Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашване на SE CID53 с FAR Manager

Featured Replies

Понеже за момента единственият безплатен начин за флашване и пачване на телефон със CID53 е програмата FAR Manager, реших да покажа нагледно със снимки как става цялата процедура. Зная, че има обяснения в други теми, но все ще се намери някой да попита как става, защо не може да се свърже или нещо друго неясно. Тази версия съдържа plugin за CID49 db 2010, db2012, db2020, CID50 db2012, CID51 db2012 и 2020, CID52 db2012, db2020, pnx5230, CID53 db2012, db2020.

Телефони с db2010- D750, J300, K300, K310, K500, K510, K700, K750, K758, S700, W300, W550, W600, W700, W800, W810, Z520, Z525, Z530, Z550, Z550

Телефони с db2012- K320, W200, W810, Z530, Z550

Телефони с db2020- K530, K550, K610, K770, K790, K800, K810, K818, S500, T650, V630, W580, W610, W660, W710, W830, W850, W880, W888, Z610, Z710

Има препокриване на няколко модела, но според мен причина за това е,че първите излезли телефони са със старата платформа и вече масовите са си "нормални".

За да може да се свържете с програмата Ви са необходими драйвъри за съответния модел и флаш драйвъри. Това, което забелязах е, че при инсталация на програмата SEUS се инсталират и флаш драйвърите и няма проблем при влизане в oflash на FAR Manager.

Ако телефона Ви е CID53 и е отключван с пач,НЕ ФЛАШВАЙТЕ , защото после няма да може да сложите пача. Поне за сега.

ФЛАШВАНЕ НА ТЕЛЕФОН СЪС CID53

И при телефони с по малък CID процедурата е същата!

Отваряме Far.exe, натискаме F11 от клавиатурата, от излезлия прозорец маркираме "just da flasher" и натискаме "Enter".

Публикувано изображение

Избираме модела телефон или db2012, db2020 от графата "script", port:DCU-60 и speed" 921600 и натискаме [ jump down into a large rabbir- hole ]

Публикувано изображение

появява се този прозорец

Публикувано изображение

и лентата започва да се пълни. През това време трябва да натиснете бутона "С" на телефона, да го задържите и да свържете телефона с кабела. Някъде пише,че телефона трябва да е с махнати SIM карта и memory stick. До сега не съм ги махал и не съм имал проблеми с това. Единственото нещо, което е добре да се направи е да си заредите батерията на телефона, или поне да е на 56-60%. Започва да се зареждат файловете от телефона

Публикувано изображение

и като завърши се появява този прозорец

Публикувано изображение

Цъкате 2 пъти с мишката на oflash и в ляво Ви се отваря празен прозорец, а в дясната част на програмата отивате до папката с firmware с който ще флашвате телефона. Маркирате първо MAIN файла и натискате "Copy" от долното меню на програмата

Публикувано изображение

от излезлия прозорец пак цъкате върху "Copy"

Публикувано изображение

след това маркирате ( * ) as ababe image, ако не е маркирано и цъкате на [ yeah, flash it ]

Публикувано изображение

Започва същинското флашване.

Публикувано изображение

Като свърши флашването на MAIN-а Ви излиза този прозорец

Публикувано изображение

Натискате ОК и без да разкачате нищо, отивате в десния продорец до FS файла и повтаряне процедурата като с МAIN файла.

Публикувано изображение

След приключването цъкате на ОК

Публикувано изображение

и после на двете точки горе в ляво и като ви пита " are you sure?" Вие цъквате на "Yes"

Публикувано изображение

,разкачате телефона и затваряте програмата. Махате батерията и пак я слагате, като не пускате телефона. Стартирате отново програмата и ако имате customize файловете свързвате телефона с програмата,но не влизате в "oflash" а в "ofs". От там влизате в tpa/preset и изтривате папката "custom" като я маркирвате и използвате "Delete" от менюто на програмата. В дясно намирате папката "custom" от файла който сте изтеглили и я копирате в лявата част в tpa/preset

Публикувано изображение

излизате с двете точки докато Ви даде това

Публикувано изображение

Разкачате телефона, вадите и слагате батерията, пускате телефона,изчаквате да се дозареди firmware-то в телефона и се радвате на телефона

По този начин може да флашвате:

K750i => W800i, K530i => W660i, K310i => W200i, K550i => W610i, K800i => K810i

Имам всичките firmware и customize за тези модели, но няма къде да ги кача.Ако някой каже сайт, кадето да ги кача ще бъда благодарен!

КАК СЕ СЛАГАТ ПАЧОВЕ НА ТЕЛЕФОН СЪC CID53

Първо си дръпнете този архив.

Разархивирате го някъде, разархивирате и архивите в него и копирате МAIN файла в папка "mkrest.

Направите rest файл като с мишката провлачите MAIN файла в програмата mkrest.

Направете и quick accsess patch както направихте предишния файл. Копирате MAIN-a в папката "qamaker", и с мишката го провлачвате в програмата.

Копирате файловете от папка "Copy to phone" в tpa/preset/custom, като влезете по описания от мен по горе начин. Свързвате телефона с FAR Manager и влизате в ofs/tpa/preset/custom

Публикувано изображение

Намерете модела на телефона и фирмуер-а в папката "anycid", разархивирайте папката и ще видите "executor.b" който копирайте в tpa/preset/custom

Излезте от програмата FAR Manager

Публикувано изображение

включете телефона и влезте в Меню/Файлов диспечер/Игри и стартирайте "executor". Телефона се се изключи автоматично.

Копирайте "qa2020'' в директорията на програмата FAR Local disk/Far/Plugins/jdflasher/scripts

Стартирайте FAR.exe, но сега изберете qa2020 а не db2020 и натискате [ jump down into a large rabbir- hole ]

Сега се отварят bflash и bfs.Избирате bflash

Публикувано изображение

Маркирате resr файла, който направихте в "mkrest" , цъквате на "Copy" и след това маркирате ( * ) as ababe image, ако не е маркирано и цъкате на [ yeah, flash it ]

Публикувано изображение

Като свърши давате ОК

Публикувано изображение

След това трябва да флашнете отново MAIN файла. За целта отивате в дясно отново до MAIN файла, маркирате го, давате "Copy", после пак "Copy" и накрая това

Публикувано изображение

После слагате "quick_access" пача, който направихте с "qamaker", като го маркирате и чуквате на"Copy", но после избирате "as a vkp patch" и [ yeah, flash it]

Публикувано изображение

след като завърши качването на пача за бърз достъп натискате ОК

Публикувано изображение

и ако имате да качвате други пачове качвате и тях. Ако нямате излизате от програмата

Публикувано изображение

махате и слагате батерията на телефона и го пускате.

Следващият път, когато искате да качите пач се свързвате с програмата,избирате qa2020 влизате във bflash, избирате си в дясно пача,който искате да качите давате "copy". Вече не трябва да флашвате MAIN-а , а само си качвате пача.

Дано съм Ви бил полезен!

Редактирано от bmw6810 (преглед на промените)

• Автор

Аз съм с W910 има ли начин да го флашна ?

W910 e с DB3150 (A2) платформа и се флашва с А2 Uploader. Ето тема за това как се флашват телефони с тази платформа.

Та това е старо :rolleyes: BTW до момента CID53 не е хакнат ,внимавайте.

е, може сервиз да държи човека и да иска да си вдигне оборота, като си префлашнат 1000 младежа апаратите накриво Публикувано изображение

• Автор

Пич, ти май не си много в час с новостите при СЕ. Хакнат е и то от месец. Единствено, ако са ви разкодирали телефоните с пач, тогава няма да може да си ги флашнете, защото няма даможе да влезнете в рарка "Игри" и да стартирате екзекутора. Но и за това има лек.Вземате си турбосим, влизате в менюто и в игрите и после си слагате SIMLockPatch и после слагате каквито искате пачове.

ПП Не съм от София и не виждам защо да Ви подвеждам. Но всеки си решава сам за себи си какво да прави. Човек иска да Ви помогне, а вие- това е старо, не е хакнат CID53.Айде със здраве :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...

Пич, ти май не си много в час с новостите при СЕ. Хакнат е и то от месец. Единствено, ако са ви разкодирали телефоните с пач, тогава няма да може да си ги флашнете, защото няма даможе да влезнете в рарка "Игри" и да стартирате екзекутора. Но и за това има лек.Вземате си турбосим, влизате в менюто и в игрите и после си слагате SIMLockPatch и после слагате каквито искате пачове.

ПП Не съм от София и не виждам защо да Ви подвеждам. Но всеки си решава сам за себи си какво да прави. Човек иска да Ви помогне, а вие- това е старо, не е хакнат CID53.Айде със здраве ;)

bmw6810 не обръщай внимание на комплексарите....ние българите трудно ще кажем "браво",но виж,да плюем и да се правим на умни,това добре го умеем.Аз мисля,че си свършил чудесна работа...Благодаря.
  • 1 месец по-късно...

Момчета неискам да ви притеснявам но в архива който е сложен за пачване на цид53 има вирус адваре Публикувано изображение Може ли някой да ми каже дали е опасно или няма значение иначе чудесна работа :)Публикувано изображение

Момчета неискам да ви притеснявам но в архива който е сложен за пачване на цид53 има вирус адваре Публикувано изображение Може ли някой да ми каже дали е опасно или няма значение иначе чудесна работа :)Публикувано изображение

Не се притеснявай.Флашвай :)

Не се притеснявай.Флашвай :)

ам обаче антивирусната не ми дава нито да го изтегля нито да го отворя Публикувано изображение Дори като я изключа пак го блокира

Редактирано от an7raks (преглед на промените)

Успях да се спрявя с антивирусната ама не разбрах за това кой маин трябва да се премести в тази папка ,защото аз съм флашнал телефона мн одавна и сум сменил акустика и иконките в менюто и сега как да процедирам за пачовете :? мс предварително ако може даже ето скайп antraks01 ето малко информация за гсма ми : 17:53:31| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW. 17:53:31| You have 30 seconds... 17:53:31| 17:53:35| Baseband ID: 9900 17:53:35| Protocol Version: 3.1 17:53:35| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:K800 GDFS:K810) 17:53:36| ...using IMEI name 17:53:36| 17:53:36| Profiling SEMC phone... 17:53:36| Platform: DB2020 17:53:36| OTP CID: 51 17:53:36| EROM CID: 53 17:53:36| EROM Color: Red 17:53:36| IMEI: 35908701xxxxxx 17:53:36| Phone ID: K800 17:53:36| Region: VFE_LIVE_3 17:53:36| CDA: CDA102511/146 R4A 17:53:36| Firmware Version: R1GB001 17:53:36| EROM: R3A016 17:53:36| Ready for operation!

Редактирано от an7raks (преглед на промените)

• Автор

Успях да се спрявя с антивирусната ама не разбрах за това кой маин трябва да се премести в тази папка ,защото аз съм флашнал телефона мн одавна и сум сменил акустика и иконките в менюто и сега как да процедирам за пачовете :? мс предварително ако може даже ето скайп antraks01

ето малко информация за гсма ми :

17:53:31| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.

17:53:31| You have 30 seconds...

17:53:31|

17:53:35| Baseband ID: 9900

17:53:35| Protocol Version: 3.1

17:53:35| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:K800 GDFS:K810)

17:53:36| ...using IMEI name

17:53:36|

17:53:36| Profiling SEMC phone...

17:53:36| Platform: DB2020

17:53:36| OTP CID: 51

17:53:36| EROM CID: 53

17:53:36| EROM Color: Red

17:53:36| IMEI: 35908701xxxxxx

17:53:36| Phone ID: K800

17:53:36| Region: VFE_LIVE_3

17:53:36| CDA: CDA102511/146 R4A

17:53:36| Firmware Version: R1GB001

17:53:36| EROM: R3A016

17:53:36| Ready for operation!

MAIN-а който трябва да се премести е този с който си флашнал телефона си преди време

КАК СЕ СЛАГАТ ПАЧОВЕ НА ТЕЛЕФОН СЪC CID53

Първо си дръпнете този архив.

Разархивирате го някъде, разархивирате и архивите в него и копирате МAIN файла в папка "mkrest.

Направите rest файл като с мишката провлачите MAIN файла в програмата mkrest.

Направете и quick accsess patch както направихте предишния файл. Копирате MAIN-a в папката "qamaker", и с мишката го провлачвате в програмата.

Копирате файловете от папка "Copy to phone" в tpa/preset/custom, като влезете по описания от мен по горе начин. Свързвате телефона с FAR Manager и влизате в ofs/tpa/preset/custom

Публикувано изображение

Намерете модела на телефона и фирмуер-а в папката "anycid", разархивирайте папката и ще видите "executor.b" който копирайте в tpa/preset/custom

Излезте от програмата FAR Manager

Публикувано изображение

включете телефона и влезте в Меню/Файлов диспечер/Игри и стартирайте "executor". Телефона се се изключи автоматично.

Копирайте "qa2020'' в директорията на програмата FAR Local disk/Far/Plugins/jdflasher/scripts

Стартирайте FAR.exe, но сега изберете qa2020 а не db2020 и натискате [ jump down into a large rabbir- hole ]

Сега се отварят bflash и bfs.Избирате bflash

Публикувано изображение

Маркирате resr файла, който направихте в "mkrest" , цъквате на "Copy" и след това маркирате ( * ) as ababe image, ако не е маркирано и цъкате на [ yeah, flash it ]

Публикувано изображение

Като свърши давате ОК

Публикувано изображение

След това трябва да флашнете отново MAIN файла. За целта отивате в дясно отново до MAIN файла, маркирате го, давате "Copy", после пак "Copy" и накрая това

Публикувано изображение

После слагате "quick_access" пача, който направихте с "qamaker", като го маркирате и чуквате на"Copy", но после избирате "as a vkp patch" и [ yeah, flash it]

Публикувано изображение

след като завърши качването на пача за бърз достъп натискате ОК

Публикувано изображение

и ако имате да качвате други пачове качвате и тях. Ако нямате излизате от програмата

Публикувано изображение

махате и слагате батерията на телефона и го пускате.

Следващият път, когато искате да качите пач се свързвате с програмата,избирате qa2020 влизате във bflash, избирате си в дясно пача,който искате да качите давате "copy". Вече не трябва да флашвате MAIN-а , а само си качвате пача.

Редактирано от bmw6810 (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

С какъв телефон си. Това излиза при пологение, че нямаш пръгин или когато праграмата не открие телефона ( замърсена букса,неработещ порт)Почисти конекторите.

• 1 месец по-късно...

здравейте , АЕ Не мога да си сложа пачове на телефон w200i cid52 red Firmware R4HA014 Моля ви Помогнете ми :wors:

• 2 месеца по-късно...

Искам да попитам аз съм с k800i cid53 има ли начин да го направя на cid52 за да мога да си го модвам с XS++

моля, който знае да каже дали може

• 2 месеца по-късно...

Искам да попитам за Sony Ericsson W705. Мога ли да го тунинговам с трази програма?

• 1 година по-късно...

Браво! Много полезна тема. :)

• 1 година по-късно...

Поздравления много добре си оформил опътването.

Имам К800 който при пускане има бял екран извибрирва и си остава на белия екран. Искам да го флашна с оригинални фирмуеъри за да заработи евентуално . Следвайки инструкцийте ти стигам до oFlash  , натискма го два пъти и ми излиза грешка . Какво правя грешно ? Благодаря

• 1 година по-късно...

Изпълнявам всяка една стъпка от инструкциите по горе но като стигна да сложа пача се появява грешка . Като заредя q2020 и после като натисна bflash  и тогава ми изписва „ SetDirectory setdir setmode doscript run gethello iousb getblock time eceed“

Моля дай те съвет .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.