Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за windows

Featured Replies

Добар ден искам малко помощ ако може.От няколко дни имам лаптоп HP Pavilion dv7-1240us с Виста и неми допада.Вашроса ми е кое ХП ще е най-подходящо за този лаптоп.По възможност да не е мн. орязано.Също така с кое ще работи по бързо?БЛАГОДАРЯ!

На този лаптоп можеш да сложиш всеки windows, но ще трябва доста да прочетеш докато си подкараш XP защото е с новите HDD с SATA 2. В доста сайтове има обяснено как да си сложиш XP, така че ако искаш прочети това онова. Съвета ми е: За да избегнеш главоболията по инсталиране на XP, си стой с Vista или си сложи RC на windows 7.

P.S. Аз също съм с Pavilion само, че DV5T и доста беше трудно докато подкарам всичко под XP. Сега съм с Vista и XP :)

Редактирано от SlyRunner (преглед на промените)

Остани си с вистата,защото ти е лицензирана тази дето си върви с лаптопа.Пък и най-вероятно няма да имаш повечето драйвери за xp за този лаптоп.Другото е да сложи си Windows 7 Rc

• Автор

Проблема е че програмите които искам да си кача спед не работят с виста. А и до колкото сам чувам не е много стабилна.Вярно ли е?И от каде мога да намеря да прочета.Благодаря за помоща

Проблема е че програмите които искам да си кача спед не работят с виста. А и до колкото сам чувам не е много стабилна.Вярно ли е?И от каде мога да намеря да прочета.Благодаря за помоща

Не е вярно.Много по-стабилна е от XP

• Автор
Не е вярно.Много по-стабилна е от XP

Немога да кажа за вистата нищо несам работил с нея никога.А как да разбера наистина кой windows е подходящ защото сега се разрових и има много много

Немога да кажа за вистата нищо несам работил с нея никога.А как да разбера наистина кой windows е подходящ защото сега се разрових и има много много

Windows XP е само Home и Professional, самоделките не препоръчвам на никого

Ами поработи, от опит глава не боли.

Кои са тези програми които не вървят под виста?

Вистата е перфектна, аз съм с 64 битова. За нея не върви sxe, ама кой го интересува... Човек трябва да е луд да се върне на XP, ако има поне малко приличен компютър.

• Автор
Ами поработи, от опит глава не боли.

Кои са тези програми които не вървят под виста?

Еми една от програмите който искам и скоро мисля да си закупя е lexia,а до колкото видях нея ня няма за виста.А цената на програмата не е никак малка че да експериментирам.За това се обръщам за помощ.Ос която ще кача каква трябва да е 32 битова или 64?

Еми една от програмите който искам и скоро мисля да си закупя е lexia,а до колкото видях нея ня няма за виста.А цената на програмата не е никак малка че да експериментирам.За това се обръщам за помощ.Ос която ще кача каква трябва да е 32 битова или 64?

http://www.lexialearning.com/products/myle...s/sys_req5.html

Това ли е?

Ако е тя, пише че върви.

По-добре сложи 32 битова, да ти е мирна главата. За теб няма реална полза от 64 битова.

Добар ден искам малко помощ ако може.От няколко дни имам лаптоп HP Pavilion dv7-1240us с Виста и неми допада.Вашроса ми е кое ХП ще е най-подходящо за този лаптоп.По възможност да не е мн. орязано.Също така с кое ще работи по бързо?БЛАГОДАРЯ!

Като цяло, имаш два проблема за решаване - дали ще намериш драйвери за XP за този модел и дали ще успееш да го инсталираш на SATA хард. По втория проблем имаш 2 възможности - да намериш начин от биоса да спреш поддръжката на SATA (AHCI, RAID), т.е. да го накараш да си мисли, че харда е IDE или да вградиш SATA драйверите в инсталационния диск.

Колкото до това кое XP да сложиш - намери възможно най-чисто и непипнато, ако не искаш ядове. В краен случай има такива с интегрирани SATA драйвери.

• Автор
Като цяло, имаш два проблема за решаване - дали ще намериш драйвери за XP за този модел и дали ще успееш да го инсталираш на SATA хард. По втория проблем имаш 2 възможности - да намериш начин от биоса да спреш поддръжката на SATA (AHCI, RAID), т.е. да го накараш да си мисли, че харда е IDE или да вградиш SATA драйверите в инсталационния диск.

Колкото до това кое XP да сложиш - намери възможно най-чисто и непипнато, ако не искаш ядове. В краен случай има такива с интегрирани SATA драйвери.

Самите драйвери SATA могат ли да се намерят отделно?Някой въобще препорърва ли хп или всички сте за виста?Ако скожа хп има ли вероятност да не мога да го подкарам?

В момента ти пиша от Виста 64 бит.Ако ми намериш една програма която да не е съвместима ще ти подъря компютъра.Ай стига сте писали глупости.

Програмите които не са съвместими ми изключват Айро(за тези дето незнаят тема на виста с разни шарениики) и след това се стартират.Вистата изисква малко повече ресурси но е по красива и по-бърза.Аз като седна на компютър с ХР ми е криво някак си макарче в интерес на истината вузуалните разликите между двете OC са минимални.

Според сайта на майкрософт издания на Windows XP са:

Home Edition

Professional Edition

Media Center Edition

Tablet PC Edition

Professional x64 Edition

п.с Намери демо на програмата нямам нищо против да я тествам.

Хвърли един поглед на снимката която съм прикачил, има и една такава функция и в XP и във Vista.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

sorry, но ! щом не искаш н виста трябваше да питаш преди да си купуваш лаптоп!!

впрочен ( поне не хартия) имаш право ако не ползваш вистата да ти върнат малко пари!

явно MS има договорка с производителите на лаптоти да си пробутва вистата, и производителите я слагат и крият драйверите за ХР!!! доста приятели се опариха и доста се поозориха Но в тракерите има доста торенти за ХР с добавени драйвери, има и торенти с огромна колекция драйвери! търси!!!

Самите драйвери SATA могат ли да се намерят отделно?

Ако ти се занимава, виж този начин.

Ако скожа хп има ли вероятност да не мога да го подкарам?

То ако го сложиш вече си го подкарал, ама дали ще намериш драйвери за него.

• Автор

За жалост немога да намеря драйвери.АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ОТ КАДЕ НВКА КАЖЕ ИЛИ АКО НАМЕРИ НЕЩО НЕКА СПОДЕЛИ МНОГО БЛАГОДАРЯ

Първо пробвай по лесния вариант. Върни вистата и изтегли демо версии на програмите които искаш да ползваш. Пробвай дали вървят на виста. Ако тръгнат остани си със виста, ако не щат първо питай тези от които купуваш софтуер как да тръгне на виста. Другия начин за който се сещам, намираш ЧИТАВ майстор, плащаш си и той ти слага експи. Ако ще плащаш сериозни суми за професионален софтуер струва ми се че това ще е оправдана инвестиция.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Първо пробвай по лесния вариант. Върни вистата и изтегли демо версии на програмите които искаш да ползваш. Пробвай дали вървят на виста. Ако тръгнат остани си със виста, ако не щат първо питай тези от които купуваш софтуер как да тръгне на виста. Другия начин за който се сещам, намираш ЧИТАВ майстор, плащаш си и той ти слага експи. Ако ще плащаш сериозни суми за професионален софтуер струва ми се че това ще е оправдана инвестиция.

Пробвах всички варианти и се стигна до там ,че ми трябва ХП.От каде да намеря ХП със сата драйвери?Може и да кажете кой може да го направи ще си плащам ако трябва и ще черпя.

Аз имам Compaq Presario C500 и също съм се връщал към XP, съответно XP-то нямаше драйвери за харда. Четох как се прави флашване на windows XP да си ги добавя, но просто не успях да намеря нужните драйвери, нямаше ги и на официалния сайт на HP, затова си занесох лаптопа в сервиз, където срещу скромните 30 лева ми решиха проблемите.Не знам откъде ги изкопаха тия драйвери, но на следващия ден си имах едно много читаво копие на XP.Та това е и съвета ми, ако програмата, която искаш да си купиш е толкова важна, прежали си парите и си пожали нервите:newspaper::)

Аз имам Compaq Presario C500 и също съм се връщал към XP, съответно XP-то нямаше драйвери за харда. Четох как се прави флашване на windows XP да си ги добавя, но просто не успях да намеря нужните драйвери, нямаше ги и на официалния сайт на HP, затова си занесох лаптопа в сервиз, където срещу скромните 30 лева ми решиха проблемите.Не знам откъде ги изкопаха тия драйвери, но на следващия ден си имах едно много читаво копие на XP.Та това е и съвета ми, ако програмата, която искаш да си купиш е толкова важна, прежали си парите и си пожали нервите:):)

Трябваше да погледнеш този начин и най-вероятно щеше да си 30 лв напред. Онзи ден правих XP SP3 със SATA драйвери, но още не съм го тествал, освен на виртуална машина, за да видя какво зарежда в началото на инсталацията. Предишният ми диск XP SP2+SATA, правен пак така свърши чудесна работа за разни тошиби. Целият процес е от десетина лесни стъпки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.