Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размер/kb/ на аватара

Featured Replies

25к са достатъчни за един Jpg!, но за разджижен Gif са .........малко. Предлгам 80-100кб!

Ми явно няма място,и моето е Gif ама е малко.Ще трябва май да се задоволиш с това.Или го смали с нещо.

• Автор

:yanim: Твоя аватар се ползва от един ъплоъдер в аренабг -mamun ;)

Имам Навика да правя такива раздвижени дивотии и 25 е ......... много малко. Ако стане на 100, статистически трябва 1/3 повече място, а това за сайт с 13000 потребители са примерно 10МБ. Нека си каже някой админ.

:yanim: Твоя аватар се ползва от един ъплоъдер в аренабг -mamun ;)

Имам Навика да правя такива раздвижени дивотии и 25 е ......... много малко. Ако стане на 100, статистически трябва 1/3 повече място, а това за сайт с 13000 потребители са примерно 10МБ. Нека си каже някой админ.

<{POST_SNAPBACK}>

Един бивш колега пък правеше gif 25 KB, каквито другите дизайнери едвам събираха в 50-60, така че... може би просто не знаеш как да го направиш

А проблема не е толкова до място на сървър, колкото до ... ако всеки има 100 kb аватар, то в една тема ще трябва да заредя 1.5 MB само картинките... и за какво са ми анимациите, като не сме дошли да гледаме аватари а да четем постове ;)

е ако е само 10 МБ не вярвам да е проблем :yanim:

но като се замислиш има доста юсери на трафик така че не е мнооо приятно за тях предполагам ;)

• Автор

Един бивш колега пък правеше gif 25 KB, каквито другите дизайнери едвам събираха в 50-60, така че... може би просто не знаеш как да го направиш

А проблема не е толкова до място на сървър, колкото до ... ако всеки има 100 kb аватар, то в една тема ще трябва да заредя 1.5 MB само картинките... и за какво са ми анимациите, като не сме дошли да гледаме аватари а да четем постове :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Знам, знам, просто имам навика да ги правя от видео, което значи - максимум 7-8 фрейма.

Като модератор в един друг форум, мога да ти кажа, че 95% от потребителите намат аватар, други 4% са с JPG с само 1 % са с Гиф. 1/3 от този процент са с motion Gif. Това прави 50 - 100 потребители за този форум, при 100к = на.............Няма значение някакви МБ. Админ да си каже!

Намирам поста ти за ................. неготин ;)

Редактирано от LB. (преглед на промените)

Няма значение някакви МБ. Админ да си каже!

Намирам поста ти за ................. неготин :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Като потребител в много форуми... виждал съм аватари и по 400 KB... и като е качен на някой скапан сървър (т.е. е динамичен аватар) или сървъра на самия форум не издържа натоварването - не е никак приятно чакането...

И намирам предложението ти за... неготино ;) Но нека някой Админ да каже, какво значение има мнението на потребителите cool.gif

• Автор

Регнах се преди 50 мин. Забелязвам, че кадето и да пишеш, винаги се намира някой, който дава акъл и с когото да се заеда.

Това е предложение и е просто предложение, не към потребителите и това е всичко! Разбирам позицията ти и я уважавам, прави го и ти като .......не ... "може би просто не знаеш как да го направиш"

Извинявам се много,но как няма да е важно мнението на потребителите.Все пак ние сме цвета на този сайт.Без нас,тук ще има само администратори и модератори.Без да искам да нагрубя някой,но е така.

А за аватара,имам на компа един от 704 кб,кажете ми,моля ви,как да си го сложа,като флаш анимация.

• Автор

Не съм поглеждал, но SWF забранен за повечето IPB. Aко си голям мераклия, прати ми ЛС и ще видим дали не мовем да го направим на гиф.

• Администратор
Регнах се преди 50 мин. Забелязвам, че кадето и да пишеш, винаги се намира някой, който дава акъл и с когото да се заеда.

Това е предложение и е просто предложение, не към потребителите и това е всичко! Разбирам позицията ти и я уважавам, прави го и ти като .......не ... "може би просто не знаеш как да го направиш"

<{POST_SNAPBACK}>

Darklight е много повече от потребител...повярвай ми (въпреки че не му личи). Освен това е доста често много прав. А пък заяждането тук на е фашан.

Въпреки че и аватара е важен за потребителя,мисля че не е нужно да се правят толкова големи...Ако станат примерно на 100 кб страницата на форума ще чакам да се зареди половин час и все пак съм съгласна че сме тук да четем постове и да си помагаме един на друг а не на гледаме картинки.И както се казва едното за сметка на другото,кое е по-добре да ти зареди бързо страницата с малък аватар или да да чакаш половин час за сметка на големия ти аватар ??

Всеки си е прав сам за себе си!Всеки иска нещо.Забраненият плод е най сладък:beer:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.