Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с FTP

Featured Replies

Инсталирал съм в къщи фтп сървар пренасочил съм порт 21 през рутера и доставчика, но немога от работата ми да влезна в фтп-то. Пробвал съм от 3 други офиса и влезнах, а от този който ми трябва неможе :) какъв може да е проблема трябва ли и в офиса нещо да преносачвам за да си влезна в сървара?

• Автор

Аз несъм специалист в тази област даже напротив :)

и може би затова нищо не разбрах (първите 2 неща в рутера зад който е фтп-то са направени, а третия ред нищо не ми говори поне не така написан), ако някои може да ми каже по подробно каква може да е причината от едно място да успявам да влезна в фтп-то а отдруго да немога?

И най вече ме интерисува при доставчика на офиса от който искам да влезна трябва ли нещо да се пренасочва и там?

Сега май разбрах, имаш странен начин на израз.

Ами вероятно в офиса ти администратора на спи и е забранил FTP достъп от офиса към света.

Всъщност са възможни и други ограничения по трасето, от вашия ISP например.

Опитай през външно прокси, ако ти е жизненоважно.

ftp е доста шибан протокол за работа под/зад NAT

1. има два режима на работа - пасивен и активен

2. за да работи зад NAT клиент, трябва да работи с пасивен режим.

3. ftp работи с 2 порта (20, 21) а не само 21

21 - контрол на връзката, съобщения, пароли

20 - дата в активен режим

при пасивен режим сървъра изпраща на клиента случаен порт, на който клиента да се закачи за да започнат обмен на данни, порта се генерира от сървъра и е от pool, примерно 41000-42000.

ако си разбрал всичко от поста, можем да преминем към следващата стъпка, която е настройка на рутера ти за да позволи пасивна връзка, ако не - отваряй wikipedia и чети здраво!

• Автор

Ами поне мисля, че те разбирам.

Аз мисля, че в домашния ми рутер всичко е ОК, защото от много места зъм влизал и съм качвал и трил работи на сървъра.

Фирмата в която бачкам има няколко офиса от 2 офиса влизам и тегля, а точно от този от който искам нямам връзка.

Интересното е, че днес пуснах ping кум домашното ми ip и нямаше отговор а в същото време с жена ми си говорим по скаипа тоест и двамата имаме интернет ? Номога да разбера ?

Админа е сложил политики.

А скайпа....той върви и по водопровода. Можеш да нямаш дори на твоя комп интернет, ще мине през скайпа на съседния комп, в това бъди сигурен.

Админа е сложил политики.

А скайпа....той върви и по водопровода. Можеш да нямаш дори на твоя комп интернет, ще мине през скайпа на съседния комп, в това бъди сигурен.

малко прекали..

Факт, независимо дали ти се вярва или не.

Опитай.

Факт, независимо дали ти се вярва или не.

Опитай.

абе четох ти другата тема за скайп, в която спорите с BG's и там малко се оливаш, но за това си прав, защото съм го виждал с очите си.

много бързо може да редиректнеш отвън да се влиза не на порт 21 а на порт 20001

ако не са ти забранени конекциите тип входящи ще стане

пък ако толкова искаш да се вържеш има teamviewer

• Автор

Ще пробвам със смяната на порта ама тогава ще мога да влизам само с фтп клиент нали?

Директно от експлорера няма да мога да се логна, което не ми харесва.

Този teamviewer несъм го ползвал да сега.

абе четох ти другата тема за скайп, в която спорите с BG's и там малко се оливаш, но за това си прав, защото съм го виждал с очите си.

Малко се Уливам, защото защитавам потребители като вас. Ама въпреки че се Улях, се оказах и прав.

Но се поправих, вече няма да го правя.

Като е лейм, остави го да си свети.

Нищо лично.

Ще пробвам със смяната на порта ама тогава ще мога да влизам само с фтп клиент нали?

Директно от експлорера няма да мога да се логна, което не ми харесва.

Този teamviewer несъм го ползвал да сега.

можеш разбира се ftp://[email protected]:2001

offtopic: skype няма как да детектне, че съседа ти има интернет и може да мине през него.

1. трябва да сканира цялата мрежа за отворени портове

2. трябва да пробва през всеки един от хостовете, през всеки един от портовете му

3. всичко до тук би го маркирало като инфектиран с вирус

4. дори да направи горните стъпки: трябва машината през която минава:

4.1 да рутира пакети.

4.2 да NAT-ва пакети.

5. звучи безумно -> розов слон!

Уважавам собственото ти мнение, но се запознай с материята.

Да, стъпките са точно 1 и 2. За експеримент си пусни един tcpdump а порта може би ще се сетя кой беше, 1990 или нещо такова (това им е фирмено ноухау, ревностно пазено - алгоритъма на връзката). Да, всеки един комп със скайп може да играе ролята на relay node, пак те моля, запознай се с материята. Скайп си ползва съвсем спокойно порт 80 и 443 - защо мислиш ?

И накрая, аз и колеги, както и потребители (виж предишните постове само тук) са го установявали на гърба си.

Нали си чувал често фразата "Нямам интернет (поради някакъв локален проблем) но Скайпа ми е на линия - това нормално ли е".

Ако искаш, ще си направя труда да ти кажа точно кой порт се опитва първо да достъпи. Казвам първи, защото след това процедурата става сложна - смяна на протколи, смяна на портове и т.н.

ПП:Говорим в случая, когато в една ЛАН има работещ Скайп. Един компютър от лан-а да има интернет без файъруоли (например само една на корпортивно/телко ниво) вероятността да се върже скайпа е доста голяма :)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.