Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с realtek hd audio драйвер

Featured Replies

Здравейте !

Преинсталирах и форматнах компа и му сложих драйверите. Когато пусна компа мелодийката си я има, в скайп като вляза и звъня чувам звъненето.

Обаче като пусна някой филм или музика няма звук. Излизат ми грешки от рода, че нямам драйвери за звук а пък аз виждам, че съм ги сложил.

В трейбара до часовника, където се регулира силата на звука не мога да пипам нищо. Нали има един слайдер да нагласяш силата на звука. Ами този слайдер го няма и не мога да настройвам нищо там.

Като вляза в програмата на realtek hd audio нали си има бутон да тестваш звука. Ами натискам го и музиката си тръгва. Хем някои програми имат звук а пък иначе филмите и музиката нямат ohmy.gif

Като пусна музика ми дава тази грешка

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...st&id=11208

Как да го оправя ?

post-20456-1238242785_thumb.jpg

Здравей,

Start - Settings - Control Panel - Sound And Audio Devices - Sounds - Asterik и цъкни на триъгълничето и кажи дали чуваш звук.

Ако там няма звук, значи драйвера не се сложил като хората или има проблем с картата.

WinAmp-а казва с този надпис, че няма откъде да просвири Mp3-ката с "овцете".

Виж и това също - 15n9mkz.jpg

:)

Редактирано от Efix (преглед на промените)

• Автор

Ами не.

Ами ще може ли някой да ми намери по-нова версия на драйвера. Може от това да е пък :/

Здравейте! И аз имам абсолютно същият проблем ... когато включвам или изключвам компютъра звукът се чува, когато говоря в скайп, също няма проблем, но от там нататък всякъкви медийни файлове свързани със саунд не тръгват.. слагах всякакви драйвъри за дъното ( GIGABYTE GA-965GM-S2) но няма никаква промяна.. също форматирах няколко пътки диска където е OS, но и това не помогна .. какво да правя ohmy.gif

Нищо. Проблема е в драйвера. Този път са го омазали нещо. Ще си го оправят.

До тогава си сложи някоя предишна версия.

Другият варият е Uninstall на драйвера, Restart на PC-то и отказ от инсталиране на драйвера след това. Пускаш си Windows Update и той си качва квото му трябва.

.... и чакаме да си оправят бъга.

Редактирано от stomar (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако имаш FIFA 09 я деинсталирай и пробвай дали ще има звук. Аз имах същия проблем и всичко се оправи като деинсталирак ФИФАТА. А може и от мякоя друга игра да е проблема. При мен отначало имаше звук и като пусна филм, но след десетина минути изчезваше и имах звук само на скайпа.

• 1 месец по-късно...

Е аз имам още по-кофти проблем.. и аз като първия потребител си преинсталирах ПЦ-то.. и тръгвам да си инсталвам аудио драйверите.. и ми дава ерор.. въобще немога да ги инсталирам.. никакъф звук няням.. сега чакам да ми одобрят снимките да ги сложа..

http://www.kaldata.com/forums/style_images.../attach_add.png

http://www.kaldata.com/forums/style_images.../attach_add.png

post-233546-1243448688_thumb.jpg

post-233546-1243448709_thumb.jpg

Здравейте !

Преинсталирах и форматнах компа и му сложих драйверите. Когато пусна компа мелодийката си я има, в скайп като вляза и звъня чувам звъненето.

Обаче като пусна някой филм или музика няма звук. Излизат ми грешки от рода, че нямам драйвери за звук а пък аз виждам, че съм ги сложил.

В трейбара до часовника, където се регулира силата на звука не мога да пипам нищо. Нали има един слайдер да нагласяш силата на звука. Ами този слайдер го няма и не мога да настройвам нищо там.

Като вляза в програмата на realtek hd audio нали си има бутон да тестваш звука. Ами натискам го и музиката си тръгва. Хем някои програми имат звук а пък иначе филмите и музиката нямат ohmy.gif

Като пусна музика ми дава тази грешка

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...st&id=11208

Как да го оправя ?

От снимката се вижда че не можеш да изкараш звук през Direct Sound

Във уинампа влез в настройките и за output plugin избери waveout и пробвай да плейнеш нещо. Ако става вероятно имаш проблем с DirectX.

Инсталирай последната версия и пробвай пак.

P.S. Сетих се и друго - провери дали не си инсталирал драйвера за виста на това хп

Редактирано от astankov (преглед на промените)

здравейте при мен проблема обаче е друг ... понеже съм със съраунд 5.1 и не ми ми пуска сичките колони ... ънинсталирах Реалтек-а и сега не иска изобщо да ми засича устройство и ми пише Install Realtek HD audio Driver Failure !! .. от какво може да е ??? :rolleyes::angry: :angry: ohmy.gifohmy.gif

здравейте при мен проблема обаче е друг ... понеже съм със съраунд 5.1 и не ми ми пуска сичките колони ... ънинсталирах Реалтек-а и сега не иска изобщо да ми засича устройство и ми пише Install Realtek HD audio Driver Failure !! .. от какво може да е ??? rolleyes.gif mad.gif mad.gif ohmy.gif ohmy.gif
От Device Manager деинсталирай Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio.Ако не ти дава го изключи.След което си инсталирай драйвърите.
само да попитам каде се намира че съм новак от към компютрите ииии ...

Предполагам си с XP.Десен бутон на My Computer->Manage->Device Manager->System Devices там търсиш Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio. Даваш uninstall , ако не може му даваш Disable.

Трябва рестарт след това , и инсталираш наново.

човек пак нищо ... сега е инсталиран обаче не ми засича остройствата може ли да е от звуковата карта ??? ако имаш скайп кажи го на ЛС там да ми обясниш какво да правя ... :)

Редактирано от xaxokasa (преглед на промените)

Уиндоус са пропуснали голяма грешка в системата... За да оправиш това временно влез тук Start->Run->services.msc-> Windows Audio -> кликате Run . Но ако искаш да не правиш винаги това трябва да изтеглиш следните 2 ъпдейта: WindowsXP-KB894391-x86-ENU и WindowsXP-KB921883-x86-ENU . Дано съм помогнал

Редактирано от alex95sv (преглед на промените)

мммм за жалост е пуснато .... ся ще пробвам със ъпдеита

не става нищо ... пак се чува звука на скупе обаче старт ъп на уиндолс не се чува ...

през уинамп ми искарва това http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...st&id=12662

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.