Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за Azureus

Featured Replies

Здравейте, инсталирах си Азуреус и при конфигурацията ми иска някакъв инкоминг ТСП порт. От къде да го намеря това чудо

Сложи го на някое число между 50000 и 60000 :)

• Автор

много благодаря, но това са доста комбинации. Доста пробвах обаче ми изписва NAT Error

Здравейте, инсталирах си Азуреус и при конфигурацията ми иска някакъв инкоминг ТСП порт. От къде да го намеря това чудо

<{POST_SNAPBACK}>

Tools -> Options -> Connection -> Incoming TCP Listen Port

Сложи го на 50500 и си готов.

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Не знам защо си решил да инсталираш точно тоя торент клиент, но те съветвам да попрочетеш за него и за други подобни, при мен всичко с него тръгна безпроблемно след като инсталирах и Java, но пък при работа товареше процесора на 100%, като впоследствие нищо не можех да работя с компа, деинсталирах го , сложих си BitComet и се родих.За нищо на света не бих го върнал в компа, та дори и да не мога да свалям нищо.Според мен, това е най калпавия торент клиент, и никой не може да ме разубеди - (това е лично мое мнение), пък ти опитвай, пари за опити не се дават, при все че се намират още кракове, а те за торетклиенти дорои и не са и нужни. :nono:

Aко си с нереално IP, и порт да избереш, все така ше ти пише.Това зависи от доставчика ти и договорните ти отношения с него.Препоръчвам ти в случай че си с нереално IP, да си избереш порт м/у 50 и 60000 и да дадеш разрешениеза избрания порт във фиревала (ако имаш такъв). Това може да бъде и причина да ти изписва "NAT Error" ;)

Редактирано от ozzy1 (преглед на промените)

@ozzy1

Azureus без Java няма изобщо да тръгне cool.gif

На какъв компютър си го пробвал. Аз го карам на един P III 550 MHz с 256 MB RAM и се държи прилично. Товари около 30%. Пробвал съм го и на P IV 3 GHz с 1 GB RAM но там изобщо не се забелязва че си го включил.

И аз съм с Azureus на много слаба машина. Държи си се напълно нормално. Хубаво е да си с последната версия на Java и последната версия на програмата. Някои бг торенти са забранили портовете под 50000. На Azureus порта по подразбиране е 6881.

@ozzy1

Azureus без Java няма изобщо да тръгне  cool.gif

На какъв компютър си го пробвал. Аз го карам на един P III 550 MHz с 256 MB RAM и се държи прилично. Товари около  30%. Пробвал съм го и на P IV 3 GHz с 1 GB RAM но там изобщо не се забелязва че си го включил.

<{POST_SNAPBACK}>

, при мен всичко с него тръгна безпроблемно след като инсталирах и Java,

Kакто виждаш, спопменал съм за Java, даже си спомням, че беше някакво дребно фаилче, а то взе че се свърза с центъра и ми набута доста голяма по обем (сега не си спомням колко) Java.Иначе процесора ми е 1.8 и Azureus го товареше на 80%.Няма да споря с никой, аз съм го изпитал това нещо, не стига че набутваш излишни JAVА и тежкия Azureus , които не са нишо повече от безкапризната BitComet, но всеки да опитва, аз просто изложих моето виждане laugh.gif

Може би си ползвал NOD32? Ако да, то на сайта си пише какво се прави. Просто добавяш Azureus.exe и javaw.exe в "exception" листа.

Между другото Azureus държи скоростта по-добре от другите торент клиенти, но е доста тежък, въпреки че при добра настройка не се усеща толкова. В момента аз ползвам uTorrent и съм доста доволен.

SiZE: 105KB!

RAM: >6MB!

Поздрави! ;-)

На който не му изнася, да не ползва Azureus. Като намериш толкова настройки в BitComet, тогава се хвали. Ползва около 60MB памет и не ми товари машината повече от 5%. Първо си вижте дали ако има проксита, нереални адреси и т.н. всичко в настройките е наред.

На мен пък Биткомета ползва 5.7мб памет, няма какво да настройвам, което е оше по добре и отгоре на всичко си тегля с над 120к, което е повече от достатъчно :angry:

На мен пък Биткомета ползва 5.7мб памет, няма какво да настройвам, което е оше по добре и отгоре на всичко си тегля с над 120к, което е повече от достатъчно :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Това с колко теглиш няма нищо общо с това с какъв bitTorrent клиент си .

Щом ти харесва Кометата - ползвай си я със здраве :computer2:

Аз лично съм пробвал 7 или 8 клиента, но Azureusa има за мен най-пригледен интерфейс, настройките са му лесни и разбираеми и независимо, че е определено по-тежък го харесвам най-много. Казах и по - горе , при PIII 550 MHZ и 256 MB RAM - отнема не повече от 30 % системни ресурси. За този компютър това е приемливо.

@ steliyan -> този изглежда интересен, а има ли вградена търсачка ?

Ползвал съм и двато торент клиента и двато вървят безпроблемнно, и двато имат своите плюсове и минуси.

По мое мнение, Azureus e за по-напреднали потребители, докато Bitcomet е програма в стил "Plug and play" cool.gif

Значи, никъде нетрябва да го търсиш, ти си го имаш, но просто зададения не работи корекно. Направи това което те посъветваха по горе. Ако се оправи О.К.

Ако ли не... на моето VirtualPC, Azureus-а ми дава същата грешка (независимо кай порт избирам), което ме навежда на мисълта, че можеби си с вътрешно IP, но това нему пречи да работи (смуче нормално), поне при мен.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

lordjohn има да, ползва mininova.org. Не ти пречи да пробваш, тъй като е дооста малък и не се инсталира даже. ;)

lordjohn има да, ползва mininova.org. Не ти пречи да пробваш, тъй като е дооста малък и не се инсталира даже. :)

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря

• 9 месеца по-късно...

Ето каква е ситуацията при мен:

Става въпрос за домашна мрежа:

Сървър ->PC1 (Windows XP SP2 с Firewall KIS 6) <---> Моят компютър PC2 (SuSE Linux 10.1 със SuseFirewall2)

Азуреус се оплкаква: "грешка в NAT" и не мога да ъплоудвам.

Почти съм сигурен че проблема е във Вин-а, защото досега никоя програма не е пищяла от стената на Сузето.

Пробвах какво ли не. Отварях в KIS UDP и TCP портове. Разрешавах HTTP сървър и т.н. Не се получава.

Помагайте... :wors:

Пропуснах да кажа. Доставчика ми е БТК. С динамично IP съм

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Ето каква е ситуацията при мен:

Става въпрос за домашна мрежа:

Сървър ->PC1 (Windows XP SP2 с Firewall KIS 6) <---> Моят компютър PC2 (SuSE Linux 10.1 със SuseFirewall2)

Азуреус се оплкаква: "грешка в NAT" и не мога да ъплоудвам.

Почти съм сигурен че проблема е във Вин-а, защото досега никоя програма не е пищяла от стената на Сузето.

Пробвах какво ли не. Отварях в KIS UDP и TCP портове. Разрешавах HTTP сървър и т.н. Не се получава.

Помагайте... :speak:

Пропуснах да кажа. Доставчика ми е БТК. С динамично IP съм

Прегледай тези теми

http://www.azureuswiki.com/index.php/NAT_problem

http://www.azureuswiki.com/index.php/Port_forwarding

и ако се оправиш пиши как е станало, защото аз така и не можах да си накарам Azureusa да се разбере с рутера ми

:bye1:

Направих всичко по учебник. Отворих в настройките на мрежата TCP и UDP портове (50500). В KIS и СуСЕфайървал също. Махнах на касперски стелт мод-а. Не става и не става.

Най-интересното е че като спрях и KIS и Сузефайървал2 азуреус пак ми изписа НАТ гршка.

Направо ше се гръмна. sad.gif

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Искам да вметна един друг въпрос свързан с настройките на Azureus-а. Мога ли да накарам програмата да сийдва даден файл в няколко тракера?

Примерно свалям си един торент от тракер1, но след време виждам в тракер2 същия торент и ме интересува има ли някакъв начин да почна да сийдвам сваления торент и в двата тракера едновременно?

P.S. Sorry ако мястото на въпроса ми не е тук, но просто не исках да пускам нова тема за Azureus при полужение че вече има такава.

Теглиш торент файла и когато го стартираш, му задаваш да запази информацията на мястото, където вече съществува.

Теглиш торент файла и когато го стартираш, му задаваш да запази информацията на мястото, където вече съществува.

Точно така, само да поясня, че трябва да отвориш торент-файла от тракер2 и да му зададеш да запази файловете в папката, в която са файловете, които вече си свалил cool.gif . Така би трябвало да ти се появи втори такъв торент в списъка със сийдваните (стига всички файлове да присъстват) и него ще сийдваш към тракер2 :) .

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравйте всички,

имам един въпрос към повече разбиращите от Azureus. Диска ми е разделен на 2 - C и D. Бях почнал да свалям един филм, който бях задал да се съхранява на D. Към 80% беше готов, но поради други причини се наложи да форматирам C и да инсталирам всичко на ново, включително и Azureus. Има ли някаква възможност тази част, която съм свалил до момента, да я въведа в на ново инсталирания azureus и да продължа да свалям останалите 20% или трябва да почна всичко от начало? Благодаря предварително!

Здравйте всички,

имам един въпрос към повече разбиращите от Azureus. Диска ми е разделен на 2 - C и D. Бях почнал да свалям един филм, който бях задал да се съхранява на D. Към 80% беше готов, но поради други причини се наложи да форматирам C и да инсталирам всичко на ново, включително и Azureus. Има ли някаква възможност тази част, която съм свалил до момента, да я въведа в на ново инсталирания azureus и да продължа да свалям останалите 20% или трябва да почна всичко от начало? Благодаря предварително!

Когато зареждаш задачата в клиента, просто посочи там където са тези 80%. Или пък си настрой по подразбиране да запазва свалените файлове в съответната директория.

Когато зареждаш задачата в клиента, просто посочи там където са тези 80%. Или пък си настрой по подразбиране да запазва свалените файлове в съответната директория.

[/quote

Стана! Мерси много!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.