Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване от Windows Vista към Windows Xp

Featured Replies

Здревейте!

Интересува ме следното.

Имам лаптоп който е купен с windows vista,но не съм доволна...прави ми проблеми..забива и т.нат

и и скам да мина към XP.

Има ли нещо по спецефично при такава преинсталация или си е стндартно преинсталиране.

Благодаря!

Зависи най-вече какъв е харда. Ако е SATA, най-вероятно XP няма да го намери при инсталацията. Варианти за решение:

1. Забрана от биоса на SATA, AHCI, RAID или както там е нарекъл производителят съответната опция.

2. Вграждане на драйвери в инсталацията на XP, примерно с nLite или по този начин.

3. Има готови XP инсталации с вградени SATA драйвери, тип самоделки. Търси из торентите.

Намери и изтегли всички видове драйвери и помощни програми предварително.

Кажи кой е модела на лаптопа за да дадем малко по-конкретна информация.

Иначе се действа според стъпките, които е дал dixi.

:)

Редактирано от Efix (преглед на промените)

• Автор
Кажи кой е модела на лаптопа за да дадем малко по-конкретна информация.

Иначе се действа според стъпките, които е дал dixi.

HP compaq 6820s проверих в сайта на hp дали има драйвъри на този модел за xp и има

другия е HP dv5-1101en и за него има необходимите драйвъри в сaйта

харда е sata

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

iovi

преди да ти изтрият линковете: по-добре второто (integrated march)

от такива като първия бягай далече

HP compaq 6820s проверих в сайта на hp дали има драйвъри на този модел за xp и има

другия е HP dv5-1101en и за него има необходимите драйвъри в сaйта

харда е sata

Малко спам от мен. Ето един линк за една щастлива съпуга с ХП на същия лаптоп, историята е публикувана от личния и съпруг, доста добре е описан процеса и би трябвало да не затрудни - цък laugh.gif

• Автор
преди да ти изтрият линковете: по-добре второто (integrated march)

от такива като първия бягай далече

Благодаря ти ои аз така прецених но все пак да питам :speak:

т.е в случая няма да се налага това:

1. Забрана от биоса на SATA, AHCI, RAID или както там е нарекъл производителят съответната опция.

2. Вграждане на драйвери в инсталацията на XP, примерно с nLite или по този начин.

ама си правя стандартната преинсталация

Редактирано от Andoniya (преглед на промените)

• Автор

благодаря на всички за помоща...като го направя ще пиша да кажа какво е станало :speak:

Както си е архивът, не го разархивираш, а отваряш примерно Неро 6, после даваш Копиране - Запишете изображение на диск, посочваш архива от отворилия се файлов браузър, после задаваш най-ниската скорост и чакаш, докато го опече. ;)

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

• Автор
Както си е архивът, не го разархивираш, а отваряш примерно Неро 6, после даваш Копиране - Запишете изображение на диск, посочваш архива от отворилия се файлов браузър, после задаваш най-ниската скорост и чакаш, докато го опече. ;)

ами аз от един форум четох как да си направя boot cd,,само че там не беше описано дали трябва да се разархивирва ..аз пък взек че разирхивирах....хах..както и да е

пак оплесках нещата де :lol6:

още в самото начало на преинстлацията ми излиза тази грешка http://media.snimka.bg/2710/011674507-big.jpg :shake_puter:

поразтърсих се из нета и открих,че доста хора имат същия проблем и си го решават като сменят ACHI в IDE режим.

Работата е там че незам каде да го тарся това проклето АЧИ

Влизам си в биос ..навсякъде гледам ами няма и няма

и сега ко ще правя... :eek:

голямо съм зленце значи :huh:

ХЕЛП МИИИИИИИИ :help wanted3:

ами аз от един форум четох как да си направя boot cd,,само че там не беше описано дали трябва да се разархивирва ..аз пък взек че разирхивирах....хах..както и да е

пак оплесках нещата де :lol6:

още в самото начало на преинстлацията ми излиза тази грешка http://media.snimka.bg/2710/011674507-big.jpg :P

поразтърсих се из нета и открих,че доста хора имат същия проблем и си го решават като сменят ACHI в IDE режим.

Работата е там че незам каде да го тарся това проклето АЧИ

Влизам си в биос ..навсякъде гледам ами няма и няма

и сега ко ще правя... :eek:

голямо съм зленце значи :huh:

ХЕЛП МИИИИИИИИ :)

Грешката идва от това, че XP-то не може да си намери харда заради споменатото АЧИ режимче. Като влезеш в BIOS-а потърси някъде да може да се смени на Compatible - SATA/IDE Mode. Направи няколко снимки на BIOS-а, ако не можеш да продължиш.

ХЕЛП МИИИИИИИИ :huh:

Явно си тежък случай biggrin.gif Погледни страница 78, по-ясно от това няма да намериш - цък

Edit: Сбърках номера на страницата, Ето и картинка от менюто, ония са направили пдф-а на раздели, мм@@@м, както и да е - http://picasaweb.google.bg/lh/photo/CjA3LX...feat=directlink ;)

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

значи на Compaq-та ги иман тези настроки на САТА....но на другия лаптоп pavilion dv5-1101en ги няма

това ми излиза като вляза в system configuration

language [english]

button sound [enabled]

virtualization technology [disabled]

card reader/1394 power saving [enabled]

fan always on [enabled]

boot option

;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.