. И едните се скапват и другите, така че не виждам смисъл от повече пари за нищо. Естествено има няколко тънки подробности. Дали ще има firewire или/и e-sata. Лаптопа ти няма e-sata, така че търси с firewire.

То лаптопчето няма и firewire, така че остава само USB. Погледнах и няколко кутии с вентилатор за около 60 лв едната. Въпросът е можеш ли да ми препоръчаш някоя за която знаеш/смяташ че ще е по-добър избор.

Аз съм с WD 1TB (1000GB), Външен, WDH1U10000E, USB, 7200, 16MB работи денонощно,не загрява,през USB,гледам full HD,играя игри.И моя лаптоп е Acer Aspire малко по стар модел.Малко е шумен,но не ми пречи.

• Автор

Първо благодаря на всички отзовали се, и второ колебая се между:

SEAGATE Barracuda 7200.11 (1TB,32MB,SATA II-300) - от този сайт

Transcend StoreJet 3.5" ULTRA - от този сайт

или

1000GB Seagate FreeAgent XTreme, 3.5", външен, USB2.0 & 1394 & eSATA, 7200rpm, 32MB, 5г. гаранция - от тук

Ще съм благодарен, ако някой сподели какво е мнението му отностно SEAGATE Barracuda 7200.11 (1TB,32MB,SATA II-300) като харддиск изобщо. На повечeто ревюта който прочетох му даваха editor"s choice. Аз обече искам да чуя и други мнения.

Отностно 1000GB Seagate FreeAgent XTreme също прочетох из нета доста добри отзиви!

По-скоро изборът ми клони към хард+кутия, защото мога да го използвам по-нататък и като харддиск към десктоп компютър, но все още се колебая.

Редактирано от Armageddon8 (преглед на промените)

Първо благодаря на всички отзовали се, и второ колебая се между:

SEAGATE Barracuda 7200.11 (1TB,32MB,SATA II-300) - от този сайт

Transcend StoreJet 3.5" ULTRA - от този сайт

или

1000GB Seagate FreeAgent XTreme, 3.5", външен, USB2.0 & 1394 & eSATA, 7200rpm, 32MB, 5г. гаранция - от тук

Ще съм благодарен, ако някой сподели какво е мнението му отностно SEAGATE Barracuda 7200.11 (1TB,32MB,SATA II-300) като харддиск изобщо. На повечeто ревюта който прочетох му даваха editor"s choice. Аз обече искам да чуя и други мнения.

Отностно 1000GB Seagate FreeAgent XTreme също прочетох из нета доста добри отзиви!

По-скоро изборът ми клони към хард+кутия, защото мога да го използвам по-нататък и като харддиск към десктоп компютър, но все още се колебая.

Този Seagate за какво ти е като нямаш e-sata и firewire-този който аз съм ти предложил е същия ,но без въпросните екстри-ако искаш да даваш пари за нещо което няма да използваш или ако си решил да сменяш АCER-а с по-нов който да поддържа липсващите на твоя интерфейси за които ще си платиш и ще се набуташ-купувай го.Другия вариант със сглобка на обикновен твърд диск и кутия за него се обезсмисля при наличието единствено на USB-интерфейс на твоя лаптоп-не можеш да се възползваш от sata-та по никакъв начин,но ако си решил да експериментираш и да трупаш опит с подобни зглобки-действай.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Автор
ако си решил да сменяш АCER-а с по-нов който да поддържа липсващите на твоя интерфейси

Не съм решил да експериментирам - затова и пиша тук/а и не само/, искам да намеря оптималния вариант за мене! В рамките на около година със сигуност ще сменя лаптопа/ или ще се сдобия с десктоп машина/.

3,5",1TB,7200,32MB,USB 2.0 - това ми хареса в описаниято на твоето предложение, НО наличието само на USB порт за връзка не ми допада, въпреки добрата цана.

В крайна сметка кое смяташ че е по-добро - сглопката или готовият вариан?

P.S.

В Плесио цените ми се виждат малко надути.

Не съм решил да експериментирам - затова и пиша тук/а и не само/, искам да намеря оптималния вариант за мене! В рамките на около година със сигуност ще сменя лаптопа/ или ще се сдобия с десктоп машина/.

3,5",1TB,7200,32MB,USB 2.0 - това ми хареса в описаниято на твоето предложение, НО наличието само на USB порт за връзка не ми допада, въпреки добрата цана.

В крайна сметка кое смяташ че е по-добро - сглопката или готовият вариан?

P.S.

В Плесио цените ми се виждат малко надути.

Относно това че моето предложение ти предлага само с USB-съобразил съм го с възможностите които има твоя ACER.Инвестиция в твърд диск ,който ще използваш след около година не си заслужава-по-добре изчакай докато се снабдиш с нова машинка и тогава купувай решение което ти позволява да използваш e-sata-до тогава много вода ще изтече-надявам се че ме разбираш.В момента ситуацията е следната- даваш още около 30 лв. отгоре и през тази една година си използваш харда през USB,а ти си ги дал тези 30.00лв заради e-sata-та която не ти върши работа.А за една година цените ще паднат и в един момент когато си с нова машинка-ако взимаш Desktop решение-имай впредвид дъното да разполага с e-sata -да можеш да си вържеш диска-си се набутал с покупка отпреди една година и като цена и като всичко.Сглобката същата работа-е-sata-тата ще си седи неизползваема , докато не смениш техниката.Относно Плесио-това беше първия сайт на който попаднах-потърси го другаде на по-добра цена.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.