Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5+1 Големи тонколони - помощ с избора! ;)

Featured Replies

Здрасти, Имам следния въпрос - решил съм да взимам 5+1 Големи тонколони - 2 двулентови отзад, 2 трилентови отпред, 1 средна и 1 суб доста мощен, усилвател за всичко това и съответната саунд карта, сигурно ще са включени в Pc-to или в 40W4000 Sony Bravia Tv. Хола, в който ще правя съраунда е с големина около 50-60 кв.м. Дайте ми съвет, до около 2000-3000 лв с опция за ЛИЗИНГ, от къде и какво да си закупя? От София съм. Мерси предварително! :idea:

Не става човек за толко малко пари. Както и да го смятам с такъв тип колони и да не са съвсем куча марка, а поне нещо там да го докарва поне от малко, не можем да се вмести човек в такъв малък бюджет. Баса е 7-800 лева в най-добрият случай, ресийвъра и предните колони са 1700 лева. Ще идат поне 250 лева за кабеляк. Нова видеокарта с HDMI порт и звука да е през него и там поне 300 лева и парите свършиха. А трябва и още три колонки и допълнителни разходи ще излязат, я за стойки, я за нещо друго.

Не става човек за толко малко пари. Както и да го смятам с такъв тип колони и да не са съвсем куча марка, а поне нещо там да го докарва поне от малко, не можем да се вмести човек в такъв малък бюджет. Баса е 7-800 лева в най-добрият случай, ресийвъра и предните колони са 1700 лева. Ще идат поне 250 лева за кабеляк. Нова видеокарта с HDMI порт и звука да е през него и там поне 300 лева и парите свършиха. А трябва и още три колонки и допълнителни разходи ще излязат, я за стойки, я за нещо друго.

Е, ти пък съвсем си се олял Публикувано изображение 250 лева за кабеляк ... тц-тц-тц. А видео карти с HDMI се намират за 100 лева (HD4650 например).

И все пак това дето е замислено ще е добре за филми, но не и за музика. За това бих предпочел да заложа на нещо по-изпипано - мощно стерео или квадро без суббуфери и т.н.

Редактирано от Sovere1gn (преглед на промените)

Много ясно! Това 5.1 е за филми. За слушане на музика най - добрия вариант е 4 големи тонколини в четирите ъгъла на стаята и 1 или 2 добри усилватела и всичко приключва, че и пари ще хартисат.

Sovere1gn да не се мерим на акъл, ама ме обиждаш. Направих я сметката с най-оптималният вариант на разположение за такова голямо помещение и 250 лева не стигат за "кабеляк"-а. Но ако смятаме кабеляка плюс видеокартата общо 550 лева ще се вместим някак и при условие, че картата която му трябва е минимум 4770 и струва към 190 лева! _-RockWiLdeR-_ компонентните системи имат смисъл ако поне успееш да надскочиш готовите евтини конфигурации всичко в едно. А те доста добре се справят като за толкова малко пари. Просто компонентните са по скъпи и са за хора които им се занимава да се чудят за всеки компонент дали той е точно този който им трябва и защо са напраили или не са направили компромис с точно този. И трябва да живеят с решенията си. Иди в коя да е фирма за Hi-Fi и те ще потвърдят. За бюджета си, ти се вписваш в едно добро стерео, но не и в смислено компонентно домашно кино свързано със компютър.

Sovere1gn да не се мерим на акъл, ама ме обиждаш. Направих я сметката с най-оптималният вариант на разположение за такова голямо помещение и 250 лева не стигат за "кабеляк"-а. Но ако смятаме кабеляка плюс видеокартата общо 550 лева ще се вместим някак и при условие, че картата която му трябва е минимум 4770 и струва към 190 лева!

За кабела няма да споря, защото никога не съм следил цените им. Просто 250 лева ми се вижда много ...

Обаче за видео картата мога да поспоря. Няма разлика между HDMI-а на тази карта и този на 4770-ката. Така че ... може да махнеш тая смешна удивителна от последното изречение, за да не се обидя и аз.

Редактирано от Sovere1gn (преглед на промените)

250 лв. за кабели са много..... просто безбожно много. Аз лично бих си ги направил сам за да не купувам боклуци

250 лв. за кабели са много..... просто безбожно много. Аз лично бих си ги направил сам за да не купувам боклуци

Koe е много като само HDMI кабел с дължина 5м. е на цена 45лв. (най-евтиният), а не знам как ще успееш да си направиш сам кабел... да нямаш завод за медна тел и изолатори някъде?

Имайки предвид площта на помещението, което е направо огромно, няма да ти е лесно с този бюджет.

• Автор

Първо, искрено благодаря на всички за мненията. Видео с HDMI имам - 4550. HDMI кабел 3 метра за телевизора имам, със златни накрайници. Другите кабели наистина ще излязат 100-тина лева. Това, на което се спрях за момента са Monitor Audio 4x RS8 + RSW12 sub. Ще върже около 3500 мисля цената :idea: Мнения за по-добър вариант?

виж за тези пари имаш 2 варианта 1) някоя скъпа система от сорта на сони, панасоник, които вадят наистина отличен звук, стига да не го дъниш много, тоест тези колони са за филми и да си слушаш нормално музика, демек не стават за купони. 2) Усилвател харман кардон, ямаха, денон да пише поне 5х40 вата, ако е сони панасоник JVC трябва да пише 5х150 минимум, те са около 1000лв, хубав център е около 150лв, задните и те са около 150-200 лв, най-ефтиния активен суб е около 200 лв, за предни колони 400лв. 1000+150+200+200+400=2000лв но това е с мнооооооооооооооооооого компромиси а и за 50-60 кв.м. си приготви 2000лв за усилвател 250лв за център 350 за задни и към 500лв за предни колони става въпрос за среден клас разбира се

Здрасти,

Имам следния въпрос - решил съм да взимам 5+1 Големи тонколони - 2 двулентови отзад, 2 трилентови отпред, 1 средна и 1 суб доста мощен, усилвател за всичко това и съответната саунд карта, сигурно ще са включени в Pc-to или в 40W4000 Sony Bravia Tv. Хола, в който ще правя съраунда е с големина около 50-60 кв.м. Дайте ми съвет, до около 2000-3000 лв с опция за ЛИЗИНГ, от къде и какво да си закупя? От София съм.

Мерси предварително! :)

Може ли да са трилентови и отзад и да няма суб?

Предлагам ти ресивър YAMAHA RX-V663TI . А за тонколони можеш да видиш тази обява ако не са продадени вече.

Ресивърът е доста добър за цената си и има всички нови декодери.дистанционото е добро и може да замени всички твои останали.

• 1 година по-късно...

Искам да ви питам колко пари 6те ми трябват да си сложа в стаятами добри колони за филми и музика и да се по4уствам като на кино имам хубав телевизор както и о6те един куп техно джаджи като плейстейшън екс бокс и други.Искам да ги свържа вси4ките кам една аудио система.Колко горе доло ще ми ттрябват стаяата ми е голчма колкото един хол в апартамент.Това ще го правя в къща.Благодаря предварително ...

Редактирано от capnemo
2.1 (преглед на промените)

Искам да ви питам колко пари 6те ми трябват да си сложа в стаятами добри колони за филми и музика и да се по4уствам като на кино имам хубав телевизор както и о6те един куп техно джаджи като плейстейшън екс бокс и други.Искам да ги свържа вси4ките кам една аудио система.Колко горе доло ще ми ттрябват стаяата ми е голчма колкото един хол в апартамент.Това ще го правя в къща.Благодаря предварително

tova 6te mi svar6ili rabota http://www.technomarket.bg/products/09015935/denon-avr-2106 imam da svarzvam okolo 12 do 15 ne6ta

tv,ps3,xbox360,bluray,edin komp,kameri ot van6noto nabludenie,satelitna tv,kabelna tv,laptopa ponqkoga,ps2,nintendo wii i o6te nqkolko ne6tica shte mi svar6ili rabota

kato bujet za kolonite okolo 5000,6000 leva a za okabelqvaneto ne mi se vqrva 4e pove4e ot trista leva i ako e vazmojno da e opti4no 4akam saveti molq pi6ete

ili tozi http://www.technomarket.bg/products/09066328/yamaha-rx-v2065-b

Ето Комплект за домашно кино Klipsch Reference RF-82 ,

или Monitor Audio Silver RX6-1738,50лв Monitor Audio Silver RX2 - 1168,50 лв Monitor Audio Silver RXLCR - 712,50 лв Monitor Audio Silver RXW12- 2090 лв.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Защо повечето в този форум, дават такива препоръки на другите(особено когато става дума за покупка на нещо), когато и те самите не знаят за какво става въпрос. Прочели някъде нещо ... видяли някаква реклама и вече стават много компетентни. Не става въпрос само за тази тема. Казвате на човека да си купи "ресивър" YAMAHA за 1900 лева и колони за 5300лв. :cool: Много е яко като не ги копувате вие. Каква е разликата между този Yamaha, който предлагате и един 5 канален Sony от по-висок клас ? Едно хубав ресивър Сони примерно 5х100W може да се намери за 400 лева, да не говорим за качесвтото на звука. А колони ... има доста със силен и качествен звук. Все пак говорим за домашна музика. Аз правя ремонт на всякакви усилватели телавизори и друга такава техника. Изкам да кажа че знам какво има вътре в ресивъра и начина по който работят. За тези пари може да си направи доста добър звук за едно домашно кино или игри. Ще ти пратя на лично примерни колони с усилвател.

Аудиофилството ( ако мога така да се изразя) е много скъпо удоволствие, съгласен съм, че повечето хора трудно ще направят разлика, ако им пуснат една песен на колони и техника за, 30 000 лв, 3 000 лв или 300 лв по-голямата част ще чуят може би едно и също. Затова винаги се препоръчва да се отиде на място и да се чуе, ако човека му харесат как звучат колоните за 300 лв, взима тях всичко е индивидуално. Относно горният пост съм се заблудил, че човекът търси колони до 6000 лв., затова съм препоръчал тези.

Подкрепям предложенията на spielberg като не бих рискувал с евтин усилвател. Практиката показва, че цената на усилвателя е обикновено подобна на цената на колоните. А понякога и по-висока. Така наречените "тон колони" са елементите които внасят най-много смущения при възпроизвеждане. За това и изглежда най-разумно в тях да се инвестира най-много. Това е така ако ще се слушат тихичко на кой да е усилвател. Ако ли не, важи правилото за цените. Комплекта на Klipsh е много добър като цена качество, стига наистина това да е в бюджета. Yamaha-та е компромис. Не съм сигурен дали поддържа HDMI 1.4а (демек да поддържа 3D). Ако ли не, по добре или евтин ресивър, докато набереш средства за друг, или поне търси някоя съвременна машина. Като пак сме с презумпцията, че ако купиш за 5300 колони, ресивъра ще трябва да ги стигне за да свирнат подобаващо на по-високи нива. Тука има един плюс от Klipsh-а и това е, че колоните им са доста ефективни и дори с малка мощност ще свирят силно. Те са с 8 ома съпротивление което че рече че не непременно да имаме много качествен усилвател, кабели и т.н. Този комплект съм го слушал на живо и с подходящият усилвател ако се поусили може и да задмине силата в кинозалите при условие, че е в нормално помещение. За домашно кино Klipsh нямат равни, без оглед на конкретния модел, а предложения модел ще ти хареса и за слушане на музика. П.С. adictif не съм съвсем съгласен с тезата ти за ресивъра за 400 лева. Като се има предвид, че производствената му цена е около 1/3 от крайно клиентската не може да се очаква кой знае какво от устройство произведено за около 140 лева. Аз не съм много щастлив и от Yamaha-та, но от "жълтите" марки бих я предпочел.

Аудиофилството ( ако мога така да се изразя) е много скъпо удоволствие, съгласен съм, че повечето хора трудно ще направят разлика, ако им пуснат една песен на колони и техника за, 30 000 лв, 3 000 лв или 300 лв по-голямата част ще чуят може би едно и също. Затова винаги се препоръчва да се отиде на място и да се чуе, ако човека му харесат как звучат колоните за 300 лв, взима тях всичко е индивидуално.

Относно горният пост съм се заблудил, че човекът търси колони до 6000 лв., затова съм препоръчал тези.

Ето този пост прочетете без последното изречение. Отговорено е точно.Аз нямам какво да добавя.Само това. Със стаж в ремонта на аудиотехника и като HI-FI маняк над 40 години мога да Ви кажа, че 98% от изказванията Ви са смешни.Прослушването на моделите аудиотехника в магазина и след това монтажа на същата в домашна обстановка коренно изменят всичко. Това е индивидуален въпрос, който се решава единствено и там, където ще слушаш музиката.А някой беше написал и че ще си направи кабели, щото 250 лева били много!Защо не си направиш и две крайни лампови стъпала, че ще ти излезе хептен без пари!Вдигането на гирултия и слушането на музика са две съвсем различни неща.За домашно кино е същото!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.