Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

спешно задача на С++

Featured Replies

Да се декларира масив от 5 елемента тип int:

1.масивът да се въведе от клавиатурата

2.масивът да се запише във файл

3.да се намерят и покажат двата елемента,чиято сума е максимална

4.да се напише потребителска функция,която приема като параметър едно число n и да се пресметне сумата 1/1 + 1/2 + 1/3 +...+1/n

5.да се напише потребителска функция,която да приема като параметри два стринга и да намира дали вторият стринг се съдържа в пърия отзад напред.Ако се съдържа функцията да връща 1,ако не съдържа да връща 0.

6.горните възможности да се представят чрез меню.

Това е задачата.Знам,че е дълга,но ще съм страшно благодарна,ако някой я направи,било то и само до някъде.Тряба ми спешно,понеже утре имам изпит по програмиране и това е задачата,която ще ми се падне,а не знам как се прави,а ако не е направя ще ме скъсат.Благодаря много предварително

Да се декларира масив от 5 елемента тип int:

1.масивът да се въведе от клавиатурата

2.масивът да се запише във файл

3.да се намерят и покажат двата елемента,чиято сума е максимална

4.да се напише потребителска функция,която приема като параметър едно число n и да се пресметне сумата 1/1 + 1/2 + 1/3 +...+1/n

5.да се напише потребителска функция,която да приема като параметри два стринга и да намира дали вторият стринг се съдържа в пърия отзад напред.Ако се съдържа функцията да връща 1,ако не съдържа да връща 0.

6.горните възможности да се представят чрез меню.

Това е задачата.Знам,че е дълга,но ще съм страшно благодарна,ако някой я направи,било то и само до някъде.Тряба ми спешно,понеже утре имам изпит по програмиране и това е задачата,която ще ми се падне,а не знам как се прави,а ако не е направя ще ме скъсат.Благодаря много предварително

така като гледам броя на потовете е почти сигурно че си се регистрирала само заради задачата :) както и да е.....

така като гледам задачата не е много сложна, пък и те съветвам да разгледаш вече решените задачи в този раздел. 100% съм сигурен че ще намериш всички отделни ф-ии които трябва да изпълнява програмата ти , в посто по назад.... от теб се иска само да ги зглобиш - не е толкова трудно нали :)

пп. дай да видим до къде си я докарала и ще помагаме - така определено също ще стане, но сега си се регнала и някой да седне да ти пише задачата открай до край и накрая МЕРСИ ....... :)

• Автор

ами просто имам и друго потребителско име,но не го помня,защото не бях влизала отдавна,не помня нито на коя поща е регистрирано,нито нищо.

• 5 месеца по-късно...

Да се състави програма,организирана като меню,в която се въвеждат цели числа от клавиатурата в масив и след това се записват в даден текстов файл,съдържащ по 3 цели на ред,разпределени с празна позиция и имат следните възможности:

Всички числа,които се намират на нечетни позиций и се делят точно на 3 да се запишат в масив 1,а отрицателните,които се делят точно на 2 да се запишат в масив 2.

Двата масива да се сортират в нарастващ ред,след което да се запишат в нов файл

Да се преброи колко символа (без празните позиций)се съдържат в новополучените файлове.

Да се преброят редовете на дадения фаил.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КУРСОВАТА РАБОТА:

Възможностите на програмата да се реализират чрез отделни функций.Четенето от файл да става по редове

Да се съставят блокови схеми на всички функции.

Да се представят скрин шотове,доказващи работоспособността на програмата по всички клонове.

Днес си нацапах гащите и не мога да си ги изпера сам. Ще съм много благодарен, ако някой ми ги изпере, защото ми е много спешно - утре имам важна среща!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.