Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се изчислява средния успех от диплома за средно образование?

Featured Replies

Как се смята средния успех от дипломата за средно образование? Завършил съм Професионална гимназия и съм учил специални предмети - В и К на сгради, ВНМ, КНМ, ХМС и т.н. Трябва ли да включвам всички специални предмети, които съм учил от 9 до 12 клас или не? Намерих примерно изчисление за езиковите гимназии и средните училища. Това ли е образеца по които се смята успеха от дипломата за всички училища - независимо дали са професионални или СОУ? Мерси. :P А 1.БЕЛ - 9,10,11,12 кл : 4 2.По Избор (по каквото имаш 6ци) _____________________________ събират се и се дели на 2 = А Б 1.БЕЛ - 9,10,11,12 кл :4 2.Език(1ви профил) - 9,10,11,12 кл :4 3.Език(2ри профил) - 9,10,11,12 кл :4 4.Математика - 9,10,11,12 кл :4 5.Информатика - 9,10 кл :2 6.Инф. технологии - 9,10 кл :2 7.История - 10,11,12 кл :3 8.География - 10,11,12 кл :3 9.Психол. и логика -9 кл 10.Етика и право - 10 кл 11.Философия - 11 кл 12.Свят и личност - 12 кл 13.Биология - 10,11 кл :2 14.Физика - 10,11,12 кл :3 15.Химия - 10,11 кл :2 16.Музика - 9 кл 17.Изобр. изкуство - 9 кл 18.Физкултура - 9,10,11,12 кл :4 _____________________________ събират се и се дели на 18 = Б С 1.Език(1ви профил) - 9, 10,11,12 кл :4 2.Език(2ри профил) - 9,10,11,12 кл : 4 3.БЕЛ - 9,10,11,12 кл :4 4.ЗИП(история,матем.,геогр.) от 12 кл _________________________________ събират се и се дели на 4 = С Общ успех от дипломата: А+Б+С / 3

така де те хората са го написали как е формулата, от теб се иска само да заместиш по нея с твойте оценки. Толкова ли е трудно. В училище не ви ли учат вече как се замества по формула? ;)

така де те хората са го написали как е формулата, от теб се иска само да заместиш по нея с твойте оценки. Толкова ли е трудно. В училище не ви ли учат вече как се замества по формула? ;)

Завършил съм Професионална гимназия и съм учил специални предмети - В и К на сгради, ВНМ, КНМ, ХМС и т.н. Трябва ли да включвам всички специални предмети, които съм учил от 9 до 12 клас или не? :)

П.С. Образеца е за средните училища а моето е професионална гимназия : )

Редактирано от ctelu (преглед на промените)

може да погледнеш ТОВА и ТОВА , но като гледам навсякъде ползват тази формула нищо че става въпрос за професионална гимназия

Няма значение дали е ОУ, СОУ или професионална гимназия- формулите са си формули и успехът се изчислява по един и същи начин :speak:

• 6 месеца по-късно...

Няма значение дали е ОУ, СОУ или професионална гимназия- формулите са си формули и успехът се изчислява по един и същи начин :)

В ОУ не се издават дипломи за средно образование! В ОУ се издават свидетелства за основно образование и там успеха се пресмята като средно аритметично от оценките по всички предмети без ФВС,ИИ,музика.

средният успех на дипломата за средно образование се изчислява като средно аритметично на трите раздела на дипломата: А/ държавни зрелостни изпити; Б/ задължителна подготовка (общообразователна и професионална); В/ задължително избираема подготовка. Трябва да намериш средният успех на всеки от тези раздели и да ги събереш и разделиш на 3.

• 2 седмици по-късно...

В моето училише: В бившите техникуми сегашните Проф Гимназии се изчислява по следния начин: 1. Средна аретмитична от всички годишни уцевнки, примерно-5,23 2. Средна аретмитична от годишните оценки на всички специални предмети, примерно-5,50 3, Средна аретмитична от оценките на матурите, примерно 4,50 и тези три оценки се събират и се делят на 3, в нашият пример-5,07 :withballoon2: за другите гимназии е нещо подобно само че без специалните предмети :clap:

• 2 години по-късно...

Не знам ... обаче колко са важно да имаш високи оценки от средното образование.... не е истина просто. Говорим , ако искаш да се явавяш на кандидат студентски изпити. В случая с мен: Имах 4,27 от завършена английска гимназия. После исках да кандидатствам за УНСС и ми се съдра кожата от учене :) Изкарах високи оценки(около 5,00) на изпитите, но първата година не успях да вляза... просто при формирането на бала успеха от средното ако е нисък... това дърпа супер много надолу. Как да е .. втората година пак изкарах около 5,00 и успях да вляза... но... който може .. нека да учи.. и да се стреми да са му високи оценките, защото просто после става много по-трудно и едни евентуално ниски оценки могат да ви съсипят целия живот по-нататък(не че едни от най-богатите хора не са напусни рано, рано училище :D)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.