Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик инверторен спира ли ?

Featured Replies

Става въпрос за Инверторен National CS G25R .Отскоро ползвам този модел климатик ,сега времето не е много студено ,но все пак го включвам да ме топли. Климатика, като стане топло в стаята например съм го направил на 22 градуса и като стане в стаята 22 * и климатика пак си духа ,но вече не топло, а леко хладен въздух.Вътрешното тяло и външното не спират никога. Един приятел ми каза, че имал Панасоник и Шарп инверторни и те и като стоплели стаите и спирали. Аз знам ,че инверторите не спират .Моля обяснете ми по-подробно, какво става като достигне температурата инвертора.Да не би да има специален режим при който при стопляне на стаята да спира вътрешното тяло.

Става въпрос за Инверторен National CS G25R .Отскоро ползвам този модел климатик ,сега времето не е много студено ,но все пак го включвам да ме топли. Климатика, като стане топло в стаята например съм го направил на 22 градуса и като стане в стаята 22 * и климатика пак си духа ,но вече не топло, а леко хладен въздух.Вътрешното тяло и външното не спират никога.

Един приятел ми каза, че имал Панасоник и Шарп инверторни и те и като стоплели стаите и спирали. Аз знам ,че инверторите не спират .Моля обяснете ми по-подробно, какво става като достигне температурата инвертора.Да не би да има специален режим при който при стопляне на стаята да спира вътрешното тяло.

Климатика трябва да изключи

Моят е Панасоник - Мерцедеса на климатиците, точно така е както си го написал спира разбира се и си тръгва като му стане времето. Това е всъщност главната разлика между инверторен климатик и обикновен - плавно спиране и плавно стартиране от което и идва икономията на енергия. Трябвало е Панасоник да вземеш човече, амавече късно!

Моят е Панасоник - Мерцедеса на климатиците, точно така е както си го написал спира разбира се и си тръгва като му стане времето. Това е всъщност главната разлика между инверторен климатик и обикновен - плавно спиране и плавно стартиране от което и идва икономията на енергия. Трябвало е Панасоник да вземеш човече, амавече късно!

Аз нещо не схванах написаното. Въпросът е за инвенторен, който "спира" но перките му се въртят. "Като му дойде" времето. А ония, просташките като Дайкин, Митсубиши и тъпите конвенционални какво правят - бичат докато им се стопят лагерите и не си следят заданието ли Публикувано изображение

Посоченият модел е доста старичък и има инфо само на японски, който не ми е много ясен. Но от опит зная, че някои модели не изключват веднага вентилатора във вътрешното тяло. Дано не става дума за някаква повреда в електрониката. Пробвай да смениш режима му - на ауто, на ръчен с намалена скорост на перката и виж как е, дали ще има разлика в работата ? Защото през зимата няма да е много приятно ако прави така.

Едит: Сетих се, че може да има и режим на вкарване на чист въздух или нещо подобно, смени му режимите за да се разбера какво прави всъщност ?

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Аз съм с 2 панасоника 12-ки инверторни. Изклюват при отопление "когато им дойде времето", но вентилатора на вътрешното тяло продължава да си поддържа едни минимални обороти и никога не спира, а при охлаждане спира само външното тяло.

Инверторния климатик НЕ СПИРА, точно това го прави по-икономичен.При достигане на зададената тепература просто намаля и ти се струва ча духа леко хладен въздух.

Обикновенните сплит-система спират.Примерно си го задал на 22градуса като ги достигне спира и като падне температурата с 2-3 градуса пак се включва, и така хаби много повече ток.

цитат: Инверторните сплит-системи автоматично регулират мощността си ( обикновенните сплит-системи работят в режим включване и изключване ). При което , точно се поддържа зададената температура, при по-ниски нива на шум и икономия на електроенергия от 25% до 72% ( спрямо обикновенния кондиционер ).

Цялата статия може да прочетеш ТУК.

Инверторния климатик НЕ СПИРА,

Ами не е вярно ! Я да направим ние един проЗ анализ : Значи , минималните обороти при инвертора са при около 33 hz да кажем , което например нека кажем , че отговаря на 500W мощност за една 12-ка , която минимално се отдава .... па даже и 100 вата да е , какво става , ако топлините загуби в помещението станат по малко от това ? Или да кажем някой идиот си пусне и печка да кажем .... какво ? Климатика ще върти вечно ли ? Или ще продължава да "налива " топлина даже и след като температурата стане 28 градуса при зададени 23 ? Я си помислете малко дееее Публикувано изображение

А иначе в доста модели вътрешния вентилатор продължава да върти леко въздуха - така "усеща" кога температурата е паднала и е време да се включи иначе в едно дълго помещение че "бичиш клинци " в другия край , а климата ще си дреме с кафенце и цигара в ръка .. Публикувано изображение

• 2 години по-късно...

И аз ползвам инверторен климатик и когато достигне нагласените градуси си спира само външното тяли а вътрешното тяло продължада да си духа но намяля доста темпото. Затове е инверторен според мене с това минимално духане на вътрешното тяло според мене си регулира температурата и ако се наложи да толпо тогава пак се пуска външното тяло.

Инверторният климатик на спира да работи в пълният смисъл т.е външното тяло спира и не подава топлина към вътрешното но вътрешното намалява значително оборотите на вентилатора и по този начин следи температурата в помещението.Всички сме учили физика и знаем,как се движат топлият и студеният въздух.Чрез постоянната работа на вентолатора във вътрешното тяло се следи температурата в помещението и по този начин на работа се получава и икономията на ток.Т.е работи по-малко и поддържа постоянна температура вътре цикълът вкл./изкл. не е примерно 60/40% а 40/60 .

Редактирано от ekosse (преглед на промените)

Малко късно, но който ти е казал, че е мерцедеса на климатиците, меко казано те е "плъзнал"...

Инверторният климатик на спира да работи в пълният смисъл т.е външното тяло спира и не подава топлина към вътрешното но вътрешното намалява значително оборотите на вентилатора и по този начин следи температурата в помещението.Всички сме учили физика и знаем,как се движат топлият и студеният въздух.Чрез постоянната работа на вентолатора във вътрешното тяло се следи температурата в помещението и по този начин на работа се получава и икономията на ток.Т.е работи по-малко и поддържа постоянна температура вътре цикълът вкл./изкл. не е примерно 60/40% а 40/60 .

Мога да каже, че колегата е описало както трябва...

И аз имам едно въпросче относно спирането на климатика. Примерно съм задал да изключи след два часа.Като наближи това време, той прави ли подготовка за това изключва.Примерно: размразява външното тяло, или постепенно намалява температурата.. и др.Някой имали такива наблюдения? Става въпрос за Тошиба 12 инвентор.

Редактирано от krali (преглед на промените)

До колкото виждам всеки е дал някакво мнение без да знае за какво точно става дума. Климатиците от инверторен тип са с постоянно токов копресор което позволява управление на компресора, от което се променя консумирана/отдаваната енергия. Това се случва когато климатика доближи зададените градуси. след достигане на температурата повечето климатици от този тип спират работа, до момента до който не се промени стайната температура и климатика трябва да я направи. След това той отново се включва и така цикъла на работа се повтаря. Някои модели обаче им е зададено след достигане на градусите да вентилират 5-10 минути за да се изсуши вътрешното тяло (функция за предотвратяване на плесен в климатика), след което спират, При други модели това не се случва и климатика работи на вентилация - в този режим се върти само вентилатора на вътрешното тяло и консумацията е 20-30 вата. Всичко което го описах по-горе е софтуерно указано и за всеки производител и модел могат да са различни. За това не сравнявайте модели и марки, как било при единия и как при друг. Всичко е индивидуално. На климатика нищо си му няма, просто така са го програмирали.

Редактирано от saint_jazz (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Ако е правилно оразмерен  не би трябвало да спре ако не си го пуснал при външна температура15 градуса а си му задал 20. https://www.google.bg/search?q=%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dr40Us6RFsfUtQaV_oGIDg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1243&bih=486&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=T2GSfoSJ-zijrM%3A%3BM8JEy99ofKnVyM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.klimaticiruse.com%252Ffiles%252Finvertorni-klimatici.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.klimaticiruse.com%252Fbg%252Fpolezna-informacia%252Fkakvo-e-invertoren-klimatik%3B600%3B316

това е графика как рабтят и каква е разликата м/у он/офф и инверторите.Но всичко е много строго индивидуално и нещата не са еднакви.такаче може и да спира но не му е проблем.

Редактирано от клима-85 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.