Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Как да избера подходящ рутер

Featured Replies

Привет на всички.Накратко казано имам настолен комп с Лан интернет в къщи и искам да пусна безжичен Нет и на лаптоп и въпроса ми е по какви критерии да избера рутер понеже никъде не видях във форума кои параметри са от значение за покупка на рутер. ;)

Три основни неща,според мен:

1.Сила на излъчвания сигнал-респективно разстоянието,което се покрива от рутера.

2.Използвания портокол 802.11 b;g;n

3.Цената и предпочитана марка.

Привет на всички.Накратко казано имам настолен комп с Лан интернет в къщи и искам да пусна безжичен Нет и на лаптоп и въпроса ми е по какви критерии да избера рутер понеже никъде не видях във форума кои параметри са от значение за покупка на рутер. :huh:

единственият "параметър", от който трябва да бягаш, е това лого на кутията: dlink_logo.jpg

Привет на всички.Накратко казано имам настолен комп с Лан интернет в къщи и искам да пусна безжичен Нет и на лаптоп и въпроса ми е по какви критерии да избера рутер понеже никъде не видях във форума кои параметри са от значение за покупка на рутер. :huh:

Значи: Казваш колко пари ще даваш за рутер и тук ще ти се предложат най-изгодните рутери cool.gif

• Автор
Значи: Казваш колко пари ще даваш за рутер и тук ще ти се предложат най-изгодните рутери cool.gif

Ами тепърва прохождам в тая област с рутерите и не съм много наясно с цените( по точно не съм се интересувал до сега)но мисля че за 70-100лв може да се намери сносен рутер ако греша поправете ме.

А относно мнението на gyps идеята е да се ползва в къщи тоест от едната стая да стига сигнала до другата а относно протокола 802.11 b;g;n да разбирам че ако поддържа рутера този е по добре така ли?Относно марката нямам никакви предпочитания понеже не ги знам добрите.Благодаря на всички отзовали се .

Редактирано от anatoliman (преглед на промените)

Темата ти тепърва набира скорост и ще получиш предложения за рутери.Докато чакаш,поразгледай по-известните сайтове на фирмите за хардуер,за да получиш представа за цени и техническите характеристики.

Ами тепърва прохождам в тая област с рутерите и не съм много наясно с цените( по точно не съм се интересувал до сега)но мисля че за 70-100лв може да се намери сносен рутер ако греша поправете ме.

А относно мнението на gyps идеята е да се ползва в къщи тоест от едната стая да стига сигнала до другата а относно протокола 802.11 b;g;n да разбирам че ако поддържа рутера този е по добре така ли?Относно марката нямам никакви предпочитания понеже не ги знам добрите.Благодаря на всички отзовали се .

Ами за теб смятам, че най-добрия и евтин рутер е TP-LINK TL-WR542G поддържащ G стандарта който струва около 50-60 лева а ако искаш N стандарта TL-WR941ND е на добра цена от 90 лева

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

аз освен linksys други съм нямал а също съм нямал и проблеми а едно нещо ако работи не го подобряваи

в момента съм с този Linksys WRT150N v1 50 щ.д по интернет какво му плащаш и от Linksys WRT54G също бях много доволен

• Автор

Благодаря за бързите отговори ще се поразровя да поразгледам модели.А тези G и N стандарти в какво се състои разликата между двата-тоест търся рутера с възможности подходящи за мен а не някой фрашкан с параметри които едва ли някога ще използвам което разбира се ще се отрази на цената му.Мерси на всички. ;)

Благодаря за бързите отговори ще се поразровя да поразгледам модели.А тези G и N стандарти в какво се състои разликата между двата-тоест търся рутера с възможности подходящи за мен а не някой фрашкан с параметри които едва ли някога ще използвам което разбира се ще се отрази на цената му.Мерси на всички. :tease:

Ами изразява се в това, че G стандарта поддържа скорост до 2 МБ/с (някъде толкова беше) a N стандарта доста повече...

http://en.wikipedia.org/wiki/802.11 тук ще намериш пдробна информация

послепис: N е за предпочитане... cool.gif

Още един глас за Linksys WRT54GL, флашнат с ТОМАТО последна версия, с две антенни :yanim:. Много добра марка, много добър рутер и съм много доволен от него.

Поздрави,

А3

• Автор
Ами изразява се в това, че G стандарта поддържа скорост до 2 МБ/с (някъде толкова беше) a N стандарта доста повече...

http://en.wikipedia.org/wiki/802.11 тук ще намериш пдробна информация

послепис: N е за предпочитане... cool.gif

Мерси за уточнението и линка с инфо :wors: което за мен е важно понеже даунлоуда ми е към 12 мб. и G стандарта щеше да го ореже.

Привет на всички.Накратко казано имам настолен комп с Лан интернет в къщи и искам да пусна безжичен Нет и на лаптоп и въпроса ми е по какви критерии да избера рутер понеже никъде не видях във форума кои параметри са от значение за покупка на рутер. :)

Вземи си рутер на Фирмата Бъфало ,подържа всички изброени тук неща плюс възможност за промяна на TTL понеже някой доставчици все още ограничават клиентите си по TTL ,което пречи да ползваш нета след рутера. Доста стабилно работи ползвам го в голяма къща на 3 етажа и разпръсква на всякъде в нея.

• Автор

Благодаря за ценното уточнението BONTER ще го имам в предвид при покупката.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Засега съм се спрял на рутер - TP Link tlwr841nd на цена 135 лв което ме учудва защото SUN_CITY ми е показал рутер TL-WR941ND с цена 90 лв а уж е по нов модел.Искам да питам дали само на Бъфало рутерите могат да се променят ТТЛ(а какво представлява това ТТЛ) а също и как да копирам МАК адреса на Лан картата (с коя програма става)за да имам нет ина другия комп. sad.gif Как мога да разбера дали имам ограничение по ТТЛ при ползване на рутер.

Редактирано от anatoliman (преглед на промените)

Засега съм се спрял на рутер - TP Link tlwr841nd на цена 135 лв което ме учудва защото SUN_CITY ми е показал рутер TL-WR941ND с цена 90 лв а уж е по нов модел.Искам да питам дали само на Бъфало рутерите могат да се променят ТТЛ(а какво представлява това ТТЛ) а също и как да копирам МАК адреса на Лан картата (с коя програма става)за да имам нет ина другия комп. sad.gif Как мога да разбера дали имам ограничение по ТТЛ при ползване на рутер.

Пускаш пинг до някаде и гледаш срещу ттл какво пише ако е 1 значи имаш. Това значи че, пакета може да мине само през едно устроиство и ако вържеш рутер зад него няма да има нет. Аз съм със WRT54GL Tomato доставчикът ми е Мегалан и съм ограничен по ттл, пренаписах си ттл-ие и нямам никакъв проблем. Много съм доволен от рутера.

Редактирано от Kpacu (преглед на промените)

• Автор

Значи пуснах пинг но ми изписва ТТЛ=64.Това какво ще рече ще имам ли проблем след рутер или не.

Значи пуснах пинг но ми изписва ТТЛ=64.Това какво ще рече ще имам ли проблем след рутер или не.

Няма да има нужда от промяна на ттл-ите.

• Автор
Няма да има нужда от промяна на ттл-ите.

Надявам се скороста след рутера в този случай няма да падне?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.