Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова кола

Featured Replies

Здр идва време да си взема първа кола , но каква да е тя ми е малко сложен въпрос, особено и че неразполагам с много голям фин. ресурс.

Колата ще ми е основно за градско каране из Бургас и лятото я до Созопол я до Сл бряг. Основните ми изисквания са да е :

- икономична , нисък разход в града

- здрава

- евтина поддръжка

- що годе симпатична и запазена

Ще имам около 2500 за колата /др. разходи отделно/ и съм набелязал 3 коли, ясно е, че климатика съм го прежалил за тия пари :

- опел корса -94-97 год.

- голф - 93-95 г.

- клио - 91-94 г.

Въпрос 2- бензин или нафта ?

Редактирано от HELLRELL (преглед на промените)

Въпрос: 2 Бензина е няколко стотинки по евтин - освен това подръжката е по евтина - ако се развали някоя част - ще бъде евтина и ще я ремонтираш но при нафтата има 1 помпа която ако се скъса(развали) и тнт - струва от 700-1500 лв взависимост от модела на колата.Не съм видял колите но не съм фен на Голф - по добре Опел Корса или Клиото...

Въпрос: 2 Бензина е няколко стотинки по евтин - освен това подръжката е по евтина - ако се развали някоя част - ще бъде евтина и ще я ремонтираш но при нафтата има 1 помпа която ако се скъса(развали) и тнт - струва от 700-1500 лв взависимост от модела на колата.Не съм видял колите но не съм фен на Голф - по добре Опел Корса или Клиото...

къде е този бензин дето е по евтин от нафтата ohmy.gif голфа е здрава кола с евтина подръжка

Ако си семеен вместо Голф си купи Венто. Аз съм много доволен от колата.Само бих ти препоръчал да не вземаш 1,6 двигател бензин-малък е.А 1.9 турбодизелът е най-добрият в своя клас.Евтина кола,която върши работа.Поддръжката е поносима-но определено не е като на опелите-по-скъпо е.

Колега HELLRELL,

един въпрос от мен.От колко време имаш книжка?Като каза първа кола и допуснах че си "млад шофьор",което те ограничава до 1.6 мотор!Поправете ме ако греша!

• Автор
Колега HELLRELL,

един въпрос от мен.От колко време имаш книжка?Като каза първа кола и допуснах че си "млад шофьор",което те ограничава до 1.6 мотор!Поправете ме ако греша!

имам книжка от 6 г. , но досега карах и все още карам служебен автомобил, но сега за намаляне на разходите вкараха ГПС на служебните и вече ще имам нужда от личен за вечерните походи , както и за уикендите. Но въпреки това не разбирам много от коли, факта че карам служебен не ме е карало да се интересувам от части, горива разходи мотори и т.н. Но ето дойде и това време

п.п. наистина ли дизела при евентуална повреда е по -скъп за поддръка

имам книжка от 6 г. , но досега карах и все още карам служебен автомобил, но сега за намаляне на разходите вкараха ГПС на служебните и вече ще имам нужда от личен за вечерните походи , както и за уикендите. Но въпреки това не разбирам много от коли, факта че карам служебен не ме е карало да се интересувам от части, горива разходи мотори и т.н. Но ето дойде и това време

п.п. наистина ли дизела при евентуална повреда е по -скъп за поддръка

:yanim: Значи няма проблем!Аз пускам един глас за Форд Фиеста 98-99год. но по-принцип не обичам да давам такива съвети!Разгледай по салоните,качи се,пробвай и което ти легне на сърце! laugh.gif

• Автор
:offtopic_s: Значи няма проблем!Аз пускам един глас за Форд Фиеста 98-99год. но по-принцип не обичам да давам такива съвети!Разгледай по салоните,качи се,пробвай и което ти легне на сърце! laugh.gif

ooo служебната ми е такава

АБСУРД да си купя такава кола , много ама много голям боклук е , даже моята е май 2001

май корсата ще е

а я кажете , аз се водя жител на Хасково но живея в Бургас, мога ли да я регистрирам в Бургас да ми е с бург. номера, че ако е с Хасковски кат ще ме притесняват много

и колко струват временните номера и за колко дни са

ooo служебната ми е такава

АБСУРД да си купя такава кола , много ама много голям боклук е , даже моята е май 2001

май корсата ще е

а я кажете , аз се водя жител на Хасково но живея в Бургас, мога ли да я регистрирам в Бургас да ми е с бург. номера, че ако е с Хасковски кат ще ме притесняват много

и колко струват временните номера и за колко дни са

временните номера са 72 лв и важат за 1месец.

регистрира се там където се водиш по лична карта.

megatone следи цените на горивата - а колкото до GOLF-а. Питам те , да си видял селяк без Golf ? Ако ти си селяк - купувай си , няма лошо но никога не бих си взел - Golf - лично мнение. Защо ? - на скоро видях на пазара в София(Горубляне) какви са цените на Golf и спрямо другите марки не си заслужават парите.. например за 5000 може да си вземеп 1 много яко Пежо - Доказана френска машина.Но whatever - човека си преценява сам , няма ние да я караме :offtopic_s:

megatone следи цените на горивата - а колкото до GOLF-а. Питам те , да си видял селяк без Golf ? Ако ти си селяк - купувай си , няма лошо но никога не бих си взел - Golf - лично мнение. Защо ? - на скоро видях на пазара в София(Горубляне) какви са цените на Golf и спрямо другите марки не си заслужават парите.. например за 5000 може да си вземеп 1 много яко Пежо - Доказана френска машина.Но whatever - човека си преценява сам , няма ние да я караме :angry22:

Другите ти глупости няма да ги коментирам, ясно е че опитът ти с автомобили е оскъден а мнението ти е плод на дочуто от тати или другите лапета. Само пак ще те попитам къде си го виждал този бензин по евтин от дизела, в момента най евтиния бензин 95 е 1.90 а дизела около 1.80. Ама май и за това само си чувал и дори не знаеш как мирише.

• 1 месец по-късно...

До преди половин година си казвах "мале баща ми ако си земиш голф3,тва ще е няква голяма заебавка..." Тва спецялно заради селянията която ги гони де.От тогава обаче,откакто баща ми си взе венто 1.9тди бих казал,че прежалих всички легенди за голфа и с гордост се качвах в колата biggrin.gif Много е здрава и надежна,частите са евтини,разхода на гориво също е нисък,а с този мотор колата на пътя е като "звяр" сред 1.6-1.8 бензинките на опелите,фордовете,ситроените и т.н.Не ми се мисли голфа,като е толкова по-лек как ще върви...И пак казвам колата е голяма и харчи малко гориво,здрава и надеждна :)

Ако искаш да не ти бие много по джоба само газ или метан.

ясно е, че климатика съм го прежалил за тия пари

не е задължително...Ланчия Делта 95-96,всички стандартни екстри(+климатроник),да - харчи,но на газ е супер...Не се троши лесно (както ми бяха казали),подръжката е евтина...Преди някой да е скочил срещу "италианките" ще кажа че споделям личен опит,карам колата трета година.

И един съвет към HELLRELL ,не вярвай на приказки "троши се лесно","харчи много" и т.н.Колата е такава,какъвто е собственика.

не е задължително...Ланчия Делта 95-96,всички стандартни екстри(+климатроник),да - харчи,но на газ е супер...Не се троши лесно (както ми бяха казали),подръжката е евтина...Преди някой да е скочил срещу "италианките" ще кажа че споделям личен опит,карам колата трета година.

И един съвет към HELLRELL ,не вярвай на приказки "троши се лесно","харчи много" и т.н.Колата е такава,какъвто е собственика.

Ланчия манчия пълен боклук. Зимай Голфа и се радваи на живота ... а дето я караш трета година четрвърта без да смени6 някоя част по 2000 лева няма да изкараш. Замисли се защо примерно 1 Мерцедес 98 година хубав запазен е 8000 лева а един дрънгулник Ланчия 2002 година с климатроник и сякви дивотии е 3000 лева ... Голфа е много здрава кола. Не случаино собственик е Порше .. А защо ли селяните са с Голф ? Защото те са бедни, а колата е евтина здрава, с малък разход и евтини части. Ако ми покажеш Ланчия 2008 година която да не раздрънкана и таблото да подскача кат гърмян заек ще ти е извиня и няма да дрънкам "глупости".

Редактирано от Philippsa (преглед на промените)

голфа е най-селската и грозна кола правена някога, особено 2 и 3. мерцедеса е различен клас от която и да е ланчия така че това с цените не го споменавай.

да, вземи си немска кола, ама недей слуша никого, каквото ти хареса това, няма друг да я кара а ти.

Ланчия манчия пълен боклук. Зимай Голфа и се радваи на живота ... а дето я караш трета година четрвърта без да смени6 някоя част по 2000 лева няма да изкараш. Замисли се защо примерно 1 Мерцедес 98 година хубав запазен е 8000 лева а един дрънгулник Ланчия 2002 година с климатроник и сякви дивотии е 3000 лева ... Голфа е много здрава кола. Не случаино собственик е Порше .. А защо ли селяните са с Голф ? Защото те са бедни, а колата е евтина здрава, с малък разход и евтини части. Ако ми покажеш Ланчия 2008 година която да не раздрънкана и таблото да подскача кат гърмян заек ще ти е извиня и няма да дрънкам "глупости".

Никога не се опитвам да оборя глупоста...Нищо нямам намерение да ти доказвам или показвам...Ти си от този тип хора,дето никога не спират да дрънкат глупости...Поздрави.

Здр идва време да си взема първа кола , но каква да е тя ми е малко сложен въпрос, особено и че неразполагам с много голям фин. ресурс.

Колата ще ми е основно за градско каране из Бургас и лятото я до Созопол я до Сл бряг. Основните ми изисквания са да е :

- икономична , нисък разход в града

- здрава

- евтина поддръжка

- що годе симпатична и запазена

Ще имам около 2500 за колата /др. разходи отделно/ и съм набелязал 3 коли, ясно е, че климатика съм го прежалил за тия пари :

- опел корса -94-97 год.

- голф - 93-95 г.

- клио - 91-94 г.

Въпрос 2- бензин или нафта ?

На бинзин!

Гледай с малко пари повече екстри задължително климатик!

Може корса,може и фиат пунто въпрос на избор,щом е за градско ползване...

Редактирано от Remington (преглед на промените)

Ако ще е Корса, гледай да е след `96г. иначе проблеми с ръждата

И аз съм за Корсата, колкото по-висока година толкоз по-добре, щото както знаем Опел е измислил ръждата biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.