Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с усилвател за кола

Featured Replies

Колеги въпроса ми е относно един усилвател за кола понеже съм го вързал с натискане на копче да включи усилвателя има ли начин с включване на cd-то и усилвателя да се включва едновременно с него за да мога да махна копчето,че някой път го забравям включен усилвателя.

Редактирано от margaritis (преглед на промените)

koгато свързвах моето СD, бях искарал всички кабели идващи за предния касетофон и забелязах че има два плюса - единият е постоянен, в които си има ток без значение дали колата е на контакт или запалена, а другият плюс даваше ток когато колата е на контакТ или също така когато е запалена. Ако прИ теб има подобен плюс можеш да закачиш стапалото за него, а CD-то на другиия плюс(постоянния) но така пък усилвателя няма да работи постоянно(когато изгасиш колата ще е изклю4ен).

Редактирано от vladata (преглед на промените)

Ако може да ги закачиш и CD-то и усилватела да постоянния плюс.Някаква разклонотелна клема или нещо такова да се сложи ако е възможо.

• Автор

това е модела на cd-то JVC KD-G311 но въпроса е откаде да подам + и схема мога да дам ако е нужно

Редактирано от margaritis (преглед на промените)

това е модела на cd-то JVC KD-G311 но въпроса е откаде да подам + и схема мога да дам ако е нужно

Провери има ли по принцип жълт кабел ако си с оригинална букса към касетофона.Почти всички имат такъв. Отделно усилвателя трябва да има вход за него , тоест когато си подал на конктакт и той ще се включи.

Редактирано от nikstoun (преглед на промените)

За усилвател е необходимо да е на отделен предпазител и да е със по-сереозен захранващ кабел в зависимост от мощността. Ака го връзваш заедно със СД-то на едно има вероятност да ти гори предпазител, после да сложиш предпазител за по-голям ток, да стопиш кабелите на захранването и да си подпалиш колата /на никой да не се случват такива неща/.

това е така.ето го и моя

Много е готин и сигурно свири добре, но му дай малко външен вид /облечи го с черен филц и му сложи ъгли да стане като от корекома :angry22: /. Във Реното всичко трябва да е красиво! И аз си правя един за рендето, но ще има и средно и високочестотен говорител, честотни филтри и як усилвател.

• Автор

Колеги промяна в плановете нещо усилвателя почна да ми прави мизерии

ето едно клипче за да видите за какво става въпрос http://4storing.com/dgytla/30eca806d99993f...e3bd33cec7.html

само на запален двигател го прави това колко повече газ дам толкова повече бръмчи слагах филтър какво ли не но пак си е същото от какво ли може да е аз мисля че усилвателя си е здрав защото като не е запален двигателя няма го бръченето

Ако може да ги закачиш и CD-то и усилватела да постоянния плюс.Някаква разклонотелна клема или нещо такова да се сложи ако е възможо.

angry.gifangry.gifangry.gif

без коментар като си купиш кола и усилвател ги свързваи така

За усилвател е необходимо да е на отделен предпазител и да е със по-сереозен захранващ кабел в зависимост от мощността. Ака го връзваш заедно със СД-то на едно има вероятност да ти гори предпазител, после да сложиш предпазител за по-голям ток, да стопиш кабелите на захранването и да си подпалиш колата /на никой да не се случват такива неща/.

аве темата е как човека да го управлява заедно с CD то естествено че ще е на отделен предпазител

Колеги промяна в плановете нещо усилвателя почна да ми прави мизерии

ето едно клипче за да видите за какво става въпрос http://4storing.com/dgytla/30eca806d99993f...e3bd33cec7.html

само на запален двигател го прави това колко повече газ дам толкова повече бръмчи слагах филтър какво ли не но пак си е същото от какво ли може да е аз мисля че усилвателя си е здрав защото като не е запален двигателя няма го бръченето

ти на каква кола го слагаш да не е някоя която е с чукче в делкото още

естествено че ще бръмчи ако нямаш филтър в палеца на делкото или ако и усилвателя ти е без филтри по захранването това важи и за плеера

сега за управлението

повечето съвремени усилватели за на постоянно захранване и се управляват от един тънък кабел който отпушва или запушва главната му токава верига посредством кабела за управление на антената на радиото които излиза от CD плеера някой се управляват с - 12 други с +12 за целта се прави инвертор с транзистор обаче ако е някой много дървен усилвател и няма тая екстра трябва да го направиш с реле и то доста яко зависимост от мощноста на усилвателя

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

рабрах за какво иде реч благодаря на всички може да се заключи темата

и за какво иде реч нищо не каза

аз като ги видя с такива свирки по багажниците и първата ми мисъл е че са глухи

ама ако вдига повече аларма от двигателя е разбираемо

Редактирано от Bushmen (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.