Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на дъно за 775

Featured Replies

Здравейте!

Колебая се м/у две дъна, но всякакви други предложения са добре дошли.

GB EP43-S3L

GB EP31-DS3L

Процесора ще е E5200, но след време може да е и E8400, например...

Рам - CORSAIR D2 4G Kit, 800MHz,TWIN2X4096-6400C5, XMS2

Видео - Sapphire Radeon X1950 Pro, 512 mb. След време ще е GB R485MC-1GH /HD4850 1GB

монитор - 22" fullHD

OS - WindowsXP Pro SP3

Ще се ползва за мултимедия, игри, Photoshop и т.н., общо взето за всичко. Ще се пазарува от Ресет и Мост и моля предложенията да са оттам. Разполагам с качественно захранване, кутия, DVD, тунер, охлаждане за процесора.

Освен за дъно, имам известни колебания и за RAM-а. И най-важното - компютъра НЯМА ДА СЕ КЛОКВА и не ми трябва RAID, SLI, CrossFire и т.н.

Цена няма смисъл да казвам. Важното за мен е да се изгради стабилна система, с качественни компоненти, която освен че ще я ъпгрейдна след месец-два, няма да търпи други промени, като при равни други условия, дъното с по-ниската цена е с предимство, особено като се вземе предвид, че няма да се клоква, ама никога... Дано съм бил достатъчно ясен, какво точно искам. Ще помоля за аргументирани мнения, например защо, ако едното дъно е с 20-30 лв. по-скъпо в моя случай ще е по-добро и т.н.

Здравей djagi,

Разбирам, че държаш на тишината. Малко опит от мен. От доста годинки поддържам машинки на графични дизайнери и ще ти споделя, че след 1-2 дена работа на дефоулт параметри с примерно точно този Е5200 ме викат и казват, бати, искам малко да ми го забързаш. Не ме разбирай погрешно, казвам това с най-добро чувство и желание да бъда полезен. Чипсета ще е поне П43, той си има опция в БИОС за 20% ауто клок (както и на паметта с до 10%). Който не е никакъв проблем за подобен охладител като споменатия, да не кажа, че и за бокса не е. И няма по никакъв начин да повлияе на шума и стабилността на системата. Със стандартен бокс аз ги оставям минимум на 3.3 тия от 5ххх серията с включена функция/и за енергийна ефективност. Паметта я избери на 1066. Твърдият ти диск нека да е т.н. черна серия на WD или 12 на Сийгейт. Има значение този избор. Успех в избора и приятна вечер :help:

• Автор
...

Благодаря! Точно такова аргументирано мнение очаквах!

Правилно си ме разбрал, държа на тишината и на стабилна с-ма. Щом казваш, че P43 с аутоклока няма да има проблем, така да е, явно дъното ще е първото. В момента е следното:

D2 4G Kit, 1066MHz,TWIN2X4096-8500C5, XMS2

GB EP43-S3L

Има ли по-добро дъно, което да оправдае по-високата си цена спрямо горното. Клока, ако го има, ще е въпросния аутоклок. Нищо екстремно и няма да се гонят рекорди.

п.п. Забравих да кажа, че хард също си имам. И то точно WD 640 + един 300гб.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Има ли по-добро дъно, което да оправдае по-високата си цена спрямо горното. Клока, ако го има, ще е въпросния аутоклок. Нищо екстремно и няма да се гонят рекорди.

п.п. Забравих да кажа, че хард също си имам. И то точно WD 640 + един 300гб.

Извини ме за забавянето, но имах доста ангажименти и чак сега разпускам и пооглеждам темите. ЕП43 е от най-евтините и същевременно напълно достатъчни за работата дъна. Разликата между това 43 и по-скъпите модели, както и спрямо П45 и останалите е в добавянето на радиаторчета на стабилизаторите на напрежение и на чипсета, допълнителни стабилизатори за отделните захранващи линии на процесора, които са придобили гражданственост у нас като наименования от вида на "8 фазно захранване", слотове за разните слай и крос изпълнения за второ видео, за 1394 пряк конектор и подобни, бих казал глезотийки за някои от тях, които в случая не са ни необходими. Разлика в производителността по дефоулт параметри няма. Просто са понаточени и конструктивно пригодени за по-здрав клок. Пускането на опциите за автоматичен клок на тези дъна вършат отлична работа, все пак са изчислени и конструирани от по-големи батета от нас в областа на клока при гарантирана стабилност и комфорт на работа laugh.gif Успех с новата машинка :cheers:

• Автор

Още вчера взех чарколяците cool.gif Съобразих се с твойте съвети и ето какво се получи:

дъно - GB EP43-S3L

процесор - C2DUO E5200 /2.5G/800/2M TRAY

рам - CORSAIR D2 4G Kit, 1066MHz,TWIN2X4096-8500C5, XMS2

добавих ги към малко по-старата AMD машина:

кутия - Lian Li Case PC 7 SE-S II

захранване - Chieftec 550WATT-24PIN

охлаждане за процесора - Thermaltake CPU Sonic Tower

хард - 640GB HDD (16MB Cache. 7200 rpm. Sata. WD6400AAKS)

видео - Sapphire Radeon X1950 Pro, 512 mb. с fanless охлаждане на ZALMAN

DVD - ASUS 1814

тунер - ASUS

Мисля, че се получи един сравнително добър интелски компютър и още един не лош AMD компютър, но втория с лошо захранване и по-стари части. Целия ъпгрейд ми струваше малко по-малко от 340 лв., като планирам да сменя видеото с GB R485MC-1GH /HD4850 1GB

• Автор
Честито за хубавата машинка. Ама тия в мост нещо спекулират с цените на картите - http://www.stealtech.org/?_cid=2&spid=11551 ето я тук на доста по-добра цена.

От същите си взех Radeon X1950 Pro и пак при тях беше най-евтина...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.