Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на UPS

Featured Replies

та имам около 200лв, и ми писна да ми се рестартира компота и си мисля за юпс, харесал съм си този, http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=533642ИскамИскам да има и защита за лан-а, защото ми е през прозореца, а един път гръм удари покрива, аз живея на последния етаж, за щастие не уцели лана.

този бих си го взел защото ми харесва, нищо че е 40лв над бюджета, моля предложенията да са със линкве, аз съм от софия.

голямо предимство е тишината, компота е в стаята в която спя

мерих напрежението 250 Вата под пълно натоварване гта 4, архивиране, разархивиране, 3мб доунлоад 1мб ъп и уинамп и клока, даже не ги удари 250, а около 240

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

недостатъчен е за твоя комп според мне...ще държи 2-3 мин точно и това ще е.

• Автор

на мен ми трябва по-малко от 1 мин, да дам сайв и после да се изключва по болезнения начин, трябва ми повече като защита, а не да си работя, трябвада убира прекъсванията по 2-3 секунди на тока,. няма да вкючвам усилвателя в него той си има отделна защита

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

То да не мислите че тези UPS-и са направени да държат по половин час? Предназначени са за около 5 минути. Естествено ако вземеш някой 2KW ще държи повече, но какъв е смисъла?

Щом имаш 200 левчета ти препоръчвам APC или MGE.

http://www.polycomp.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHV...MTI1Mg==#n.12.1

http://www.polycomp.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHV...LTEyMTI=#n.11.1

има една марка,която е почти 100% надеждна,но за жалост и баснословно скъпа - APC .

нищо не мислим Гоше,нали си разбирач не гадай за такива неща :)

Чак пък баснословно скъпи не са. Виж линковете.

Мисля че няма да ти е приятно да те наричам "Фиксчо", така че проявявай малко такт. И не виждам на какво се базира сарказма ти. Гръмнали UPS-и сме виждали.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

за такава цел става,но тази марка ми е някакъв голям Х ....а с UPS-ите е доста опасно...едно време не 1-2 са ми се запалвали в ръцете,а повярвай ми...това стане ли ти в къщата,е все едно да запалиш половин кило термит,само дето ще гори много повече - т.е. ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО !

има една марка,която е почти 100% надеждна,но за жалост и баснословно скъпа - APC .

каквато и марка да вземеш,не очаквай нищо...най-вероятно доста бързо ще се повреди,и ако стане това в никакъв случай не се опитвай да го пускаш отново или ремонтираш по какъвто ида е начин.

То да не мислите че тези UPS-и са направени да държат по половин час? Предназначени са за около 5 минути. Естествено ако вземеш някой 2KW ще държи повече, но какъв е смисъла?

Щом имаш 200 левчета ти препоръчвам APC или MGE.

http://www.polycomp.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHV...MTI1Mg==#n.12.1

http://www.polycomp.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHV...LTEyMTI=#n.11.1

нищо не мислим Гоше,нали си разбирач не гадай за такива неща :)

• Автор

имам няколко познати, които работят с тях, но не и от този ценови клас, казват че си вършат надежно работата, подсказаха ми че може да си зема употребяван и да му купя батерия. и за такива предложения съм отворен

недостатъчен е за твоя комп според мне...ще държи 2-3 мин точно и това ще е.

Ако не е тайна как точно ги изчисли тия "2-3 мин" ohmy.gif

YDimov, избрал си т.н. Lineinteractive т.е. със стабилизация на напрежението но нещо не си личи това по данните на тоя добитък от сайта на жар. Може да избереш и нещо по-евтино, цената не е голяма гаранция гаранция, че ще устиска на пулсациите на тока - цък Компа сам ще се гаси, прави се с връзка с едно кабелче и малко софт към ЮПиЕСа? С описаната конфигурация би следвало да държи поне 20 минути или поне в началото докато са нови батериите. За втората употреба съм въздържан специално за подобно устройство.

go6o_kara, на сайта им на поликомп няма много цени бе човек, аз поне почти не видях sad.gif Може и да съм забравил да си сложа очилата де.

Знам че няма цени ;)

Просто да види модели. Иначе едно APC 405 ватово/700волт-ампера с 4 гнезда-шуко+разклонител вграден, който е сърдж протектнат е около 180 лв, ето този. С него съм и съм доволен. Недостатък е че след ден-два почва да трепти картината на TFT-то ми. До колкото знам това е обща болка по тези у-ва. Макар на работа да имам два монитора закачени на един UPS и нямат грижи. Скоро може да взема втори монитор и ще видя дали и той ще трепти.

Има гугъл, там има цени :cheers:

Ако си избере модел мога да вляза в поликопм и да видя точно цена, но не мога да кажа другаде каква ще е.

Недостатък е че след ден-два почва да трепти картината на TFT-то ми. До колкото знам това е обща болка по тези у-ва. Макар на работа да имам два монитора закачени на един UPS и нямат грижи. Скоро може да взема втори монитор и ще видя дали и той ще трепти.

Има гугъл, там има цени :cheers:

Ако си избере модел мога да вляза в поликопм и да видя точно цена, но не мога да кажа другаде каква ще е.

Е ти голяма реклама му направи - хем убав хем трепти ТФТ-то laugh.gif Служебният акаунт към официален вносител не е толкова важен, важното е ние да припечелим нещичко от тайната реклама laugh.gif А за питащия е важен конкретен модел/марка, цена, ел.параметри, гаранция и откъде да го купи. Както и споделеният опит/практика от някой от нас. Както и да е, извинявам се за спама.

Е ти голяма реклама му направи - хем убав хем трепти ТФТ-то laugh.gif Служебният акаунт към официален вносител не е толкова важен, важното е ние да припечелим нещичко от тайната реклама laugh.gif А за питащия е важен конкретен модел/марка, цена, ел.параметри, гаранция и откъде да го купи. Както и споделеният опит/практика от някой от нас. Както и да е, извинявам се за спама.

Хоп! хОп!

Параметри от извора.

Опит споделих вече :-)

Работи, реагира като спре тока, не пищи като разпран когато се случи. Има си софтуер който показва състоянието и кога по какви причини е минавал на батерия. Недостатък е че не показва колко минути може да работи на батерия при конкретното натоварване. Но при положение че е офис клас с идеята да ти даде време да си изключиш компютъра, т.е. 5 минути, дори 10-12 за по-обикновена машина.

Голям плюс е че реално получаваш разклонител. 4 гнезда през surge protection + батерия и 4 само през surge protection.

Предполагам че трептенето е заради монитора, понеже е доста "китайски". Както казах, това ще го докажа или опровергая до няколко дни.

Ти не знаеше ли е акаунта е на калдата и вземаме процент :)

През да не казвам какво ми е от кого ще си го купи и какво точно ще си купи. Да поясня: вярно че е финансова криза, ама да тръгна да си ловя клиенти във форума, по дяволите, точно за UPS за 200лв.....как ме виждаш.

А какво точно ще си купи не ми пука защото от личен опит съм видял че като предложиш на някого нещо обикновено успява да си вземе някой пълен боклук.

По официални данни:

при товар:

50 вата издържа 1 час и 5 минути

100 вата - 31 мин

200 вата - 13 мин

300 вата - 7 мин

400 вата - 4 мин

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

та имам около 200лв, и ми писна да ми се рестартира компота и си мисля за юпс, харесал съм си този, http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=533642ИскамИскам да има и защита за лан-а, защото ми е през прозореца, а един път гръм удари покрива, аз живея на последния етаж, за щастие не уцели лана.

този бих си го взел защото ми харесва, нищо че е 40лв над бюджета, моля предложенията да са със линкве, аз съм от софия.

голямо предимство е тишината, компота е в стаята в която спя

мерих напрежението 250 Вата под пълно натоварване гта 4, архивиране, разархивиране, 3мб доунлоад 1мб ъп и уинамп и клока, даже не ги удари 250, а около 240

Модела, който си избрал е добър, дори може да се каже, че си избрал точно това, което ти трябва!

Е, няма защита на LAN, но това изключително малко ups-и го имат като екстра.

Модела, който си избрал е добър, дори може да се каже, че си избрал точно това, което ти трябва!

Е, няма защита на LAN, но това изключително малко ups-и го имат като екстра.

<спам>

Мислех повече да не спамя в темата ама на, не се издържа пусто laugh.gif . Всички нови модели с цена около и над 200 лева имат подобни защити. Е, почти всички. Може да избере по-правилният модел ако прецени, аз поне бих взел този - цък ако се придържаме към търговеца и марката.

go6o_kara, не знаех за акаунта. Просто се опитах да се пошегувам, нищо лично, ама нали ни критикуват, че пускаме линкове към определени фирми срещу процент... Та затова драснах ония редове. Моля да бъда извинен ако съм те подразнил/засегнал по някакъв начин, съвсем не съм искал това. А и просто вчера беше 1 април :)

</спам>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.