Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Консултация за Microsoft Office Excel

Featured Replies

Здравейте пак!

Нещо не ми върви напоследък :) Наистина понякога ми идва да го метна някъде :angry22:

Сега пък Excel ми прави сечено. Въпреки правилно направените настройки /прилагам снимка/ като пиша дата в таблица я пиша като дата, месец, година, а то ми ги изписва като месец, дата, година.

А в точно тази справка пиша на всеки ред 4 различни дати.

Помагайте!

post-178627-1239258650_thumb.jpg

Здравейте пак!

Нещо не ми върви напоследък :) Наистина понякога ми идва да го метна някъде :angry22:

Сега пък Excel ми прави сечено. Въпреки правилно направените настройки /прилагам снимка/ като пиша дата в таблица я пиша като дата, месец, година, а то ми ги изписва като месец, дата, година.

А в точно тази справка пиша на всеки ред 4 различни дати.

Помагайте!

17.03.2009 не ми прилича на месец, дата, година.

• Автор
17.03.2009 не ми прилича на месец, дата, година.

Аз не уточних.

Това съм го вкарала, като всяка цифра, включително и точката и буквичката "г" съм ги написала поотделно.

Имах предвид друго - до сега като работех в колоната за датата пишех само първата цифра от датата /без нула/, наклонена черта и първата цифра от месеца след което натисках Ентер. Излизаше ми пълна дата, месец, година. А сега по този начин излиза обратното, както го описах горе.

Сега се затруднявам да работя, защото се бавя, пишейки всички цифри.

Редактирано от mima_ruse_71 (преглед на промените)

Аз не уточних.

Това съм го вкарала, като всяка цифра, включително и точката и буквичката "г" съм ги написала поотделно.

Имах предвид друго - до сега като работех в колоната за датата пишех само първата цифра от датата /без нула/, наклонена черта и първата цифра от месеца след което натисках Ентер. Излизаше ми пълна дата, месец, година. А сега по този начин излиза обратното, както го описах горе.

Сега се затруднявам да работя, защото се бавя, пишейки всички цифри.

Защо не си иазбрала колоните с датите, а някаква колона D, в която не се вижда какви данни има ?

Форматирай по този начин тези колони, в които ще пишеш дати. И щом формата е с точки защо пишеш наклонени ? Ако искаш с наклонени, избери съответния формат.

• Автор
Защо не си иазбрала колоните с датите, а някаква колона D, в която не се вижда какви данни има ?

Форматирай по този начин тези колони, в които ще пишеш дати. И щом формата е с точки защо пишеш наклонени ? Ако искаш с наклонени, избери съответния формат.

Всички колони, където пиша дати са форматирани по този начин.

До сега пишех с наклонени при такова форматиране и дата ми излизаше без проблем. Бих го променила, но никъде не виждам вариант с "/".

Възможно ли е да е от настройката на дата на компютъра. Тя ми се показва като година, месец, дата. За съжаление не знам от къде бих могла да го променя.

post-178627-1239265744_thumb.jpg

post-178627-1239266270_thumb.jpg

Редактирано от mima_ruse_71 (преглед на промените)

Всички колони, където пиша дати са форматирани по този начин.

До сега пишех с наклонени при такова форматиране и дата ми излизаше без проблем. Бих го променила, но никъде не виждам вариант с "/".

Възможно ли е да е от настройката на дата на компютъра. Тя ми се показва като година, месец, дата. За съжаление не знам от къде бих могла да го променя.

Можеш или да създадеш потребителски (Custom) формат, или през Control panel - Regional and language options - Customize - Date - да зададеш Date separator да е /.

• Автор
Можеш или да създадеш потребителски (Custom) формат, или през Control panel - Regional and language options - Customize - Date - да зададеш Date separator да е /.

Благодаря! :wors:

Оправи се. От там си оправих и формата на датата.

;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.