Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как може 3 реотана да се свържат в щепсел за трифазен ток

Featured Replies

Здравейте!

Интересуваме как може 3 реотана да се свържат в щепсел за трифазен ток?

Благодаря! :)

Единия край на реотаните към нулата, останалите по един на фаза (звезда)

00250.png

П.П. горе в дясно. Като се замисля може и схема триъгълник (горе в ляво), но реотаните трябва да са сметнати за 380 волта

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Реотаните се свързват в звезда,като звездният център е 0 волта,а на трите края на звездата се подават 380 волта(фазово напрежение).

Реотаните се свързват в звезда,като звездният център е 0 волта,а на трите края на звездата се подават 380 волта(фазово напрежение).

Напрежението на другия край на реотана (ако единия е свързан към нула) е 220 волта, междуфазовото напрежение е 380!!!

... ако единия е свързан към нула

Задължително е вързан... по-точно са свързани laugh.gif

И освен това, от 2004 г.:

Чл. 17. (1) Номиналните напрежения на електроразпределителната

мрежа са в съответствие със стандарт БДС IEC 60038:

1. за мрежа ниско напрежение – 230/400 V;

Справка - цък

Не съм сигурен, при триъгълник никъде не свързаш нулата:

http://www.tu-sofia.bg/bul/faculties/fa/te/N5.pdf

Разбира се, че при триъгълник няма, ставаше дума за звездата, цитата беше за нея, макар и не всеки път да се прилага ефективно заземен звезден център.

Разбира се, че при триъгълник няма, ставаше дума за звездата, цитата беше за нея, макар и не всеки път да се прилага ефективно заземен звезден център.

Да, разбира се, съжалявам, станало е малко неразбирателство :zipper:

П.П. Имам някакви спомени че именно на нулата имаше няккаво изравнително напрежение за компенсиране на несиметричностите в товара (поправи ме ако греша)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Да, разбира се, съжалявам, станало е малко неразбирателство :rolleyes:

П.П. Имам някакви спомени че именно на нулата имаше няккаво изравнително напрежение за компенсиране на несиметричностите в товара (поправи ме ако греша)

Не грешиш с малки поправки. Не е изравнително напрежение, а изравнителни токове и те се описват с комплексни числа, а още "междуфазовото напрежение" е правилно да се нарече линейно, в случая свързване триъгълник.

Това ме подсети за аналогия при пускане на мощни асинхронни мотори под товар (вентилатори, компресори, ескалатори).

Ако автора на темата организира автоматика за пускане на реотаните триъгълник -звезда, последните ще са "вечни". По този начин се избягват електро-термичните удари от пускови токове.

Това ме подсети за аналогия при пускане на мощни асинхронни мотори под товар (вентилатори, компресори, ескалатори).

Ако автора на темата организира автоматика за пускане на реотаните триъгълник -звезда, последните ще са "вечни". По този начин се избягват електро-термичните удари от пускови токове.

<спам>

Здравей,

Едва ли е толкова сложна задачката. А от личен опит мога да споделя, че пускането на двигател с 160 kW или дори 220 kW на големи редуктори/вакуум преси по схемата с превключване звезда-триъгълник изисква доста опит, знания и рутина laugh.gif Както и допълнителна преработка на схемата и чаркалъци и изобщо става много дебела раб'та laugh.gif

Защото при проблемация това 1000 и кусур кила животно гърми като един малък топ, с порядъчно количество пушек и димни ефекти. Голям кеф е... ама после на личния състав му се е@@ва ма@@@@а при демонтажа/монтажа, за кабелджаците и електротехническата част да не говорим каква гимнастика има понякога laugh.gif

</спам>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.