Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HP Compaq Presario

Featured Replies

Здравейте,

знам, че никой няма да даде точен отговор, но все пак бих прочел мнението на всеки. Става въпрос за проблем със сравнително нов лапоп Compaq Presario V6000. С AMD процесор е.

Проблема е следният, като се пусне машината от копчето, тръгва, обаче дисплея изобщо не зацепва. И друг път съм виждал подобно нещо и почти винаги проблема се оказва изгоряло дъно. Този път обаче като минат 10 секунди и компа се рестартира, тоест премигва и се опитва да се стартира пак, обаче без ефект. Дори вентилаторчето започва да върти за малко но лаптопа така и не тръгва. Пробвах с друга рам памет и процесор обаче проблема е същия. Като цяло нямам много опит с лаптопи и ще се радвам някой ако може да удари едно рамо :)

Плаче да се погледне от сервиз. Има няколко опита още които можеш да направиш, но не мисля че ще ти помогнат. Виж дали на външен монитор вади нещо, с клавишна комбинация се превключва към него. Провери дали без памет пищи. Извади оптичното у-во, твърдия диск, батерията и всичко що е закачено по машината, ако си с две плочки рам слагай само едната.

Не си споменал модел, но на HP много обичат да им се разлепят видеокартите. Поправимо е де. Но е желателно след това да се отървеш от него, защото не се знае кога ще повтори и потрети.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Здравейте,

знам, че никой няма да даде точен отговор, но все пак бих прочел мнението на всеки. Става въпрос за проблем със сравнително нов лапоп Compaq Presario V6000. С AMD процесор е.

Проблема е следният, като се пусне машината от копчето, тръгва, обаче дисплея изобщо не зацепва. И друг път съм виждал подобно нещо и почти винаги проблема се оказва изгоряло дъно. Този път обаче като минат 10 секунди и компа се рестартира, тоест премигва и се опитва да се стартира пак, обаче без ефект. Дори вентилаторчето започва да върти за малко но лаптопа така и не тръгва. Пробвах с друга рам памет и процесор обаче проблема е същия. Като цяло нямам много опит с лаптопи и ще се радвам някой ако може да удари едно рамо :tease:

Защо си толкова сигурен че никой няма да даде точен отговор-след като самия ти нямаш опит с лаптопи, едва ли можеш да си позволиш такива заключения,-ако наистина си убеден в думите си защо направо не хвърлиш машината, а тръгваш да занимаваш другите с проблема си,хубаво че ги има такива ,като go6o_kara , които врят и кепят в техниката, че да могат високомерните персони да си оправят скапаната техника-с думи прости-проявявай малко повече уважение към съфорумците щом търсиш тяхната помощ.

Как седи въпроса с достъпа до BOIS-възможно ли е да стигнеш до него?С каква операционна система си?Някакви опити да манипулираш MBR-a правил ли си?Не е проблема в паметта нито в процесорът.С какъв процесор смени оригиналния наличен и как точно извърши манипулацията по смяната? Това с изгорелите дъна наистина ме накара да се смея-моля те недей да пишеш спам!

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Автор

Спама го пишеш ти, докато се заяждаш. Не очаквах да получа точен отговор, защото информацията е оскъдна и проблема е специфичен, може да е в резултат от много неща. Много ми е чудно какво имаш в предвид с това как съм пробвал с друг процесор? Отваря се лаптопа, сменя се процесора и се пробва. Аз няма да влизам в разни спорове и ще те помоля ти също да не го правиш, а ако наистина можеш да помогнеш с нещо.

Що се отнася до изброените методи от go6o_kara - всичкото това го пробвах, даже със съвсем нова работеща рам памет. Никакъв ефект. А без рам памет няма звуци. Иначе видео картата е Nvidia и се намира точно до процесора. Като ми го носиха ми казаха ,че преди 2 месеца е имал подобен проблем и са го носили в сервиз в София. Това с видео картата изглежда като реална възможност. Вероятно ще го пратя на сервиз.

Рестартирах и Биоса ама пак същото. И все пак ако някой има някакви идеи целия съм в слух, и без да се заяждаме. В крайна сметка тук сме за да си помагаме един друг а не да се караме.

Спама го пишеш ти, докато се заяждаш. Не очаквах да получа точен отговор, защото информацията е оскъдна и проблема е специфичен, може да е в резултат от много неща. Много ми е чудно какво имаш в предвид с това как съм пробвал с друг процесор? Отваря се лаптопа, сменя се процесора и се пробва. Аз няма да влизам в разни спорове и ще те помоля ти също да не го правиш, а ако наистина можеш да помогнеш с нещо.

Що се отнася до изброените методи от go6o_kara - всичкото това го пробвах, даже със съвсем нова работеща рам памет. Никакъв ефект. А без рам памет няма звуци. Иначе видео картата е Nvidia и се намира точно до процесора. Като ми го носиха ми казаха ,че преди 2 месеца е имал подобен проблем и са го носили в сервиз в София. Това с видео картата изглежда като реална възможност. Вероятно ще го пратя на сервиз.

Рестартирах и Биоса ама пак същото. И все пак ако някой има някакви идеи целия съм в слух, и без да се заяждаме. В крайна сметка тук сме за да си помагаме един друг а не да се караме.

OK-няма да се караме,ноооо информацията не е оскъдна щом маишаната е в ръцете ти....и пак въпрос на който не си отговорил-с каква операциона система си?Това че си с Nvidia-карта нищо не значи-кажи точния модел?HDTA-тест направи ли?MemTest86+?Айде моля те помогни си поне малко сам и дай резултатите поне от тия два теста та да мога да ти дам отговор....

• Автор

Не тръгва до такава степен ,че да мога да правя каквито и да е тестове. Монитора изобщо не успява да светне :) Опитва се да зацепи, обаче след няколко секунди лаптопа угасва и се пуска наново... както вече споменах пробвах с друга РАМ и друг процесор и вероятно е някъде по дъното проблема и едва ли ще може да се реши извън сервиз.

Не тръгва до такава степен ,че да мога да правя каквито и да е тестове. Монитора изобщо не успява да светне :newspaper: Опитва се да зацепи, обаче след няколко секунди лаптопа угасва и се пуска наново... както вече споменах пробвах с друга РАМ и друг процесор и вероятно е някъде по дъното проблема и едва ли ще може да се реши извън сервиз.

Махни батерията и изключи машинката от захранването- натисни POWER бутона и го задръж за около 30 секунди.След това без да слагаш батерията, го включи към захранването-малко вероятно е да има резултата,но все пак опитай.Зачетох се из нета-този проблем изглежда е епидемия по Compaq Presario.

Успех!

Пиши когато има развитие на проблема-интересно ми е какво точно ще се окаже:bye1:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Проблема е вече ясен. Изгоряла видео карта в резултат от прегряване. :)

• Автор

Както писах по - горе видеокартата е разположена точно до процесора и ползат един радиатор за охлаждане.... ако процесорът грее прекалено много то това се отразява и на самата видео карта защото тя не може да се охлажда нормално. За трети път през последните 2 седмици се натъквам на такъв проблем при лаптопи с АМД процесор. Изобщо не се учудвам ,че от HP дават само 1 год. гаранция.

HP си греят доста-платките се кривят от топлината-не знам какво изчисляват при проектирането на дизайна,но е факт-последния фрапантен случай преди 10-ина дни-за една година два пъти подмяна на дъно с един и същ проблем-точно каквото написах-платката се изкривява и връзките около южния мост се прекъсват-трябва яко да натиснеш, след рестарт че да тръгне нормално-иначе или черен екран или надпис от рода-insert smart card into reader-и какво правим в тоя случай-гасим ноутбука,чакаме да поистине и след 5мин. стартираме нормално-няма да казвам как оправих проблема че много смях ще падне.А да-процесора се оказа Intel-ски.Проблема е в самия дизайн-дори да почистиш прах,да смениш термо паста не помага.Модел-Compaq nx8220.

Това са отделни модели и единични случаи, не може да слагаш под общ знаменател всички продукти на марката.

Аз пък лично до сега не съм срещал проблем с лаптоп на HP, освен с една машина от dv5 серията, която пък си мина по гаранционните канали...

Това са отделни модели и единични случаи, не може да слагаш под общ знаменател всички продукти на марката.

Аз пък лично до сега не съм срещал проблем с лаптоп на HP, освен с една машина от dv5 серията, която пък си мина по гаранционните канали...

Абсолютно-така си е.Явно си е дефект при определени модели.В самия сайт на HP си има доста изписани оплаквания от клиенти за точно този модел който споменах :help wanted3:

• 4 месеца по-късно...

Щом е HP неми го хвалете това е най скапаната марка пари да мми дават за да го имам и работя с него няма да го взема

• Автор

Прочети цялата тема преди да правиш заключения ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.