Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Искам да отправя въпрос към използващите GPS навигация.Трябва да си купя GPS защото искам да се върна от Англия с автомобил и понеже не съм пътувал с кола от Англия за България и не зная пътя. Искам да ми помогнете в избора на GPS ---каква карта да има , марка , общо взето какво да гледам като си купувам такова нещо,защто не съм ползвал такова нещо досега.Също прочетох някаде че тази услуга май се заплаща или като си имаш карта (SD,MMC) нещата са безплатни :) .Затова ще се радвам да чуя всякакви мнения защото ще са ми в плюс.

Здравей, в нета има изписано доста по темата. Общо взето продуктите на Garmin са лидери в областа. Освен устройство ти трябва и карта на европа. Ползването на GPS е безплатно. Купуват се само машинката и картата. Вземи си и обикновенна (хартиена) карта за всеки случай ;)

Ако имаш симбиан телефон и не пътуваш сам, можеш да си качиш GPS карта на телефона. Има много теми из нета за Garmin карти за тел.

• Автор

Ами ползвам нокиа е65. Но си мислех да си взема направо GPS. Сега видях че препоръчвате GARMIN ами някакъв модел да ми кажете ;) .Нали все пак да не е много скъп.

Виж сега, мобилния телефон е по-удобен, ако си в града и трябва да стигнеш до някоя улица. За движение с автомобил си вземи GPS навигация, както си решил. Моят съвет е да търсиш такава с дисплей 4,3", защото се вижда добре и не ти отвлича вниманието от пътя. Не го подценявай това нещо, особено при дълъг път като твоя. Да, GARMIN са лидерите за тези неща, но съответно са и по-скъпи. Няма да коментирам качество, възможности, подробни карти и т.н. Това са критерий, които всеки оценява според изискванията и възможностите си. Аз лично в колата си ползвам едно "китайче" със софутер iGO 8, имам доста добра карта на България, както и актуални карти на Европа, но тях не съм ги ползвал. Апарата си работи перфектно, и ми дава всичко, от което имам нужда на пътя. Още повече, че го купих за 200лв.

• Автор

Сега разгледах какво се предлага в ebay.co.uk и има различни марки и цени има по 50-60паунда които не са маркови но има и том том one за 70паунда.Сега предполагам че тези GPS навигации ще имат качен маршрута от Англия до България.Но мисля че няма да има на българия карта и дали ще мога после да си кача карта на България като си пристигна вече в България.Извинявам се за може би тъпичките въпроси :P но все пак не разбирам изобщо и затова и питам в форума.Благодаря ви за отговорите много сте бързи.А ето и някой линк в ebay ------>какво ще кажете за това http://cgi.ebay.co.uk/TOMTOM-ONE-V3-SAT-NA...%3A1|240%3A1307 и това http://cgi.ebay.co.uk/2GB-4-3-GPS-USA-CA-U...%3A1|240%3A1308

Моят GPS е подобен на този от втория линк. Разбира се, че ще можеш да си качиш допълнително карти в него, дори и преди да се върнеш в България. Можеш още да си го направиш да ти говори на какъвто език искаш, да те предупреждава за камери, контролиращи скоростта, да си въвеждаш любими крайни точки и още много други неща. Преди да купиш нещо виж какво се включва в комплекта. Видях, че с този втория могат да ти доставят и карта на Източна Европа, но разбери кои държави включва тя. Първия използва софтуера за навигация Tom Tom, втория - iGO 8. Това има значение за картите, които ще търсиш в последствие. А, и да ти обърна внимание отново - първия апарат е 3,5", а втория - 4,3". Пак ти казвам - има разлика. Успех в избора!

• Автор

Ами искам главно да се върна от Англия и после ще го ползвам само в България.И тогава може да се спра на втория.За мен не е от значение инчовете на дисплея мисля че на 3.5 инча ще е добре.

Редактирано от georgixristov (преглед на промените)

Здравей! Ако се придържаш към главните пътища и имаш добра хартиена карта на Европа, няма да ти потрябва ДжиПиЕс навигация. Ако смяташ да я продваш в БГ - намери някой Гармин на добра цена, защото в БГ са по-популярни от Том-Том, които в Англия са по-разпространени, и като се прибереш в БГ го продай на цена, на която си го купил и поне няма да си назад с парите. Друг вариянт е да си направиш маршрут през ГООГЛЕ-то, да си го разпечаташ и да си го следваш - не ти трябва карти и др. работи. Ако се загубиш във Франция например, спираш някоя добра французойка, показваш и листчето, касаещо маршрута ти във Франция и тя ще те напъти :)... Поздрави и лек път, А3

Редактирано от mixoff (преглед на промените)

• Автор

Абе и на мен ми мина през ум че с Google maps мога да напряавя така добра идея е .

Ако имаш лаптоп под ръка, ми пишеш лично, давам ти Route 66 2003 и би трябвало да се оправиш.

Ако нямаш - Гугъл е вариант с разпечатката.

Друг вариант: Garmin Nuvi 200w или 250w. Обърни внимание на W-то. Както ти казаха по-горе 4,3" си е по-добре. Карти каквито си искаш можеш да му сложиш.

Ето и нещо полезно.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Искам да отправя въпрос към използващите GPS навигация.Трябва да си купя GPS защото искам да се върна от Англия с автомобил и понеже не съм пътувал с кола от Англия за България и не зная пътя. Искам да ми помогнете в избора на GPS ---каква карта да има , марка , общо взето какво да гледам като си купувам такова нещо,защто не съм ползвал такова нещо досега.Също прочетох някаде че тази услуга май се заплаща или като си имаш карта (SD,MMC) нещата са безплатни ;) .Затова ще се радвам да чуя всякакви мнения защото ще са ми в плюс.

Един съвет - Остави си GSM-ма намира и си купи отделен GPS навигатор,но да е с,, iGO v8 '' Гармина никак не струва -ако го слушахме ,трябваше да скочим в дерето на път за Смолян !!! Последната карта ,която имам е от април тази година -перфектна е -в зависимост как я настроиш и как караш дава отклонение от огромните - 50 сантиметра (това сме го засичали ) . При същия тест Гармина даде отклонение -248 метра (показателно нали ) Колкото до картите ,когато го купуваш питай дали има инсталирана карта на Европа (ако е така проблема ти е решен глобално ) ,ако ли не да ти я инсталират -по пълна от нея не съм виждал !!! Успех и приятно пътуване !!!!

Редактирано от ferro (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

В никакъв случай гармин,томтом или някоя извзестна марка(заключени са и трудно се отключват)вземи си китайче с БТ за разговори и иго8 няма да съжаляваш

Ползвал съм навигация и на телефон и на отделно устойство. За дълъг път телефона го забрави. Общо взето за Европа почти няма значение коя марка ще ползваш, всичките са добри. В нета по мои впечатления се намират най-лесно карти на Гармин и на IGo, така че съвета мие да се насочиш към тях. ferro кое дава отклонение 50см картата или самия GPS ? Ако е второто от сега ти казвам, че е абсурдно да даде толкова малка грешка, а и ми е интересно как ще измериш че е точно толкова :laughing5:

Редактирано от redplane (преглед на промените)

Има още един вариант с Google maps, който използвам, вместо да печатам: Сваляш като картинки по-важните местата или такива, на които може да се объркаш и си ги качваш в телефона. Да не говорим, че за еднократно пътуване лаптоп (ако го имаш, де) с някакъв мобилен нет върши идеална работа - пак за Google maps.

• 1 година по-късно...

Какъв GPS да си купя? Някой моге ли да обясни каква е разликата между 1.GARMIN NUVI 250W + BG MAP 2.Sony NV-U82 3.Nokia 330 GPS. На мен лично ми харесва SONY, но във форумите се говори основно за GARMIN. :wors:

• 10 месеца по-късно...

Ако си дръпна някой Garmin GPS от замунда, ще мога ли да го ползвам без GPS приемник?

Ако си дръпна някой Garmin GPS от замунда, ще мога ли да го ползвам без GPS приемник?

GPS приемника е хардуерно устройство, което приема сигнали от спътнии. Как мислите да го замените със софтуер?
  • 4 месеца по-късно...

Един въпрос и от мен - дадоха ми да кача карта на една китайска навигация - софтуера е IGO 8 /8.3.4/, качих последната карта на България, работи си добре, но ми е чудно, това нещо показва ли номера на улици? Има опция за среда на улица, но не и номера. Който има последна версия на софтуера може ли да сподели дали работи с номера на улици?

Един въпрос и от мен - дадоха ми да кача карта на една китайска навигация - софтуера е IGO 8 /8.3.4/, качих последната карта на България, работи си добре, но ми е чудно, това нещо показва ли номера на улици? Има опция за среда на улица, но не и номера. Който има последна версия на софтуера може ли да сподели дали работи с номера на улици?

при мен с картите на ТелеАтлас и iGO 8.3 си работи и мога да търся и номера на улицата

при мен с картите на ТелеАтлас и iGO 8.3 си работи и мога да търся и номера на улицата

Видях по долу в темите, че сте дали линк към сайта, където има програмка за ъпдейт на софтуера, довечера ще го сваля и ще видя дали ще изскочи нещо в повече за самия софтуер, може картите , които съм свалил да са без номера. Май нищо не разбирам от навигации

Редакция: След уточнението на capnemo, че има различни видове карти има и номера на улици. Благодаря много!

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Доволен ли си от тази версия която я ползваш при мен не ми изкарва в по малките населени места номера на улици тва е проблема а искам да показва всичко и за това искам да сложа друга карта надявам се да ми обесниш как да го направя Благодаря Предварително

Доволен ли си от тази версия която я ползваш при мен не ми изкарва в по малките населени места номера на улици тва е проблема а искам да показва всичко и за това искам да сложа друга карта надявам се да ми обесниш как да го направя Благодаря Предварително

България не е в центъра на вниманието на компаниите , които правят карти. И е нормално даже да няма отбелязани някои населени места. Покритието е около 80-90%

Здрасти пак съм аз искам да попитам намерих начин да кача карта на бг на гпса мио ц510 с програма айго но когато сложих картата в папката на контент не тръгна и незнам как да я наглася така че да тръгне тази карта която сложих а не тази която има вътре моля за помощ

Здрасти пак съм аз искам да попитам намерих начин да кача карта на бг на гпса мио ц510 с програма айго но когато сложих картата в папката на контент не тръгна и незнам как да я наглася така че да тръгне тази карта която сложих а не тази която има вътре моля за помощ

content/maps

а не content

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.